Connect with us

Draft

FK! Final Mock Draft ’18 – KGYM

Cserék nélkül, a cikk végén egyéb lehetőségeket is kibontva olvashatjátok KGYM mock draftját. QB és OL roham, nem az a hülye, akit várunk, és még sok más.

browns 1/1 Cleveland Browns
 Sam Darnold
 QB

Nem ülök fel Chester tippjének, a Browns Darnoldot fogja vinni. Nem őt tartom a legjobb QB-nak jelenleg, de nem lehet ennyire szembe menni az árral.

giants 1/2 Nem York Giants
 Saquon Barkley
 RB

Gettleman elbassza, és futót húz. Barkley meg fogja nehezíteni a franchise sorsát, ugyanis sokkal lényegesebb pozíciókban gyengültek meg, ráadásul Orleans Darkwa olcsón maradhatott volna, ugyanis jó futó. És hadd ne kelljen megemlíteni, hogy idén a sokadik körökben is lesz ember, akit be lehet tolni agyonveretni – csak cserébe nem a 4. legjobban fizetett lenne a pozícióján.

jets 1/3 New York Jets
 Baker Mayfield
 QB

És a Jets behúzza a legjobb QB-t, ehhez nem fér kérdés. Napok óta minden Mayfieldről szól a csapat beat writereinél, Enunwa 1000 yardos szezon jöhet?

browns 1/4 Cleveland Browns 
 Minkah Fitzpatrick
 DB

Ha a Browns nem cserél ki innen, akkor teljesen egyértelmű, hogy a svájci bicska Minkah megy hozzájuk. A DC Gregg Williamsnek úgyis fingja nincs, hogy kiket hol kell játszatni, akkor már hoznak a keze alá olyat, akit mindenhol lehet többé-kevésbé jól.

broncos 1/5 Denver Broncos
 Quenton Nelson
 OG

Ha Elwaynek van egy kis esze, akkor az évezred guardja jön Denverbe, amivel nem csupán Keenumot segítheti, de nem kell mélyen a zsebébe nyúlnia a futójáték combosításához (ugyanis Booker és Henderson mellé elég lesz egy sokadik körös prospect is).

colts 1/6 Indianapolis Colts
 Bradley Chubb
 DE

 

A Colts kénytelen lesz Chubbra menni, ugyanis itt még túl magasan vannak a támadófalhoz. Chubb egy külön szinten játszik a többieknél, igaz nem akkora az olló, mint Garrett vagy Bosa esetében volt.

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Derwin James
 S

 

A Tampa tavaly talán a legrosszabb secondaryval rendelkezett, és ugyan nem oldottak meg mindent, James igazi sebtapasz lehet.

bears 1/8 Chicago Bears
 Tremaine Edmunds
 LB

A Bears mindig is híres LB-sora kissé megroggyant, ezen segítenének egy plug-n-play Edmundsszal.

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Denzel Ward
 CB

A 49ers passzvédelmére is ráférne az erősítés, a tavalyi kezdő Johnson már a Seahawksnál van, és ugyan Sherman érkezett onnan, ő átmeneti megoldás csak, hiszen 30 éves, most kell megragadni egy zöldfülűt, aki akár az egész karrierjét is lejátszhatja itt.

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Roquan Smith
 LB

 

A Raidersnek nagyon nagy szüksége van egy kezdő LB-re, ugyanis messze a legrosszabb sorral rendelkeznek a ligában ezen a téren. Egészen elképzelhetetlen, hogy ne egy top LB-t húzzanak, ha azok lejutnak hozzájuk.

