Connect with us

Szabadügynök

Vegas előtt még berámolunk – Raiders FA-értékelő

A Raiders a jövőre készül: számos rövid szerződést kötöttek olyan hiányposztokra, ahol már van, vagy draftolásra vár az új fiatal tehetség. A labda mindkét oldala tele lett “hídszerződésekkel”, amikkel inkább időt nyernek, mintsem valós építkezést folytatnak. Gyönyörű lesz nézni, ahogy Gruden Raiderse beleáll a földbe.

 

 

Akik jöttek

Doug Martin (C)

Martin a liga egyik legrosszabb aktív futója. Aktív Trent Richardson-szindrómában szenved, számára a futás inkább mozgásforma, mint képesség. A későbbi Nelson-igazolás fényében nem véletlenül viccelődtek azzal, hogy Gruden véletlenül a 2015-ös fantasy csapatát vette elő az igazolásokhoz. Martin azonban nem lesz főfutó, ugyanis Lynch a keretben marad jó eséllyel. Megkapta a roster bónuszát, és Martinnál fényévekkel jobb, így az új igazolás legfeljebb tehermentesítő lesz. A szerződés egy évre szól, és nem ismerni az összegét, de ha nem Martin fizet a csapatnak, ez C-nél nem lehet jobb.

 

Jordy Nelson (B)

Nelson igazolása teljes homály, ugyanis lényegében Crabtree helyére hozták (a sapkát tekintve), viszont ennyi idősen, megborulva kissé, még slotból lehet hatékony. Ami azt jelenti, hogy az Y-elkapó szerepe egy olyanra fog hárulni, aki még nincs a csapatban. Nelson jelenleg nem jobb Crabtreenél, és kérdéses, hogy mennyire jelent előnyt a veterán hozzáállása az elvesztett Crabtree-Carr kapcsolathoz képest. Az évi 7,5M fizetése kifejezetten baráti, de jelen állás szerint nagyon kétséges, hogy komoly hasznára tud-e lenni a csapatnak.

 

Marcus Gilchrist (B+)

A Chargers korábbi draftoltja a back seven minden pontján játszott már, így érthető, hogy a Raiders pont egy ilyen sokoldalú játékost szemelt ki magának. Jó eséllyel ő lesz Karl Joseph párja, ami egész jó játékot eredményezhet. Ismeretlen összegért írt alá egy évre, de reméljük, hogy a csapat nem hiszi azt, hogy most minden gondja meg van oldva a pozíción.

 

Reggie Nelson (B)

Nelson egy évet fog még eltölteni a csapat kötelékében, de inkább mentori jelleggel, ugyanis így 35 évesen sokkal többet nem tud hozzá tenni a csapathoz, mint az új DC rendszerének tanítgatása. A Bengalsban együtt voltak, de nagyon jó lenne, ha Nelson szerepét át tudná venni lassan Melifonwu.

 

Tahir Whitehead (B-)

Megvan az esély rá, hogy a linebacker Whitehead biztonsági opciónak érkezett, ha Bowmant nem tudják újra lepapírozni. Ha sikerül, akkor is lesz hely neki, ugyanis évi hatmillióért szívesen szereli az ellenfél játékosait a gyenge oldalon is. Nála is, Gilchristhez hasonlóan, felmerül annak a lehetősége, hogy csupán átmeneti játékos lesz, amíg egy fiatalabb tehtség nem szokik bele a pozícióba.

 

 

Rashaan Melvin (B+)

Melvin a méreténél fogva a nagyobb testű elkapókat fogja majd kísérni Gareon Conley átellenében. Ő is egy évre, 6,5M-ért lett hozva, ami esetében felmerül, hogy valójában csak addig lesz itt, amíg a draft elég mély CB-felhozatalából nem nevelnek ki valakit. Ez a poszt a csapat legégetőbb szüksége, ha pedig Melvin hozza a tavalyi munkáját, akkor elevickélhetnek egy darabig vele.

 

A többiek

Az elsősorban blokkolásra szakosodott TE Lee Smith 3 évet kapott még a csapatnál, Justin Ellis belső védőfalember szintén. CB Shareece Wright átjött a Billsből, de harminc évesen már minek. A Friscóból érkezett Tank Carradine, aki Khalil Macket fogja segíteni a túloldalon. Maradt Giorgio Tavecchio, és rekordszerződést kapott a long snapper is. Hogy mik vannak. Újra aláírt EJ Manuel tartalékos QB-nak, illetve megérkezett Emmanuel Lamur LB, aki a Vikingsban nem sok szerepet kapott, de Reggie Nelsonhoz hasonlóan Paul Gunther DC embere volt a Bengalsban 2014-15-ben.

 

Akik mentek

A RT Marshall Newhouse a Billsbe igazolt, megtépázva ezzel az eddig is labilis pozíciót, a csapat pedig elengedte Sean Smitht, aki nem váltotta be az ígéreteket a CB-poszton. Travis Carrie (aki az egyetlen értékelhető CB volt) gigaszerződést kapott a Brownsban (az első két évében majdnem 12 milliós átlaga lesz), DE Denico Autry átment a Coltsba, nagy fájdalmakat nem okozva ezzel a csapatnak. Személyes fájdalmam pedig, hogy Crabtreet elengedték, a pénzéből érkezett Jordy Nelson. Crabtree a Ravenst és Flaccót fogja boldogítani, ahol évek óta küzdenek a WR-hiánnyal. Bomba nagy trade során átkerült a Patsbe Flash, vagyis Cordarrelle Patterson, illetve a Dallasba cseréltük Jamize Olawale fullbacket egy 19 helyes felmozgásért a hátsó körökben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!