Connect with us

Szabadügynök

Bills nélkül mit érek én? – Bengals FA-értékelő

Mi lenne, ha nem létezne Buffalo Bills? A Cincinnati Bengals nem csinált volna semmit az idei offseasonban.

 

 

A csapat támadófala a tavalyi szezonban csak névlegesen létezett, az egész egység kritikán aluli teljesítményt nyújtott 2017-ben. Így hát nem csoda, hogy semelyik játékosukat nem marasztalták különösebben. A center Russel Bodine Buffalóban, a tackle/guard Andre Smith pedig Arizonában folytatja a jövő évtől kezdve, Eric Winstont pedig egyelőre nem keresték meg újraigazolás végett. A gárda támadósorából azonban nemcsak falemberek távoztak. Nyílt titok volt, hogy Jeremy Hillnek nincs maradása Cincinnatiben és AJ McCarron is új helyen próbálhat szerencsét jövőben (előbbi New England, utóbbi Buffalo).

McCarron távozása miatt indokolt volt, hogy leakasszanak valahogyan egy csereirányítót, Matt Barkley személyében pedig meg is találták. Barkley nem egy kezdőkaliber, sőt, én legszívesebben csak harmadik quarterbackként tartanám a rosteremen és csak abban az esetben, ha ő fizet azért, hogy ott legyen. Kezdőként 1-5-ös mérleg, 8/14 TD/INT arány, mindez úgy, hogy ebből 10 interceptiont három meccs alatt sikerült összehoznia.

Tyler Eifertet sikerült megtartania a csapatnak egy, a számukra nagyon előnyös szerződéssel (1 év, 8 millió). Így a kiváló tight endnek ismét adott a lehetőség, hogy bizonyítsa, Gronkowski után valóban ő posztja legjobbja. A támadófalat pedig alaposan sikerült megerősítenie a Bengalsnak, igaz, ezt nem a piacról tette. Cordy Glenn ugyanis csere útján került Cincinnatibe, bár ezt aligha bánják a csapatnál. Egy jó tackle minden fal alapja, Glenn pedig vitathatatlanul a legjobb játékosa lesz a Daltont védő ötösnek (bár tény, túl magasra nincs téve a léc).

A védelem volt az a csapatrész, ami tavaly kevésbé volt botrányos, így ott ennek megfelelően kisebb volt a jövés-menés. Olyannyira, hogy mindössze egy komolyabb név távozott, a defensive end Chris Smith, aki Clevelandbe költözik.

 

 

Az egy távozóval szemben két új arc érkezett. Preston Brown szerződtetése alapból is jó deal volt a Bengals részéről, linebacker poszton eléggé meg voltak lőve. Ez azonban felértékelődött azt követően, hogy kiderült, Vontaze Burfict idei vakációja is négy meccsel tovább tart majd. Ez egyébként megnyitja Kevin Minter újraigazolásának lehetőségét is. A defense legjobb egysége egyértelműen a Geno Atkins és Carlos Dunlap nevével fémjelzett védőfal. Ennek a közepére érkezett még a Tampa Bayből kiebrudalt Chris Baker. Az ő szerződtetése kockázatos, ugyanis sosem jó ajánlólevél egy játékos számára, hogyha a leigazolását követően egy éven belül kivágja őt a csapat, Bakerrel pedig ez történt. A Buccaneersnél nem nagyon találta a helyét és negatív hatással volt az öltözői hangulatra. A Bengalsnál viszont egy olyan környezetbe kerül, ahol kérdés nélkül teszi inasba Burfict, Iloka vagy Pacman Jones (már ha visszaigazolja a gárda a 34 esztendős cornerbacket). Valamint sikerült megegyezni a csapat legfontosabb szabadon igazolható játékosával, a punter Kevin Huberrel.

A Bengals összességében nem vitte túlzásba a költekezést, pedig lett volna miből. Brown és Eifert egyéves szerződése abszolút jó, egyedül Bakerrel vállaltak kockázatot, de akár az is pozitív eredménnyel sülhet el. A védelem inkább mélyítésre szorul, erre a drafton lehetőségük is lesz és a támadóoldalon is a falon kívül tulajdonképpen minden klappol. Lehet ebből valami. B.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!