Connect with us

Hír

Mathieu jövője bizonytalan a Cardinalsban?

Egyre több olyan hír lát napvilágot, amik azt ecsetelik, hogy Tyrann Mathieu-n könnyen túlléphet az Arizona Cardinals. Olyannyira sűrűn jelenik meg ez a hír, hogy már maga Mathieu is szeretné tudni, hogy hányas a kabát.

 

 

Az i-re a pontot Jason La Canfora, a CBS munkatársának tweetje tette fel, aki azt írta, hogy amiket a héten hallott Mathieu-val kapcsolatban, nagyon meglepné, ha a Cardinalsban játszana a következő szezonban. Erre a játékosnak csak annyi válasza volt, hogy

 

Elmondana végre nekem is valaki valamit?

 

A pánikhangulat nem meglepő, a Cardsnak úgy van alig több, mint $20 milliós cap space-e, hogy nincs irányító a rosteren, és több helyen is erősítésre szorulnának. A kevés költőpénzhez Mathieu is hozzáteszi a magáét, hiszen a 25 éves safetyt 2016-ban tették a liga második legjobban kereső játékosává a posztján. Mathieu egy 5 éves, $62,5 milliós szerződést kötött a csapattal, aminek részletei értelmében ha a 2018-as ligaév harmadik napján a rosteren van, $18,75 millió (!!) garantált összeg üti a markát. Ez a határ pedig március 17-én jön el, szóval két hét alatt döntenie kell a sorsáról.

 

A nemrég hosszabbító general manager, Steve Keim nyilatkozata sem feltétlen arra ad sejtést, hogy itt folytatás lesz.

 

Jelenleg az új edzői stábbal arra törekszünk, hogy nem csak Mathieu, de az összes játékos helyét megtaláljuk a csapatban. Nem csak a taktikánkba való beillesztést vizsgáljuk, de a fizetési keretünkbe való illeszkedést is. Utóbbi miatt várható, hogy mozgások lesznek a rosterünkön belül, hiszen a szabadügynök piac is a nyakunkon van.

– mondta Keim.

 

Mathieu egy keddi nyilatkozatában egy érdekes hasonlattal fejezte ki jelenlegi helyzetét és érzéseit:

 

Ez az egész egy szerencsejáték, ahol most minden pénzemet felraktam. Ha vesztek, akkor minden erőmmel azon leszek, hogy visszaszrezzem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!