Connect with us

Magyar foci

Az egész HFL-t sokkolná a bombaigazolásokkal erősítő Tigers

Izgalmas az élet Nyíregyházán, hiszen két éve a HFL-ben jutottak elődöntőbe, majd tavaly a Divízió 2-ben oktatták a mezőnyt, idén pedig újra a kiemelt osztályban akarják bebizonyítani, hogy helyük van az elitben, ráadásul nem akárhol, a döntőben. Sokunk számára még fekete ló az ország legkeletibb együttese, de hamar bebizonyíthatják, hogy nagy esélyesei a 2018-as HFL-nek.

Fotó: nyiregyhazatigers.hu

Miben változott meg a csapat?

Két év alatt hatalmas átalakuláson ment át az együttes, mely részben az osztályok között ugrándozásoknak is volt köszönhető. A tavalyi bajnoki menetelésük során egy nagy mértékben megújult kerettel vágtak neki az idénynek és hiába volt sok újoncuk, nem tudtak az ellenfelek megálljt parancsolni nekik. A sikereik egyik legnagyobb kovácsa a szemtelenül fiatal Tóth Gábor volt, aki irányító poszton olyan teljesítményt nyújtott, amit még a rutinosabb kollégái is megirigyeltek. Idén viszont egy régi-új arc fog feltűnni a center mögött, hiszen az Európában rutinosnak számító Brian Gesselt is sikerült a csapathoz csábítani. Az ő neve biztos ismerős a hazai foci kedvelőinek, korábban a Győr Sharks színeiben szerepelt a 33 éves quarterback.

Óriási készülődés előzte meg az idei szezonnyitót, ami több sztárjátékos leigazolásában mutatkozott meg. Már a 2017-es szezon után kicsivel lehetett tudni, hogy Troy Rice hazatér, azaz Miskolcról Nyíregyházára költözik. Hatalmas igazolás ez, hiszen nem túlzás azt mondani, hogy Rice az elmúlt évek egyik legmeghatározóbb játékosa a HFL-nek, igazi difference maker a labda mindkét oldalán. Óriási plusz lesz a jelenléte, melyet a többiek is kamatoztathatnak, nem elfeledve a TE duójukat sem. Rice mellett az ország egyik legjobb guardja, a válogatott Menczel Dániel is a Tigriseket választotta, ami óriási pluszt fog jelenteni a szabolcsiak támadófalában.

Fotó: nyiregyhazatigers.hu

Egy sikeres HFL-meneteléshez természetesen egy ütőképes védelmet is fel kell mutatnia a Tigersnek, ezért ők is import játékosokkal igyekeztek “feltankolni” a labda védőoldalán. A szokásos szezon előtti sajtótájékoztatójukon megismerhettünk két olyan defensive backet, akik egészen biztosan hatalmas kihívás elé fogják állítani a többi csapat támadósorait. Érkezett a GFL-t is megjárt Greg Williams Jr.,valamint az aréna fociban is járatos Clifford Stokes Jr., mindketten a védelembe, azon belül is a defensive back sorba. Utóbbiról érdemes tudni, hogy Eric Steffeshez hasonlóan ő is egy első osztályú egyetemen pallérozódott, korábban az Iowa State-en játszott, ahol defensive back, visszahordó és elkapó is volt egyaránt. Az nem kérdés, hogy mindkettejük jelenléte sokat fog számítani a védelemben, főleg akkor, ha a csapat ukrán légióját is figyelembe vesszük.

Hogy ne csak a játékosokról emlékezzünk meg mint erősítés, ki kell emelni a csapat új vezetőedzőjét, Thomas Smythe-ot is. Az offeseasonben a csapathoz csatlakozó stratéga európai szinten is a legkiválóbbak közé tartozik, a Vienna Vikings csapatát hat alkalommal segítette osztrák bajnoki címhez, kétszer pedig Euro Bowlt is nyert velük. Egy ilyen referenciával rendelkező edző hatalmas segítség egy itthoni csapatnak, érdekes lesz megfigyelni, milyen teljesítményt fog majd kihozni a játékosokból.

A sok átalakulásnak és új játékosoknak köszönhetően egészen más focira számíthatunk majd a csapattól, mint amilyet tavaly láthattunk. Érdekes egyveleget fognak alkotni az ifjú titánok, a rutinos rókák és a minőségi igazolásnak számító importok.

Mik az elvárások 2018-ban?

A csapat sajtótájékoztatóján dr. Szépe József elmondta, hogy a 2018-as szezon alkalmával a Tigers összes hazai mérkőzése ingyen lesz látogatható, a négyből három ráadásul a Nyíregyházi Városi Stadionban. Ez nagy lehetőség, hogy minél több embert vonzzanak be és mutassák meg nekik, mekkora sportélmény egy-egy ilyen rendezvény. Mindenképp szeretnék látványos futballal szórakoztatni a nagyérdeműt, persze eredménnyel párosulva. A klub elnöke azt is kiemelte, hogy az erősítéseknek köszönhetően világos a céljuk, döntőbe akarnak jutni, meglepetést akarnak azoknak szerezni, akik átnéztek fölöttük. Troy Rice is valami hasonlóra utalt, amikor az mondta, hogy sokkolni akarják a világot.

Mikor láthatjuk őket a hazai pályákon?

Idő közben kiderült, hogy a nyitófordulóban a Miskolc elleni meccsük elmarad, melynek pótlásáról még nincs pontos információnk. Ezzel együtt, az alábbi módon alakul a csapat menetrendje:

  • 03.25: @ Steelers – ELHALASZTVA
  • 04.07: vs Enthroners
  • 04.28: vs Eagles (Digi)
  • 05.06: @ Sharks
  • 05.20: vs Wolves (Digi)
  • 06.03: vs Gorillaz
  • 06.17. @ Cowbells

A vidéki csapatok abból a szempontból nincsenek könnyű helyzetben, hogy sokat kell utazniuk, ez igaz a Tigersre is, akik nagyjából 1440 kilométert kell, hogy megtegyenek majd ebben a szezonban. Ezzel a második legtöbbet utazó csapat lesznek a szintén keleti Steelers mögött.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!