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Josh Rosen
 QB

 

A Dolphins nagyon szeretne a hírek szerint egy új QB-t, ugyanis Tannehill fél lábbal kifelé áll már a csapatból. 2016 decembere óta nem dobott egy passzt sem, és 30 évesen fogja kezdeni a szezont. Ha Rosen idáig csúszik, tényleg kevés esély van, hogy elengedjék Miamiból.

bills 1/12 Buffalo Bills
 Lamar Jackson
 QB

A Bills a hírek szerint az 1/2-re nem szeretne felmenni QB-ért, így ha maradnak a helyükön, akkor Lamar Jackson simán az ölükbe pottyanhat. Jó fit lenne a csapatba, és szinte semmit nem kéne tenniük hozzá, hogy megszerezzék.

redskins 1/13 Washington Redskins
 Vita Vea
 DT

 

Ez se lepne meg senkit, base felállásban egy zsák krumpli az egész DL, Vea pedig tényleg kiemelkedőt játszik.

packers 1/14 Green Bay Packers
 Josh Jackson
 CB

Ezt sem kell magyarázni, a Packers hajlamos a leggyengébb pozícióit gyengíteni tovább a holtszezonban, hogy aztán a drafton BPA, vagyis legjobb elérhető játékos legyen a stratégia. Sokán tudnák értékelni őt Green Bayben, na meg azt is, hogy az elmúlt két év után visszatérjenek ahhoz a védelmi stílushoz, ahol nem adnak fel meccsenként 24 pontot, csak 21-et.

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Mason Rudolph
 QB

Nem igazán van komoly drafttőke a Cardsnál, hogy felmenjen top irányítóért, de Mason Rudolph itt még bőven az övék lehet, és nem véletlen, hogy sok értékelő szerint, és szerintem is top 3 tehetség irányítók között. Tökéletes lenne Bradford mögé egy évre, sőt egy DJ és Fitz mellett még támogatnám is, hogy játszassák azonnal.

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Calvin Ridley
 WR

A Ravens leigazolta a liga összes öregedő vagy középszerű elkapóját, hogy támogatást nyújtson Flacconak, de egész egyszerűen még mindig hiányzik egy top elkapó, aki képes lerázni a védőit és nem lenne tőle kiugró egy 1000 yardos szezon. Flacco sosem volt jobb egy átlagos QB-nál, de az elmúlt néhány évben 15 yard feletti passzoknál az átlagot sem üti meg, pedig nehéz azt mondani, hogy Wallace, Maclin, Smith Sr. csapat nagyon rossz lett volna. Ozzie Newsome legnagyobb dobása az lenne, ha az utódot választaná ki idén, ugyanis jövőre nem valami erős a jelen állás szerint a QB-class. Ennek ellenére teljesen reális Ridley-t húzni itt, hiszen ő moshatja kezeit a távozásával (mindent megtett, hogy Joe bácsinak jó legyen), és nem kell veszélybe sodornia egy prospect QB-t, akit a következő vezetés be is darálhat akár.

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Connor Williams
 OG

Ehhez a pickhez nem kell sok ész, Rivers utolsó éveire minden megvan a falon kívül, hogy contender legyen a csapat.

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Isaiah Wynn
 OG

Duane Brown mellett Wynn hozhat gyönyört, mámort, és extázist Seattle-be, és lenne normális belső falember Pocic vagy Fluker helyén. Bár a gondok elsősorban a faledzéssel vannak, Wynn vita nélkül meghosszabbítaná Russell Wilson várható élettartamát.

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 Courtland Sutton
 WR

 

Balentin már olajozza a Glockot, de én kitartok Sutton mellett. Elhiszem, hogy sokak szerint fontosabb lenne egy guard vagy LB, esetleg DE beszerzése, de tavalyhoz képest 155 passzcélpont tűnt el a semmibe, és a csapatnak egyáltalán nincs se mélységi, se fizikális, se elkapás utáni yardot szerző elkapója, így Sutton tökéletes munkagép lehetne a Boys sorában.

lions 1/20 Detroit Lions
 Marcus Davenport
 DE

A Lions védőfala nagyon meggyengült, Ansah mellett vannak ugyan jó siettetők, de mindegyikük vagy csak simán közepes-jó, vagy Jolly Joker egy kihagyott év után (Hyder). Davenport biztos nagyot dobna az egységen.

bengals 1/21 Cincinnati Bengals
 Mike McGlinchey
 OT

Whitworth távozásával annyira megroggyant a fal, hogy máig nem hozták helyre, nyilván lépni kell az ügyben.

