Connect with us

Hír

Köszönjük Sashi!

A Browns nagy ámokfutásba kezdett pénteken és pár trade következtében eléggé átalakították a csapatukat. És hogy ez kinek köszönhető? Persze egyrészt John Dorsey-nak, a jelenlegi general managernek, de adjuk meg az elismerést az előző rezsim vezetőjének, Sashi Brownnak is, aki feltankolt draft pickekből és minimálisra vette a salary capet, hogy idén minden eszköze meglegyen ahhoz, hogy a feje tetjére fordítsa a Brownst és végre pozitív irányba indítsa el a franchise-t. Azonban Sashinak mennie kellett, így úgy fogunk rá emlékezni, mint akinek a vezérletével 1-31-es mérleget hozott össze két év alatt a csapat. Ő a meg nem értett zseni, aki nem teljesíthette be a vízióját.

 

Azt ugyanis ne gondolja senki, hogy Sashi Brown az örökkévalóságig csak hátracseréket hajtott volna végre és örökkön örökké csak felhalmozta volna a draftcetliket. Megvolt a terve, hogy ezt elköltse. Ő is mondta többször, hogy ez minimum egy három éves projekt. Előbb meg kell adni az alapot, építeni kell a jövőnek, majd össze kell rakni a várat. Ő ezt a harmadik évre tervezte, azonban nem adatott meg neki, hogy végigvigye a tervét, mivel Ray Farmer nem volt elég türelmes és két év után megvált general managerétől.

 

 

Nos, nem akarom semmilyen piedesztálra emelni Sashi Brownt, hiszen neki is voltak hibái bőven. Hagyta kicsúszni a kezei közül Carson Wentzet vagy Deshaun Watsont, két irányítót, akikből nagyon rövid idő alatt szupersztár lett. A jelenlegi foci talán második legfontosabb posztja a cornerback, erre pedig nem fordított kellő figyelmet. Az utóbbi két évben a Browns pickjei után maximum 10-zel húzták ki a drafton ezeket a cornereket: Tre White, Akhello Witherspoon, William Jackson, Xavien Howard, Kendall Fuller. Azért ez egy elég jó kis névsor és egy nagyob jó CB-sort összerakhatott volna belőlük.

 

Viszont azt sem szabad elfelejteni, hogy az utóbbi napok rohanása és izgalma nem jöhetett volna létre nélküle. Tele vannak pickekkel és pénzzel is, hogy az új vezetés bármit véghez vihessen. Danny Shelton is azért cserélhették el, mert Sashi a harmadik körben kihúzta Larry Ogunjobit, aki át fogja venni a helyét. De persze nem lehet úgy csapatot vezetni, hogy minden második évben vezetői és edzői cserék tömkelege megy végbe. Nincs semmi folytonosság és épp ezért nincs már egyetlen első körös pick sem a csapatnál a 2009 és 2015 közötti időszakból.

 

 

Nekem alapvetően tetszik a Browns jelenlegi front office-a, olyan vezetőket hoztak a csapathoz, akik a játékosmegfigyeléshez értenek először, úgyhogy ha nekik sem sikerül elindítaniuk valamit a csapatnál, akkor tényleg el van átkozva a clevelandi franchise.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!