Connect with us

Magyar foci

A kolompszó elűzi a sasokat!

ELKEZDŐDÖTT!!!!! Mintha csak pár hete lett volna a júliusi finálé, ahol a Budapest Cowbells megnyerte a HFL-t, máris itt van az új idény kezdete, ráadásul egy parázs budapesti rangadóval! Amíg balentin és katonadani Fehérváron tette a dolgát, én a budapesti rangadóra battyogtam ki, ahol az egyik idei újonc, a Budapest Eagles szeretett volna borsot törni a címvédő orra alá!

 

 

Csípős hideg és rockzene (KÖ-SZÖ-NÖM!) várta a szurkolókat, akik kilátogattak a Rozsnyayra a Cowbells és az Eagles összecsapására. Budapesti rangadó lévén nem ért minket meglepetésként, hogy óriási érdeklődés övezte a találkozót, hiszen megtelt a lelátó, így sokan állva izgulhatták végig a városi derbit, a hangulat tehát adott volt. A Cowbells címvédőként a mérkőzés esélyesének számított, de ez a meccs elején egyáltalán nem látszott.

 

A játék küzdő jellege dominált

 

A gurulós közhely teljesen megállja a helyét a mérkőzés első szakaszára, hiszen nem bírtak egymással a csapatok. Egy-egy látványos megmozdulásra remek védőmunka volt a válasz, így stagnáltak a csapatok a pálya közepén. Az első negyedben nem is történt pontszerzés, ezt a másodikra tartogatták a felek, amikor a Cowbells egy mezőnygóllal feltette az első pontokat a táblára. A válaszra nem kellett sokat várni, hiszen Storcz András elkapásával az első TD is megszületett, ezzel át is vették a vezetést a Sasok. Ez beindított egy kisebb lavinát, hiszen a Cowbells is megszerezte első hatpontosát a 2018-as idényben, méghozzá Matias Canter elkapása által, ám az extra pont kimaradt. Canter számára rendkívül fontos volt ez a pontszerzés, előtte ugyanis két csúnya dropja is volt, de végül két olyan villanást mutatott be a hórihorgas játékos, ami kulcsszituációban érkezett.

 

 

Nagyjából ennyi is volt az első játékrész, ahol több érdekességet is felfedezhettünk. Mészáros Marci korábbi csapata ellen ficánkolt, Váry sokszor őt kereste labdával, és kevés kivétellel hagyta csak cserben irányítóját. Hogy miért őt kereste, arra az az egyszerű magyarázat, hogy a futó Lamarco Crawford fogta őt az első félidőben, a fizikai fölényét pedig rendre kihasználta rajta Marci. Czirókot a Crawfordhoz hasonlóan Dunaújvárosból ismert Victor Williams fogta több szituációban is slotban, emiatt Canter és Mészáros volt a fő target a pálya széléről indulva. Hiába volt fogcsirkorgató hideg, a futójáték nem nagyon lett erőltetve az elején, noha az eaglesös Garajszki Ádám egy emlékezetes meneteléssel szerzett yardokat csapatának a földön. A félidő végét egy A.J. Benson interception(!!!) zárta, aki Crawford helyére állt be a 2 perces figyelmeztetést követően cornerbacknek, és a 3. snapjén rögtön interceptiont szerzett.

 

A kolomp jobban bírja a hideget

 

A fordulást követően már egyre jobban érződött a különbség a két csapat erőssége és játékoskerete között. A Cowbells sokkal többször rotálta elkapóit, de így is olyan sort tudott feltenni a pályára, ami megnehezítette Boda Gáborék dolgát. A “momentum” akkor került át a címvédő oldalára, amikor a remekül játsszó Nagy Kevin interceptiont szerzett. Korábban nem sokon múlt, hogy szerezzen egyet, így pláne nagy örömet váltott ki belőle és a szurkolókból is a turnover. Innentől beindult a kolomplavina, és sorra tették fel a pontokat a képzelt eredményjelzőre. Előbb Lakatos Bence elkapott TD-jével húztak el ellenfelük elől, majd előhúzták a futójátékot a cilinderből. Roják “Madden” Richárd az előbbi TD-t követően a kétpontost vitte be lábon, majd az örökifjú Cseperkáló Péter növelte az előnyt az utolsó negyedben. Ekkor már 24-7 volt az állás, a végeredményt egy Cowbells safety állította be.

 

 

Nem csak a Kolomposok támadsora, de a védelme is egyre jobban felvette a ritmust, és egyre többször jött a nyomás Wágner Olivér arcába, és gyakran csak szerencsének volt köszönhető, hogy nem lett több turnover belőlük. Mondjuk a sok elhibázott szerelést nem teszik zsebre, nem lennék a játékosok helyében, amikor Karim Trabelsi számon kéri ezt tőlük… Az Eagles defense sokáig tartotta magát, de gyaníthatóan elfáradtak az idő előrehaladtával, míg a ‘bells folyamatosan friss arcokat küldött fel a pályára. A Sasok védőfala azért igyekezett megnehezíteni Váry dolgát, többször sikerült megkergetni, és sacket is szereztek rajta, de ez sem segített a győzelmi esélyeiken a továbbiakban.

 

A teremburáját bíró sporttárs!

 

A magam részéről nem szeretek bírózni, és a győztest végül nem is befolyásolták, de el kell ismerni, hogy ma nem végeztek kiváló munkát. Több olyan szabálytalanságra dobtak zászlót, amire én túlzásnak éreztem, másra meg nem érkezett semmi, pedig kellett volna. Persze az ilyen esetek nagy részben szubjektívek az NFL-ben is, de néha nagyon feltűnő volt egy-egy tévedés. Mindkét csapattól elvettek 1-1 TD-t, ami mondjuk úgy, véleményes volt, de főként a két red zone közötti részen voltak feleslegesen bedobált zászlók, leginkább a Cowbells ellen, amit nem is szégyelltek hangoztatni a drukkerek.

 

MVP: Nagy Kevin

 

A Cowbells CB-jének játéka a meccs egészét nézve zseniális volt. Több fontos megmozdulása is volt, interceptiont is szerzett, amit könnyen növelhetett volna legalább eggyel. Nekem ő tetszett a legjobban, így engedje meg, hogy őt emeljem ki a mérkőzés legjobbjaként.

(Mondjuk nálam az igazi MVP Williams Narutós cipője volt)

 

Összességében tehát egy kicsit rozsdásan induló, talán nem is szemkápráztató meccset láthatott a népes közönség, de ez még csak a nyitóforduló volt. A tavalyi év megmutatta, hogy az első hétből nem szabad kiindulni, így nem dőlhet hátra a Cowbells, ahogy az Eaglesnek sem kell szomorkodnia. A Sasok legközelebb Győrben mérik össze erejüket a Sharks ellen, míg a most pályaválasztó címvédő a tavalyi döntő visszavágójára utazik Miskolcra.

 

Budapest Eagles 7 – 26 Budapest Cowbells

 

(A képek borzasztó minőségéért köszönet a fos telefonomnak)

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!