Connect with us

Érdekességek

A Giants uralja az idei draftot

Mindössze egy hét maradt hátra a 2018-as NFL Draftig, a legnagyobb kérdőjel pedig talán az, hogy mit fog csinálni a New York Giants. Ugyanis az ő döntésük alapján elindulhat egy pillangóhatás, ami a teljes első kört befolyásolhatja – de annak a tetejét mindenképp. Nézzük, milyen lehetőségeik vannak, hiszen jelenleg sok csapat terve rajtuk áll vagy bukik. 

 

1) Irányítót húznak

Szerintem ez lenne a legokosabb döntés. Sőt, úgy mondom, hogy szerintem hülyeség, ha nem irányítót húznak. Eli Manning nem egy jó QB, ráadásul már öreg is, így meg kellene találni az örökösét, a Giants kerete pedig bőven jó ahhoz, hogy ne húzzanak a top5-ben belátható időn belül. Idén van négy (5?) franchise QB potenciállal bíró irányító, még ha mindegyiknek van is olyan tulajdonsága, amik azért megijesztenek, ráadásul ők a boardjuk alapján legrosszabb esetben is a másodikat kivihetik. A Giantsnél állítólag Darnoldot szeretik a felhozatalból, de egyelőre azt jósolnám, hogy a Browns kiviszi őt.

Ebben az esetben QB lenne az 1-2-3. pick is, a Browns pedig kivihetné akár Barkley-t, akár Chubbot, vagy a Billsnek kiárusíthatja a picket rendkívül drágán. Ha nem cserélnek, akkor a Broncos kerül prémium helyzetbe a cserét illetően, vagy akár ki is vihetik a negyedik QB-t. Azt nagyon nehéz jelenleg kitalálni, hogy ki lenne hajlandó kimozogni egészen 1/12-re a Bills helyére.

2) Elcserélik a picket

Gettleman sosem cserélt még az első körben, de a másodikban is csak egyszer, mikor felment a Panthers Funchessért. Azt viszont kár lenne tagadni, hogy jó a kapcsolat a Giants és a Bills general managerei között, így ha valakivel, akkor velük el tudom képzelni, hogy cserélne Gettleman. És hát nagyon figyelgetik Marcus Davenportot, aki szerintem a pick lenne 1/12-n, ha ténylegesen hátracserélnek. A Bills egyébként jó eséllyel Josh Allenért jönne fel, esetleg Sam Darnoldért, ha a Browns Allent vinné ki 1/1-re.

Ugyebár ebben az esetben is QB menne 1-2-3-ra, viszont ez azt jelentené, hogy megnyílik egy másik csapat előtt az út, hogy feljöjjön a top10-be valahová a megmaradó irányítóért (Rosen?). Ilyen csapat lehet a Dolphins, a Cardinals, a Chargers, vagy akár a Patriots is. Az az érdekes, hogy nem igazán tudom, melyik csapat szeretne messze hátramozogni. A Broncos necces, a Coltsnál is inkább egy top játékost szeretnének a jelek szerint, a Buccaneers és a Bears is jobban járhat, ha marad a helyén, szóval én a 49erst látom egy olyan partnernek, aki igazán szívesen mozogna hátra – például visszaadva a szívességet a Patriotsnak a Garoppolo-cseréért.

3) Barkley-t választják (esetleg Chubbot vagy Nelsont)

Gettleman elmondta, hogy egy ilyen magas pickkel egy leendő Hall of Famert szeretne választani, erre pedig a legjobb esélye szerintem Barkley-val lehet (vagy Nelsonnak). Barkley nagyban megkönnyíthetné Eli életét és maradék karrierjét, hiszen a futójátékkal nagy terhet levenne a válláról, illetve a passzjátékban is egy hatalmas fegyvert jelentene.

Ez az eset is nagyon érdekes lenne. Az ugye biztos, hogy az első és a harmadik pick QB lesz, utána a Browns kiviheti Chubbot, esetleg cserélhet a Bilsszel, de szerintem nem akarnak hátramozogni. És akkor a Bills telefonja felrobbanna, miközben minden csapatot próbálnak hívni, hogy hová tudnának cserélni. És még ha meg is tudják tenni, akkor is lehetősége nyílna egy csapatnak, hogy a negyedik irányítóért felmozogjon és akkor itt újra képbe kerül például a 49ers (Colts, Bucs, Bears?), hogy cseréljen mondjuk a Dolphins, Cardinals, Chargers, Patriots négyes valamelyikével.

 

Nagyon izgalmasnak ígérkezik a jövő csütörtök éjjeli draft, mi már nagyon várjuk és szokásosan ÉLŐ DRAFT PODCASTTEL jelentkezünk majd, minden bizonnyal 0.30-as felvezetőműsor kezdéssel. 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!