Connect with us

Szabadügynök

Mindjárt, mindjárt! Már jövök! – Chargers FA-kitekintő

Valljuk be, tavaly már majdnem minden klappolt a csapatnál. Riverstől egy jobb évét láttunk, az elkapósor tele van tehetséges játékosokkal (Keenan Allen simán top elkapó, a többiek pedig életképes, 1000 yardot elbíró példányok), stabil RB1 és RB2 van, az ifjú tight end Hunter Henry az egyik legjobb fiatal a pozícióján Gronkowski óta. A védelemben az Ingram-Bosa páros a liga egyik legjobbja, Perryman felépült a sérüléseiből, és a secondary a liga egyik legvérmesebb passzvédelmét mutatta fel. Csak az a fránya támadófal ne zuhant volna szét, és lenne valaki stabilan jó játékos Perryman mellett az LB-sorban. Majdnem megvolt. Majdnem.

 

Hely: 24 millió (18., 13.3%)

Need: RT, C, LB, FS

 

 

Stratégia: Majdnem kész. Tényleg, csak egy pici hiányzik.

Sajnos a támadófalban is pont azok a poszton hiányoznak, akik nem erősek a drafton és a piacon sem. Évek óta problémás a csapatnak ezen része, de most már tényleg halaszthatatlan, alig jobbak, mint a Seahawks. Russell Okungon kívül senki nem játszott jól a falban, és nagyon kéne valaki Schofield és Barksdale helyére, mert kriminális, amit művelnek. Sajnos a szabadügynökökből nem lehet mélyet meríteni, Garry Gilliam jöhetne Friscóból olcsóért (3 millió), esetleg Cornelius Lucas a rivális LA-csapattól, vagy Seantrel Henderson Buffalóból, ők mindketten pármillióért.

A center is kérdéses, Spencer Pulley meg igazán beülhetett volna a Nap köré állított Teslába, addig meg beállok én oda. Rosszabb nem lettem volna. Rosszabbul játszott, mint tavaly, és majdnem minden meccsen több nyomást is engedett. Ryan Jensent a Ravens nem fogja elengedni jó eséllyel, és azért valljuk be, 7-8 milliót is elkérhetne, annyiért meg drága. A Giants Weston Richburgje működhetne még, őt nem tartják meg jó eséllyel, vagy a Titans cserefalembere is ott lehet fillérekért, igaz senki nem tudja, mire képes. Középszerű volt korábbi éveiben.

Linebackerek terén a csapat négyemberes rotációt alkalmazott idén, Jatavis Brown, Denzel Perryman, Korey Toomer és Hayes Pullard voltak belül. Perryman stabil eleme a sornak, de senki másra nem tekintenek kezdőként, Toomer pedig FA lesz. Sajnos az FA LB-k közül a legtöbben maradni fognak a csapatuknál jó eséllyel, és mindenképp arra kéne figyelni, hogy futással jól bánó embert találjanak. Zach Brown jó lehet, ha nem marad Washingtonban (ő szeretne), 2.5-3 millióért le lehet csapni a Skins kezéről. Olcsóbban lehet máshol játékosokat is szerezni, Paul Posluszny elérhetővé fog válni, Preston Brown is eljöhet a Billstől, Kevin Minter és Gerald Hodges pedig már a hordó alja, de fiatalok. Az biztos, hogy pár milliót ide is kell ölni. Velük párhuzamosan kicsit a falban is illene megtalálni Mebane utódját, aki nem Liuget lesz, itt Dontari Poe és Star Lotulelei lehet a porondon. Ezen a két pozíción elég erős a draft is, nem kell meglepődni, ha innen szerzik be az anyagot.

Safety terén nincs nagy baj, ugyanis Tre Boston jelenleg kiemelkedő teljesítményt nyújt. Sokmilliót kérhet (4-6 simán), de úgy is játszik, és a Chargers jövőre a liga legjobb védelmévé válhat (tavaly mondjuk így is top 5 volt a szezon második felében, a futások húzták le őket nagyon).

 

Mi lesz a mostaniakkal?

Na ez nagyon szívás. A legnagyobb név Antonio Gates, aki még szeretne játszani, pedig a szerepe egyre csökken Henry mellett. Henry dominálja a vén rókát, még ha mindenben nem is jobb nála. Gates ötmillió felett keresett idén, és ugyan jönne vissza, ezt csak komoly fizetéscsökkentés mellett vállalhatja be a csapat – nem lenne meglepő, ha Gates megköszönné a lehetőséget az NFL-ben. Tre Bostonra nagy pénzt kell költeni, és érdemes lenne a piac tesztelése előtt újraszerződtetni Tyrell Williamst, aki páratlan képességű elkapó, csupán kevés lehetőséget kap. Attaochu a szélen maradni fog, míg Korey Toomer jó eséllyel megy, nem látni, hogy őt tartanák a jövő LB-jének. Kellen Clemens QB, Nick Novak K, és Matt Slauson LG apróért megtartható, csak hát amikor 24 milliód van, akkor az apró is sok. Mindenesetre nincs rossz helyzetben a csapat pénzügyileg, a falat és a belső LB-t kell azonnal rendbe szedni, és megtartani a secondary dominanciáját Tre Bostonnal. Ha ezek sikerülnek, akkor egy sorait épp újrarendező divízióban a Chargers valóban megpróbálhatja megszerezni azt a nagyon megérdemelt gyűrűt mindenki kedvenc trashtalkerének, Riversnek.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!