Connect with us

Szabadügynök

Top 10 szabadügynök safety

A safety felhozatal elsőre nem tűnik rossznak, de hamar rá kell jönnünk, hogy 3-4 emberen kívül – akik nagy valószínűséggel maradnak – nem igazán van kezdő kaliberű játékos. Így a többi poszthoz hasonlóan nagy lehet a kapkodás értük is.

 

10. Marcus Gilchrist

 

Gilchrist nem a legcsábítóbb jelölt a piacon, mert elég színtelen-szagtalan a játéka. Hasznos a boxban futás ellen, de hajlamos elkésni, nem rossz passzvédekezésben, de sokszor nagyon rosszul olvassa a játékot. Teljesen közepes safetynek lehetne mondani. A bérigénye is igazodik talán a közepes játékhoz, 4 milliónál sokkal többet nem remélhet és valószínűleg nem is fog kapni. Ha nem lenne ilyen kevés safety a piacon, akkor valószínűleg rotációs játékosként találna csak helyet, így egy picivel többet is remélhet.

 

9. T.J. Ward

 

Ward 3 éve az egyik legjobb safety teljesítményt nyújtotta egy adott évben. Aztán jött egy gyengébb év, a Broncos megvált tőle, tavaly pedig teljesen elveszett. Nem a legideálisabb helyzetbe került és nem volt ideje új csapatával készülni, de akkor is nagyon kevés volt, amit láttunk tőle. Nem fiatal már és az a játékstílus, amit ő képviselt nem olyan könnyen fenntartható, ha az ember lassul és gyengül. Egy utolsó nagy dobása még talán lehet, 1-2 év még benne van, ezt talán kihasználja valaki.

 

 

8. Tavon Wilson

 

Wilson játéka nem szemet gyönyörködtető, de nagyon hasznos. Ha kell, felér futás ellen, ha kell, lehet coverage-be küldeni. Olyan, mint egy jó iparos, aki csendben teszi a dolgát. Nagy kérdőjel számomra, mire lehet képes más csapatban, mert látszólag fekszik neki a Detroit rendszere és ezt kamatoztatja is. Értéke 5-6 millió dollár körül lehet.

 

7. Tyvon Branch

 

Branch már nem árul zsákbamacskát senki számára, hiszen régóta van már a ligában és mindent megmutatott safety poszton, amit tud. Ez nem egy elit teljesítmény, de arra éppen elég lehet, hogy stabilan a kezdőben maradjon egy safety hiányos csapatban. Talán a Redskins csaphat le rá, akiknek hiányzik egy tapasztaltabb, sokoldalúbb safety játékos, aki viszont nem feltétlenül bírja rotáció nélkül az egész évet. A safety aszály miatt így is érhet körülbelül 5-6 millió dollárt.

 

6. Tre Boston

 

Boston mögött vannak talán első pillantásra jobb játékosok, de az évek a Chargers játékosa mellett állnak. Mindenképpen megvan a potenciál a fejlődésére és idén meg is mutatta, hogy ezt ki is tudja hozni magából. A kérdés csak az, hogy egy jó év után mennyire bíznak benne a csapatok, mert az biztos, hogy a 7 millió dollár alatt nem nagyon lehet majd szerződtetni.

 

5. Kenny Vaccaro

 

Vaccaro helyzete nem egyszerű. Nagyon ígéretesen került a ligába, aztán nagyon mélyre csúszott, de tavaly megint kezdő szintű játékot mutatott. Ez az inkonzisztencia és a sérülékenysége bőven okot adhat a kétkedésre, de az sem kérdéses, hogy amúgy egy tehetséges és viszonylag fiatal safety. Ha megtalálják a helyét, mint idén a Saints, akkor nagy hasznára lehet bármely csapatnak.

 

4. Ricardo Allen (RFA)

 

Allen neve nem értem miért hangzik el olyan keveset, mikor jó safetykről beszélünk, mert elmúlt két szezonja alapján a legjobbak között lehet számon tartani. Nagyon fekszik neki a Falcons játéka és ez nagyban segíti az ő munkáját, de ettől még nem lehet elvenni az érdemeit. Coverage-ben az egyik legjobb safety volt tavaly, így nem hiszem, hogy a Falcons el akarja engedni.

 

3. Eric Reid

 

Sokáig gondolkodtam, hol van Reid helye, de végül a képességeket tartottam szem előtt és nem a kockázatokat. Reid ugyanis egy nagyon tehetséges játékos, szinte a legfiatalabb is a listáról, de megvan az átka is. Reid ugyanis az elmúlt két szezonban 12 mérkőzést hagyott ki, ami aggodalomra adhat okot. Játékának azonban már most kevés gyenge pontja van, a túlzott agresszión és az ebből következő missed tackle-ökön kívül már most egy jó játékos.

 

2. Lamarcus Joyner

 

Talán neki volt a legjobb éve a szabadügynök safetyk között, így hirtelen felkapott név is lett a szakmában. Pedig kifejezetten fiatalnak ő sem mondható, csak szüksége volt időre, mire kicsit kiteljesedett a játéka. Veszélyes lehet vele kapcsolatban, hogy eddig inkább közepes teljesítményre volt képes és most hirtelen Phillips érkezésével futott egy elit közeli szezont. Így hosszú távú szerződést, sok garantálttal nem tolnék elé. A hírek szerint a Rams is egy franchise taget fontolgat az esetében.

 

1. Morgan Burnett

 

A Packers secondary idén is kisebb csalódás volt, de Burnett ezért nem hibáztatható. Ő nagyjából ezúttal is kihozta a maximumot a játékából, bár kétségtelen, hogy nem élete évét hozta. Főleg a futás ellen voltak gyenge pillanatai, passzvédekezésben korrekt teljesítményt nyújtott. Az idei névsor elejéből ráadásul ő a legtapasztaltabb is, viszont ez nem azt jelenti, hogy ne lenne a legjobb korban. Mindenképp nagy pénzt kell fizetni érte, valószínűleg 10 millió dollár éves átlag felett.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!