Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “E” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk ötödik hetének a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt az “E” csoportból, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

Jarred: Ha ránézünk a Colts-Cowboys döntő végeredményére, akkor azt hihetnénk, hogy egy izgalmas, és fordulatos döntő volt. Hát nem egészen. Az egész meccs arról szólt, hogy mindkét csapat mindent megtesz azért, hogy a másik nyerjen, és akinek a legkevésbé sikerült ez, az nyert végül. Egy ilyen döntőt nem tudok sokra értékelni, így nálam ez az utolsó. Az első természetesen a 2008-as nagydöntő, nem hiszem, hogy nagyon indokolnom kéne, biztosan fogunk még erről a Super Bowlról beszélni a jövőben. A maradék két döntő számomra egy szinten van, mindkettő az elején izgalmas volt, de az utolsó negyed elején már eldőlt a győztes kiléte. Mivel ilyen szempontból nem tudok különbséget tenni közöttük, ezért végül az alapján döntöttem, hogy melyikben van nagyobb történet. És úgy vélem az, hogy egy egész évben lesajnált irányító a legfontosabb mérkőzésen élete játékát játsza, nagyobb eredmény, mint a háromszoros MVP győzelme. Emiatt nálam a Giants győzelme a második, és végül Favre Super Bowlja lett a harmadik.

Olvasók: Ahogyan az várható volt, a Steelers-Cardinals döntő dominált, és magabiztosan végzett az első helyen a szavazatok 59,52%-t bezsebelve. Második helyre Favre egyetlen győztes döntője került 21,09%-al, a harmadik pedig Simms váratlan jó teljesítménye lett 12,93%-al. És végül hiába volt szoros az eredmény, a mutatott játék titeket sem győzött meg, és a Colts-Cowboys „párharca” végzett az utolsó helyen 6,46%-al. Így a Steelers-Cardinals megkapja a +4 pontját, és a többiek is a helyezésüknek megfelelően.

KGYM: Még az összefoglalót is fáj visszanézni erről a Colts – Cowboys meccsről. Nincs vita. A többiről viszont van. Három, az NFL történetében valamelyest kiemelkedő meccs maradt a dobogóra, igaz ebből inkább popkulturális szempontból fontos a Steelers győzelme. A mérkőzésen végig jobban játszott a Cardinals, egyértelműen ők “érdemelték” volna meg a győzelmet. Harrison 100 yardos INT return TD-je és Santonio Holmes elkapása azonban nem csak a mérleg nyelvét billentette el, minden létező “Best Plays Ever” összeállításban helyet kapnak – mindamellett, hogy egy történelmileg nem kiemelkedő meccsen történtek. Második helyre került nálam Brett Favre győzelme, részben miatta, részben pedig azért, mert Desmond Howard a mai napig az egyetlen ST-játékos, aki MVP-címet kapott. A mérkőzés többé-kevésbé eredménytelenül zajlott, különösen a második félidő, a Pats nem tudta átvenni a meccs irányítását egy percig sem. A dobogó tetejére (az értékelők közül egyedüliként) ezek fényében a Broncos-Giants mérkőzés került, ahol akkora pofont kapott az élete meccsét játszó Phil Simmstől John Elway, hogy a kapufa adta a másikat. Innen kezdődött a kálvária, és Elwaynek szó szerint az egész karrierjét végig kellett játszania, hogy megszerezze a várva várt győzelmet. Phil Simms olyan szinten játszott a meccsen, amit csupán Montana legjobb pillanataiban láthattunk. A második félidei Giants-darálás szemet gyönyörködtető, igazi elit játék volt.

Kronikk: Talán ezen a héten volt a legkönnyebb kiválasztanom, hogy melyik döntő a legjobb, a négy pontot természetesen az Arizona-Pittsburgh klasszikusra adtam. A második helyre a Packers győzelmét tettem, egy hihetetlen erős csapat, talán minden idők legjobb csapata akik Green Bayben játszottak, rájuk ijesztettek, de a vége azért sima volt. Közel volt hozzá az ezüstéremhez, de végül a harmadik helyre tettem Giants győzelmét, és utolsó lett a Colts bajnok címe, ahol azért nem volt könnyű még MVP-t sem választani.

Renningan: Renningan ezen a héten egyéb elfoglaltság miatt nem tudott olyan részletes indoklást adni, mint korábban, de a saját pontjait elküldte nekem, így az ő szavazatai sem fognak hiányozni. Ahogyan mindenkinél úgy nála is a Colts-Cowboys döntő végzett az utolsó helyen, a harmadik a Packers győzelme, a második pedig a Giants diadala lett. Ebből már ki is található, hogy ahogyan többünknél, úgy az ő 4 pontja is a 2008-as döntőé.

A szavazatok összeszámlálása után 18 ponttal a Steelers-Cardinals döntő végzett az első helyen így az automatikusan továbbjutott. A második helyért nagy harc volt, de végül a Simms-Elway harc került oda 14 ponttal, így még lehet reménykedni egy Wild Card helyben. A harmadik egy pont híján Favre gyűrűje lett, és végül alaposan lemaradva 5 ponttal a Colts-Cowboys döntő végzett a csoport utolsó helyén.
Ez lett volna az “E” csoport, jövő héten érkezünk az “F” csoport döntőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!