Connect with us

Szabadügynök

Mindent beáldozva Le’Veon Bellért – FA-kitekintő

A Steelers a liga egyik legjobb csapata, azonban évek óta nem tudnak a végső szintre lépni, mindig elvéreznek a rájátszásban. Csak egy apró szikra kellene a csapatnak, hogy a csúcsra érjenek, a csapat vezetősége pedig Le’Veon Bellben látja ezt (pedig eddig vele sem ment a PO-ban), ezért idén (is) mindent arra áldoznak, hogy Bell maradjon. Hogy ez jó-e vagy sem…

 

 

A Steelers franchise taget tett Le’Veon Bellre, aki kapásból jelezte, hogy az első hét kezdetéig ne is számítsanak rá. Ez 14,4 millió dollárt jelent a csapatnak, ami miatt kénytelenek voltak átstrukturálni Antonio Brown szerződését, aki így a későbbiekben 22 milliót is fog foglalni a sapkából. Ám legalább sikerült elérni, hogy a Steelersnek legyen kerek egymillió dollár költőpénze.

 

 

Ezen az egymillión nem nagyon tud segíteni a csapat. A legkönnyebben Joe Haden elküldésével tudnának pénzt felszabadítani, de Haden egyrészt jól játszott, ő a legtehetségesebb DB a csapatban, másrészt tavaly adtak neki szerződést, így meglepő lenne, ha pont tőle köszönnének el. Ez pedig azt jelenti, hogy kicsiben kell megoldani.

 

Ramon Foster egy nagynevű támadófalember, de egyrészt már ő is öregszik, másrészt tavaly nem is játszott olyan jól, a fiatalabb és olcsóbb, BJ Finney ideálisan tudná pótolni, amikor pályára lépett, jobban játszott nála. William Gay esetében is a kor a legnagyobb probléma, többször égetik meg, mint ahány nagy játékot csinál, Haden, Cam Sutton, Artie Burns és Mike Hilton mellett fölösleges őt ott tartani. Hasonlóan Tyson Alualut sem lenne értelme megtartani, amikor ott van Cameron Heyward, Stephon Tuitt és Javon Hargrave, bár cserének nyilván ideális.

 

Vance McDonald a 49ers baklövése volt, a Steelers csak cserével szerezte meg. McDonald nem lenne rossz, de folyton sérült, 4,3 milliót nem ér, vélhetően vagy új, olcsóbb szerződést kap vagy kivágják (utóbbi a valószínű), ráadásul Jesse Jamesszel ő is simán pótolható. A JJ Wilcox trade sem jött össze, a safety borzasztó volt tavaly, már ha pályára lépett egyáltalán, tuti biztos cut. Mike Mitchell helyzete már nem ennyire egyértelmű, mert azért ő elég jól játszott tavaly is, de mégiscsak 5 milliót lehetne rajta spórolni. Ráadásul a piacon találni nála jobb, fiatalabb és olcsóbb pótlást is, így nem kizárható az elküldése.

 

Fontosabb FA-k

 

A Steelers szerencséje, hogy nem nagyon van fontos szabadügynök, akit érdemes lenne megtartani:

 

 

 

Sok mindent elmond az FA-król, ha Chris Hubbard a legnagyobb név. Őt sem hinném, hogy megtartaná a csapat ilyen szűkös anyagi körülmények között, mert alapvetően csak cserének jó, bár annak a jobbak közé tartozik. Stevan Ridley nem kérdés, hogy mehet, amerre lát, Justin Hunter sem csinált semmi érdemlegest, Arthur Moats pedig középszer.

 

A jobb szabadügynökök, mint a remek rúgó Chris Boswell, a harmadik számú Eli Rogers, a simán kezdő potenciállal bíró BJ Finney vagy a remek rotációs játékos Anthony Chickillo simán megtartható RFA vagy ERFA taggel, tehát négyen összesen olyan 4-5 milliót foglalnának el a fizetési sapkából

 

Potenciális érkezők

 

Ryan Shazier miatt az ILB, Mike Mitchell miatt pedig a safety az, ami igazán komoly hiányposzt lenne a csapatnál, a két posztot leszámítva minden rendben van. A mélységet és a fiatalítást simán megoldhatják a draftról, az FA-ról elég behúzni 1-2 veteránt, hogy win now módba kapcsoljanak:

 

 

Szerintem maximum két új, nagyobb nevű igazolása lesz a csapatnak. Az egyik egy LB értelemszerűen, NaVorro Bowman pedig adná magát. A Raidersben jól játszott, kell is a csapatba egy jó run stopper, ráadásul igazi vezér és még csak nem is lenne olyan drága. Tre Boston pedig fiatalabb, jobb és sokkal alulértékeltebb, mint Mitchell, ideális lenne a Steelers számára.

 

A helyzeten még esetleg az segíthetne, ha sikerülne megegyezni Bellel és az idei szezonra tudnának faragni a cap hitjéből, de még így sem kell nagy bevásárlásra számítani a csapattól. Jó eséllyel 15-18 millió dollárból gazdálkodhatnak Pittsburghben, ez pedig ennyire elég.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!