Connect with us

Szabadügynök

Már 2019-re készülnek Miamiban – Dolphins FA-értékelő

A szabadügynök időszak egyik legnagyobb beszédtémája a Miami Dolphins volt. Hol azért, mert jó játékost engedtek el, hol azért, mert jó játékost igazoltak, és hol azért, mert megint fura szerződéseket kötöttek meg az új igazolásaikkal. Egy új Dolphins futhat ki a pályára a 2018-as szezonban, egy még újabb pedig 2019-ben.

 

 

A Dolphins azon kevés csapatok közé tartozott, akik negatív cap helyzettel várták a szabadügynök piac nyitását, köszönhetően annak, hogy Jarvis Landryre franchise taget raktak. Az elején még úgy tűnt, hogy ebből akár folytatás is lehet, de később egyre valószínűbbé vált, hogy ez csak azért kellett, hogy el lehessen őt cserélni. És végül így is történt…

 

Újraigazolások

[quote]

David Fales, QB – 1 év, $800 ezer

Sam Young, OT – 1 év

William Hayes, DE – 1 év

Walt Aikens, CB – 2 év, $2,7 millió

John Denney, LS – 1 év, $1,105 millió[/quote]

 

Hogy miért is mondtam az elején, hogy ez egy új Dolphins lehet, arra az egyik indok az újraigazolásaik. Mint látható, húzóneveket nem tartalmaz a lista, ezzel csak a roster mélységét biztosították. William Hayes a legnagyobb név, de az igazolásokat látva meglepődnénk, ha kezdő lenne, főleg hogy csak futás ellen használható leginkább. Sokat elmond, hogy John Denney igazolásának örülnek a legjobban, a lassan 40 éves long snapper ezzel újabb szezonnal tolhatta el a dolphinsos Hall of Famer tagságát. Egy fontos tényező van még, miszerint Ryan Tannehill szerződését alaposan átstrukturálták, amivel több, mint $10 millió dollárnyi cap space szabadult fel.

 

Tenderelt játékosok: Jake Blendel (C), Mike Hull (LB), Jordan Lucas (CB)

 

Fontosabb távozók

[quote]

Jarvis Landry, WR, Cleveland Browns (trade)

Julius Thomas, TE, szabadügynök

Jermon Bushrod, OG, New Orleans Saints

Mike Pouncey, C, Los Angeles Chargers

Ndamukong Suh, DT, szabadügynök

Lawrence Timmons, LB, szabadügynök[/quote]

 

Hat kezdőjátékos távozik a csapattól, némelyiknek lejárt a szerződése, némelyiket pedig anyagi okokból kivágták. Landry végül a Brownshoz került egy idei 4. és egy ’19-es 7. körért cserébe, de nem csak ő volt az egyetlen távozó a támadósorból. Julius Thomas és Mike Pouncey is a cut sorsára jutott, mert a teljesítményük nem volt arányos a fizetésükkel, Jermon Bushrod pedig elment a Saintshez cserejátékosnak. Adam Gase tavaly élesen kritizálta a támadókat a szezonban nyújtott teljesítményükért, a nyilvános leb*szás óta már Ajayi, Landry, Thomas, Bushrod és Pouncey is más csapatnál van, azt hiszem az üzenet nyilvánvaló. Lawrence Timmons kivágása sem ért váratlanul senkit, az ő tavalyi leigazolása hibának bizonyult, viszont Ndamukong Suh már komoly érvágás. Az ő távozása sem meglepő abból a szempontból, hogy hetek óta felmerült ez a lehetőség, de mégis egy All-Pro kaliberű játékosról beszélünk, csak hát az a $26 milliós cap hit…

 

 

További távozók: Jay Cutler (QB, FA), Matt Moore (QB, FA), Damien Williams (RB, Kansas City Chiefs), De’Veon Smith (RB, FA), Anthony Fasano (TE, FA), Anthony Steen (OG, FA), Terrence Frede (DT, FA), Ray Maualuga (LB, FA), Lamin Barrow (LB, FA), Koa Misi (LB, FA), Neville Hewitt (LB, FA), Alterraun Verner (CB, FA), Nate Allen (S, FA), Michael Thomas (S, New York Giants), Cody Parkey (K, Chicago Bears)

