Connect with us

Érdekességek

Két csapatnak is takarítania kell szerdáig

Az utóbbi napokban csak kapkodtuk a fejünket a sok cserétől, és szinte kétnaponta jöttek a meglepőbbnél meglepőbb transzferek, amik ugye még hivatalosan még nem történtek meg. Sok cserét a salary cap indokolt meg, gondolnánk, ám pont azért nem szabad még ezekkel számolni, mert nem hivatalosak a transzferek szerda estig.

 

 

A 2018-as NFL szezon március 14-én magyar idő szerint 22:00-kor, a szabadügynök piac nyitásával indul. Ez nem csak egy kezdet, hanem egy határidő is: erre a napra ugyanis minden csapatnak pozitív salary cappel kell állnia, amikbe a Super Bowl óta végrehajtott cserék nem számítanak bele. Utóbbit sokan nem tudták vagy nem tartották észben, pedig fontos. Így amikor azon megy a számolgatás, hogy Landry elcserélésével már pozitív mérlegű a Dolphins, vagy hogy Bennett-tel spórolt az Eagles, semmissé válnak. Így két csapat nyaka körül elkezdett szorulni a hurok a fizetési keretet illetően: a Miami Dolphinsnak, és a Philadelphia Eaglesnek.

 

Hiába cserélte el a Dolphins Landryt, az ő franchise tagje beleszámít majd a könyvelésbe a szerdai határidőig. Ez esetében nagyjából $8 milliós mínuszt jelent, így mindenképp ki kell vágniuk játékosokat. Ezen könnyen segíthetnek, hiszen sem Lawrence Timmonst, sem Julius Thomast nem vágták még ki, pedig szinte biztos távozóként kezeli őket a sajtó. Ezzel a két lépéssel már meglehet a pozitív mérlegű fizetési keret, ahol majd Landry $16 milliós cap hitjét Robert Quinn $11,4 milliós cap hitje váltja fel.

 

Az Eagles esetében már más a leányzó fekvése. Hiába cserélgetett megint Howie Roseman, a cutokat ő sem ússza meg. Így például a Torrey Smith után felszabadult milliók nem számítanak bele a capjükbe, ahogy Bennett fizetése sem, ami nagyjából kiüti egymást egyébként. Ez kerekítve olyan $9 milliós mínuszt jelent, viszont ezt csak cutokkal, vagy a szerződések módosításával tudják felszabadítani. Mondanánk egyből, hogy Vinny Curry úgyis feleslegessé vált, ráadásul egy post June 1 cuttal pont $9 millió szabadulna fel, ez nem ilyen egyszerű. A június 1 utáni elküldéssel ugyanis június 1-ig bent marad a könyvelésben a szerződés, és csak azután törlődik, szóval ezzel nincs kisegítve a címvédő. Marad tehát Curry és Celek kivágása, ami $9 millió felszabadítását jelentené, és már csak nagyjából $1 millión kellene még kozmetikázniuk valahogy.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!