Connect with us

Draft

A jövő sztárjai – Harold Landry

Harold Landry az egyik, de talán a legjobb pass rusher idén. Von Miller és Vic Beasley méltó utódja lehet, de termete okán képtelen fogni a futásokat, és komoly fejlődés nélkül inkább szituációs pass rusher OLB lesz belőle.

Landry gyerekkora óta passzsiettetőnek edz, és nem véletlen, hogy ilyen jó benne. Centerként is kipróbálta magát, ismeri a pozícióját mindkét oldalról. Az idei év egyik legjobbja, az első kör közepén is elkelhet akár, viszont sok csapatnak kétségei lehetnek az utolsó szezonjával, amikor egy bokasérülés miatt csak a meccsek felét játszotta le és borzasztó teljesítményt nyújtott az előtte levő két évéhez képest. Az elhúzódó sérülés szituációs játékossá teheti őt, és komolyan csökkentheti az értékét. A Combine-on a 3-cone ideje egészen elképesztő volt (6.88, a pozíciójának top 5%-a), ez is jól mutatja az agilitását, és pass rusherek esetében ez egy jó előrejelző mutató. Ez is mutatja, hogy igazi speed rusher.

Erősségek

Bámulatos első lépése van a snap után, nem véletlen, hogy Millerhez hasonlítják sokan. Az egyetemen számos esetben már itt megverte a falembereket, nem is kellett sokat dolgoznia a sackért. Az első lépés után legnagyobb fokozatba kapcsol, és megtalálja a támadási szöget, amihez elég sokat használja a karjait is. Ösztönösen mélyen támad, amivel jobb pozícióban lesz a falembernél. Technikailag kiforrott, legalábbis azt tökéletesen tudja végrehajtani, amit ismer. A labdát támadja, nem az embert, ezzel folyamatosan a célon marad, és elég sok labdavesztést erőszakol ki. Szinte minden sacknél megpróbálja kiütni a labdát, ez magasabb szinteken nagyon fontos lesz. Jól edzhető játékos, szeretne fejlődni és nagy lenni.

Kétoldali játékos, és gyakorlott a hárompontos felállásban, amivel kiemelkedik a társai közül, hiszen rugalmasan felhasználható. A class egyik legjobb atlétája, a pozícióhoz képest is laza, fluid. Képes kétszer is megtolni a falemberét, nem fullad ki elsőre – ez különösen hasznos lesz olyan OT-k ellen, akik küszködnek az első tolás utáni második kitámasztással. Jó QB contain feladatra is, vagyis a zsebben tartani a fickándozó irányítót, és a coverage-tapasztalatával együtt valószínűleg sokszor fogjuk így látni őt.

 

Gyorsan és alacsonyan jön, és képes megzavarni a zsebet annyira, hogy az teljes összeomlást eredményezzen.

 

Miután a tackle egyszer meg tudta nyomni őt, a fluid mozgással és a második gyorsulással már odaért az irányítóra.

 

Gyengeségek

Jó az első lépése és a szög, de gyengén reagál, ha letolják a tervezett útvonaláról. Tendenciája túlságosan nagy szögben kerülni, ha elsőre nem sikerül áttörnie. A hosszú karjai előnyösek, de túlságosan sokat használja őket, így magasabb OT-k meg tudják fogni. Nem tud gyorsan reagálni egy jó zsebvédelemre, és sokszor csak egy kis lökdösődést tud felmutatni, ha megakad, egydimenzióssá válik, nem talál sok egyebet a tarsolyban. Atletikus ugyan, de a pozícióhoz elég kicsi, ennek megfelelően nem valami erős a pályán. Nehez tud a sebességből erőt képezni, és bengább termetű futók fel tudják öklelni őt. Kudarc esetén hajlamos leblokkolni, és ilyenkor egymozdulatos játékossá válik. A veterán OT-k imádni fogják a felkészülést ellene. Futás ellen kifejezetten gyenge, sokszor elkésik, de ha jól is reagál rá, odébb tudják taszigálni. Ez összefüggésben van azzal, hogy önmagában erőből nem tud megoldani blokkokat, ahogy az alábbi második gifen is látszik.

 

Landry nem tudta az első lépésével verni a tackle-t, és elszámolta magát egyből.

 

A benga tackle belenyomta a falba, és erővel nem tudott lejönni a blokkról, hogy fogja a futást – pedig látta.

 

Landryben minden megvan, hogy Beasleyhez hasonlóan egy kis tanulási időszak után párját ritkitó játékos legyen. Lehet értelmesebb lenne azonban, ha 4-3 DE helyett 3-4 OLB lenne, ahol van előtte egy 5-tech falember, így nem ő az elsődlegesen blokkolt védő. Ebben az esetben sokkal jobban ki tudná használni az atletikusságát, és a futást is ügyesebben foghatná. Nem ördögtől való az ötlet, van tapasztalata coverage-ben is, igaz ezzel a sok évnyi tapasztalata nehezebben érvényesülhetne.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!