 

Fontosabb érkezők

[quote]

Frank Gore, RB, Indianapolis Colts – 1 év

Danny Amendola, WR, New England Patriots – 2 év, $12 millió, $5,95 millió garantált

Albert Wilson, WR, Kansas City Chiefs – 3 év, $24 millió, $14,45 millió garantált

Josh Sitton, OG, Chicago Bears – 2 év, $13,5 millió, $8,45 millió garantált

Daniel Kilgore, C, San Francisco 49ers – trade

Robert Quinn, DE, Los Angeles Rams – trade[/quote]

 

További érkezők: Brock Osweiler (QB, Denver Broncos)

 

Látható az érkezők névsorából, hogy igyekezett a távozók által hagyott űrt betömni Mike Tannenbaum, más kérdés, hogy ez minőségben mennyire sikerült. A támadósor itt is kiemelt figyelmet kapott, hiszen szinte minden posztra jött új játékos, egyedül a tight end poszt maradt betöltetlenül, de vélhetően az a draftra marad majd. A védőfal mélyítéséért ismét egy korábbi ramses passzsiettetőért cserélt a Dolphins, ezúttal Robert Quinnért, ezzel is bízva abban, hogy négy kezdő szintű játékost rotálva hatékony nyomást tudnak rakni az irányítók vállára.

 

Értékelés: C

 

Ez megint egy olyan helyzet, amikor megértem, hogy mit miért tettek a Dolphinsnál, de ettől még visszalépés. Már említettem, hogy Gase nem volt megelégedve a támadósorral, és az összes “kártékony” arctól megszabdult, akiket csak foltokban sikerült pótolni. Sitton abszolút erősítés, Kilgore is hozhatja Pouncey szintjét kevesebb pénzért, Gore és Amendola pedig a “hiányzó plusz” lehet az offense-ben. Eddig nincs is gond, hol jobb, hol erősebb lett adott csapatrész, de mindenképp használható játékosokkal gazdagodtak, viszont ami ezután történt… Albert Wilson leigazolása érthető, ő veheti át Landry helyét, nyilván minőségi visszaesés, de ez van. A szerződése viszont akkor is botrányos, ha el kell fogadni, hogy a cap space növekedése nem csak a sztárjátékosok gázsijára van hatással. Robert Quinn sem szolgált rá a játéka alapján arra a $11 milliós cap hitre, talán olcsóbb megoldást is találhattak volna nála. És akkor arról még nem esett szó, hogy Suh kivágásával elképesztő mennyiségű halott pénzt nyeltek be. Az Over The Cap szerint post June 1st cuttal váltak meg tőle, így “csak” $9,1 millió dead money-t hagy maga után, cserébe meg egy All-Pro játékossal kevesebb lett a védelem, valamit valamiért.

 

 

Viszont a Dolphins szándéka érthető, ezzel rendbe tették az öltözőt, még ha a roster gyengült is, jövőre megint lesz pénzük igazolásokra, és több játékost is kivághatnak minimális veszteséggel. Vagy éppen $13 milliónyi halott pénzzel, már ha továbblépnek Tannehillen. Gase-ék nagyon szeretnék Baker Mayfieldet Floridába hozni, de ez a 11. választási joggal a birtokukban vélhetően kevés lesz. Akárhogy is, ezek a pletykák, plusz Tannehill szerződésének megmókolása intő jel lehet az irányító számára a folytatást illetően. Jövőre $26 milliós cap hitje lesz az átstrukturálásnak hála, és láthattuk, hogy Suhval sem bíbelődtek sokat. A draft sok mindenre választ adhat, ami akár az osztályzatot is feljebb tornázhatja, de egyelőre ez csak egy alapozás a 2019-es építkezéshez.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!