Connect with us

Magyar foci

Visszatérne a döntőbe a Wolves

Két éve egy elég csúfos szezont tudhatott magáénak a Wolves és a tavalyi szezonkezdet sem volt a legszebb, azonban ahogy haladt előre az idény, úgy tért vissza fokozatosan a rekordbajnok dicső fényéhez. Az elődöntőben pedig az utolsó másodpercekig harcban voltak a Steelersszel, ám akkor végül alulmaradtak. Így idén egyértelmű a cél: a döntőbe jutás.

 

Fotó: Photopium

 

A Farkasok támadósora nem változott sokat a 2017-eshez képest. A passzjátékban továbbra is Bencsics Márk irányít, Elek Ádám, Gecser Máté, Flaskay Máté, Bartos Ferenc (többek között) pedig várják a rutinos QB passzait. Lenner Péternek tavaly egyedül kellett cipelnie a futójátékot a vállán, hiszen Danku Dávid sérülése után nem igazán volt másik potens futó a keretben. Ez most változott, hiszen a fiatal Benke Ábel csatlakozott az RB-szekcióhoz, ő tehermentesítheti majd Lennert.

 

Persze a támadóoldalon nem is nagyon kellett változtatni, hiszen elég olajozottan működött az egység. És akkor még finoman fogalmaztunk, hiszen ők tették fel a legtöbb pontot a táblára a HFL alapszakaszában. Persze fejlődni még lehet, leginkább a támadófalban, ami gondot okozhat még Bencsicsnek. Egyrészt a snapeket is javítani kell, másrészt pass protectionben is van még hova fejlődni, ez lehetett Kovács István és az offense legnagyobb javítási lehetősége a holtszezonban.

 

A Wolves védelme nem muzsikált igazán jól a tavalyi szezonban, de legalábbis hullámzónak volt mondható a teljesítményük. A védelem összerakásában persze nem segít, hogy a front7-ből Fehérvárra szerződött két kezdő is: Péter Csaba és Szász Csaba is az Enthroners gárdáját erősíti már. Ebből a szempontból különösen pikáns lesz majd a nyitómeccs, hiszen egyből farkasszemet nézhetnek korábbi csapattársaikkal.

 

Fotó: Photopium

 

A defense-be érkezett két import játékos, egyrészt Alvin Lamonte Reels Jr., aki a linebacker sort fogja erősíteni gyorsaságával és hatalmas ütéseivel, másrészt pedig Darius Antwoine Lewis, aki sebességével és labdaérzékével a cornerback posztot (és néha a safety posztot) fogja erősíteni, illetve feltehetőleg a visszahordásoknál is számítanak majd rá a farkasok. Ők egy új lendületet hozhatnak a fiatalokkal, például a linebacker Homoki Gergővel is teletűzdelt védelembe és az edzői kar egyértelmű javulást vár a velük felturbózott defense-től.

 

Különleges módon most a speciális egységről is több szó fog esni, ugyanis eddig is az egyik legjobb rúgóhelyzete volt a ligában a Wolvesnak Baksa Ferenccel, viszont érkezett mellé egy másik rúgó is Amerikából. Benjamin Gordon Lyons szakmai gyakorlatát végzi Budapesten, így nem számít konkrétan import játékosnak, de szeretett volna játszani hazánkban is, míg ott van, így beállt a farkasfalkába. Érdekes lesz figyelni, hogyan osztják meg a feladatokat Baksa Ferivel, illetve mennyit tud tanítani Ben a magyar fenegyereknek.

 

A Wolves támadósora tavaly sem vallott kudarcot és mivel itt nem történt sok változás, így várhatóan idén is hasítani fognak. A védelem ellenben tavaly elég hullámzó volt. Jó napjaikon láthattuk, hogy mire képesek, azonban rosszabb napjaikon elég elveszettnek tűntek. Ezen kell javítani a stábnak és ha tudnak hozni egy konzisztensen magas szintet, akkor egyáltalán nem lesz elérhetetlen a kitűzött cél: a döntőbe jutás. Tavaly egy hajszálon múlott csak a Hungarian Bowl, most viszont nem titkolt szándéka Kovács István gárdájának, hogy még egy lépcsőfokkal feljebb lépjenek és a HFL döntőjében küzdhessenek a trófeáért.

 

Menetrend

A Wolves háromszor játszik hazai pályán és négyszer idegenben, a tévében pedig háromszor láthatjuk majd őket (illetve majd a rájátszásban, ha bejutnak). A szezon során körülbelül 950 kilométert kell majd utazniuk, ami a harmadik legkevesebb a HFL-ben.

  • 03.24: @Enthroners (DIGI)
  • 04.08: vs Gorillaz
  • 04.22: vs Cowbells (DIGI)
  • 05.05: @Steelers (DIGI)
  • 05.20: @Tigers (DIGI)
  • 06.02: @Eagles (DIGI)
  • 06.16: vs Sharks

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!