Connect with us

Minden ami NFL

Összejöhet egy OBJ-trade?

Megindultak a pletykák és híresztelések arról, hogy a New York Giants elcserélheti sztárelkapóját, Odell Beckham Jr.-t, aki új szerződést próbál kiharcolni magának és akár odáig is fajulhat a dolog, hogy nem lép pályára, amíg nem kap új szerződést – akár a Giantstől, akár mástól. A pályán kívül problémás játékossal pedig egyáltalán nem biztos, hogy szeretne hosszú távú, megaszerződést kötni a Giants. Akkor jöhet egy trade?

 

A Giantsnek már elege van

 

Egyáltalán nem zárhatjuk ki a csere lehetőségét, főleg azok után, amiket John Mara, a Giants társtulajdonosa mond Beckhamről és a kialakult helyzetről. Marának már elege van abból, hogy Beckham folyton a címlapokon van és egyrészt nem a focitudása miatt, másrészt mindig negatív vonatkozásban. Mara több ízben is megnyilvánult az utóbbi napokban, például az elhíresült videóval kapcsolatban, ahol Beckham egy barna cigit tart a kezében.

 

 

Már belefáradtam, hogy Odell viselkedésével kapcsolatos kérdésekre kell válaszoljak. Tudja, hogy mit várunk el tőle, most már csak rajta áll a dolog. Inkább csalódott vagyok, mint dühös. Szerintem túl gyakran kerül rossz szituációba és fontos, hogy jobb ítélőképessége legyen.

 

Szintén Mara arról, hogy Beckham rajta lesz-e a 2018-as Giants rosteren:

 

Ezt nem tudom megválaszolni egyik irányba sem. Mármint nem áruljuk, ha ez a kérdés. De egy 3-13-as szezon után, ahol ennyire rosszul játszottunk, senki sem érinthetetlen.

 

A “kisebb rossz”, hogy ez csak egy taktika Mara részéről, hogy lejjebb adja OBJ a fizetési igényeit, de könnyen lehet, hogy tényleg belefáradtak már a Beckham körüli mizériába. Ráadásul a general manager Dave Gettleman arról volt híres a Panthersnél, hogy nem tűrte meg az öltözőben a problémás játékosokat és könnyedén vált meg például Steve Smithtől vagy Josh Normantől. Ezek így együtt nem jelentenek jót Beckham New York-i jövőjével kapcsolatban.

 

Kik a lehetséges partnerek?

 

Az Eaglest, a Cowboyst, a Redskinst és a Jetset egyből kizárhatjuk, hiszen csoportriválisnak és egy városban lévő csapatnak nem fogják eladni az egyik legjobb játékosukat. Alapesetben konferencián kívülre szeretnék minden bizonnyal elcserélni, de ez nem biztos, hogy összejön. Az NFC-ben a 49ers lehet egy logikus végállomás, hiszen ott hiányzik egy top elkapó, viszont van egy fiatal és kiváló irányító, illetve rengeteg pénz.

 

Az viszont érdekes, hogy a Rams állítólag már be is jelentkezett Beckhamért és szívesen megszereznék őt is az Álomcsapatba. Úgy tűnik egyébként, hogy a Rams megtalálhatja azt a piaci rést, hogy a többi csapat nem tud mit kezdeni a problémás játékosokkal, különösen a “millennials” korosztállyal, ők pedig simán elviszik a mások által tehernek gondolt, ellenben ultratehetséges játékosokat.

 

Az AFC-ből a Browns lehet a legesélyesebb opció, hiszen ők mostanság bevásárló üzemmódban vannak, ráadásul Beckham így újra együtt játszhatna világi cimborájával, Jarvis Landryvel, illetve azt se felejtsük el, hogy Clevelandben dolgozik mindkettetjük egyetemi pozíciós edzője, Adam Henry, aki Beckhamet ráadásul a Giantsnél is edzette. Pénze és drafttőkéje is van a Brownsnak, ez utóbbi pedig kellene is az órisásoknak, akiknek holtversenyben a legkevesebb, szám szerint 6 cetlijuk van idén.

 

 

Mi lehet az ellenérték?

 

A hírek szerint a Giants legalább egy első kört kér és még mellé valamit, amiről lehet tárgyalni – középső körös pick vagy játékos minden bizonnyal. A közelmúltból egyetlen egy hasonló esetet lehet felhozni, amivel össze lehet hasonlítani Beckham helyzetét, ez pedig Percy Harvin elcserélése. A tehetséges és problémás Harvinért a Seahawks egy első kört (1/25), egy hetedik kört és egy következő évi harmadik kört adott a Vikingsnak, majd egyből adtak is neki egy új szerződést. Nagyjából ugyanez a helyzet Beckhamnél is.

 

Harvin esetéből tanulhattak a csapatok, hiszen nem igazán vált be a csere, azonban Beckham szinte minden szempontból jobb játékos, mint Percy Harvin valaha is volt, úgyhogy az “első kör plusz…” dolgot tekinthetjük kezdő tárgyalási pontnak. A Giants kérhet egy első kör mellé egy másik elkapót vagy másik játékost, no meg persze picket, pickeket.

 

 

A Rams esetében az első körös pickjük (1/23) lenne az alap, emellé jöhetne mondjuk egy harmadik körös pick vagy a tavaly draftolt, fiatal, tehetséges és olcsó (ami a Giantsnek fontos lehet) Cooper Kupp. A Brownsnál elég sok a lehetőség, az 1/4 feltehetőleg túl drága lenne önmagában, viszont a Giants visszaadhat még egy harmadik körös picket például. Vagy ha a Giants irányítót akar húzni, akkor helyet cserélhetnek az 1/1 és 1/2 pickeken és ezt igazítanák ki mondjuk a Browns második körös pickjével, vagy például Corey Colemannel, aki így létszám felettivé válna Clevelandben. A Bleacher Report vázolt fel még lehetséges célállomásokat és ellenértékeket, úgyhogy ha kicsit bővebben el akartok játszani a gondolattal, akkor ide kattintsatok.

 

A draft cetlik és Beckham vonatkozásában érdemes szemügyre venni az idei elkapó classt – amit egyébként Bálinttal majd meg fogunk tenni a közeljövőben Triple Coverage podcastünkben. Calvin Ridley számít a legjobb elkapónak, aki valahol a 10-20. pick közt fog minden bizonnyal elkelni, így őt állíthatjuk szembe OBJ-vel. A 23 éves Ridley-ért ugyebár mondjuk egy 1/16-os picket kell beáldozni (Ravenshez mockolják a legtöbben, érthető okokból) és 4 évre körülbelül $15 milliót kell majd neki fizetni. A 25 éves, már az NFL-ben 4 évet lehúzott Odell Beckhemért egy első kört és (legalább) egy harmadikat kell adni és emellé meg kell fizetni, lőjük be a szerződését nagyjából 4 évre $72 millióra. Szóval a kérdés: ér Beckham egy harmadik körrel és évi 14 millióval többet, mint Ridley? Nos, a két játékos közti tehetségbeli különbséget figyelembe véve én azt mondanám, hogy igen.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!