Connect with us

Magyar foci

Elevenen felfalták a sasokat a tigrisek

Erődemonstrációt tartott a Nyíregyháza Tigers hazai pályán a TD Store Eagles ellenében, 59-22 arányban lépték le a sasokat, miután a játék kvázi minden elemében felülmúlták ellenfelüket. Ezzel a teljesítménnyel pedig be is jelentkeztek a rájátszásra mindenképp, de akár a bajnoki döntőre is.

 

 

Az első negyed az Eagles részéről azzal telt, hogy a center Roczkó Iván folyamatos rossz snapjeivel hozta nehéz helyzetbe Wágner Olivért és ezt csak két kesztyűcserével sikerült orvosolni a második negyedre. Ennek az eredménye lett két Suller Ádám sack, amiből a második egy fumble-ben és egy Max Nedzelskij által visszahordott TD-ben manifesztálódott. Ezzel egyébként már 14-0 volt az állás, hiszen Ivan Oleksiuk futott touchdownjával szerezte meg a Tigers a vezetést a meccsen.

 

A második negyedben feléledt egy kicsit az Eagles, Crawford hosszú elkapása után Varga Dominik szerzett hatpontost, majd egy kickoffot is majdnem megszereztek a Tigers bénázásának köszönhetően. Azonban a következő Eagles drive legelején Wágner Olivér dobott egy picksixet (Greg Williams szerezte meg és hordta vissza), így a momentum a Tigers oldalára fordult és onnantól nem is volt megállás. Már a 2 minute warningon belül jött Troy Rice 90 yardos elkapott TD-je, amire ex-csapattársa, AJ Benson tudott válaszolni, így 31-14-gyel fordultak a csapatok.

 

A harmadik negyedben végleg eldöntötte a mérkőzést a Tigers, ugyanis előbb Oleksiuk futott egy TD-t, majd miután Lator fumble-jét a hazaiak szedték össze, ismét villant Troy Rice, aki most egy 80 yardos TD-t hozott össze (ebből körülbelül 70 yard volt elkapás után). A negyedik negyedben beállt a hazaiakhoz a fiatal Tóth Gábor irányítani és az addig defensive backet játszó Clifford Stoke Jr. hosszú elkapott hatpontosával már életbe lépett a mercy rule is, amit még követett 1-1 futott TD (Zsila, Váradi) a találkozó végén. Ezzel 59-22 lett a végeredmény, nagyon simán győzött a Tigers.

 

 

A mérkőzés MVP-je Troy Rice lett, aki 5 elkapásból (!) szerzett 242 yardot (!) és 2 TD-t. Azt eddig is tudtuk, hogy magyar játékos nem tudja őt megfogni, de azt reméltük, hogy Victor Williamsszel nagy csatát fognak vívni, viszont Williamsnek esélye sem volt Rice-szal szemben (és senki másnak sem). Brian Gessel statisztikái remekül mutatnak (11/16, 326 yard, 2 TD) és tényleg jól is játszott, de azért a yardjai oroszlánrészét Rice szerezte elkapás után. Futkározni most nem tudott Gessel, az Eagles védelmét ugyanis ebből a szempontból meg kell dicsérni, jól zsebben tudták tartani a fürge irányítót.

 

A túloldalon Wágner Olivér ugyan passzolt 267 yardot, de elég gyenge teljesítményt nyújtott, a touchdownját AJ Benson remek elkapás utáni játékának köszönheti és volt 2 csúnya interceptionje, illetve egy fumble-je is.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!