bills 1/22 Buffalo Bills 
 Rashaan Evans
 LB

A Bills berúgná a rotációs szoptatót Evans pickjével, az egykor félelmetes LB-sor ugyanis jelenleg átlag alatt teljesít, és örgedő emberek vannak benne sajnos. Evans azonnal kezdő szinten játszhatna.

patriots 1/23 New England Patriots 
 Kolton Miller
 OT

A Patsnek OT kell. Pont. Nincs célom Miller pickjével, itt őt tartom a legjobb OT-nek. Solder helyére mehet azonnal kezdőnek, de mélység még mindig kelleni fog.

panthers 1/24 Carolina Panthers
 DJ Moore
 WR

Moore a kedvenc elkapóm a drafton, és simán a Panthers nyakába helyezném a draftértékelés aranyérmét, ha őt hoznák el. Nagyon jól Newton keze alá játszhatna, ha beteszik slotba, mert hajlandó a forgalom közepén is elkapni és megindulni.

titans 1/25 Tennessee Titans
 Harold Landry
 DE

Még megéri Davenport után Landry vagy Hubbard, esetleg Key is. Nagy szükség lenne az öregedő és contract year DE-k mellé.

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Maurice Hurst
 DT

 

No brainer, a legjobb DE-k kimentek, Hurst viszont simán a 2. legjobb DT a classban.

saints 1/27 New Orleans Saints
 Josh Allen
 QB

 

Kövezzetek meg, de Sean Payton már tavaly is akart egy QB-t, nem hiszem, hogy most sokáig várna. A csapat nagyon összeállt, és ha Brees pont idén mutatja meg, hogy eljött a father time, akkor ott fognak állni egy elvesztegetett Super Bowl-ablakkal. Allen szerintem nem való első körbe sem, de abban biztos vagyok, hogy lesz olyan GM, aki azt hiszi, hogy majd ő meghazudtolja a történelmet és kicsiszolja a gyémántot.

steelers 1/28 Pittsburgh Steelers
 Derrius Guice
 RB

 

Ugyan nagyon fontos lenne egy jó LB is, fel kell készülni a Bell utáni életre. Kell egy többé-kevésbé életképes futó, és Guice itt elég jó választás lenne, a következő körben már tényleg csak az egy kaptafára készült, olcsón lezúzható arcok vannak. Ez nem baj, én támogatnám ezt, és inkább a fal legyen rendben tartva, de úgy érzem nagyobb lesz Guice vonzása mondjuk LVE-nél.

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Dallas Goedert
 TE

Jó kérdés, hogy a Jags falba vagy az elkapók közé húz, utóbbit választottam. Goedert hiányposztot töltene be, és Bortlesnek komoly lehetőségeket adna.

vikings 
 1/30 Minnesota Vikings
 Will Hernandez
 OG

 

A Vikes első két körében OG a fókusz, Hernandez pedig alapjaiban változtatná meg a felállást. Elképzelhető ide Ragnow vagy Billy Price is, de mindenképp belső falember fog jönni.

patriots 1/31 New England Patriots
 Leighton Vander Esch
 ILB

A tavalyi szezon többé-kevésbé Hightower kidőlése miatt ment el, és ha a Pittsburgh nem csap le rá, akkor az egészségügyi problémák miatt hátrébb szoruló LVE hatalmas választás lenne itt a Pats védelmébe.

eagles 1/32 Philadelphia Eagles
 Jaire Alexander
 CB

Az Eaglesnek még mindig szüksége van CB-erősítésre, pláne PatRob távozásával.

 

Lehetséges cserék:

Bills felmegy Rosenért, akkor Giants Josh Jackson és Will Hernandez, Packersnek marad CB Donte Jackson vagy Mike Hughes, esetleg Jaire Alexander, Eaglesnek szintén.

Browns kimozog 1/1-ről olcsón a Billsnek, és akkor Bills Rosen, Jets Mayfield, Browns Darnold, és az összes safety kb. “tolódik eggyel”.

Pats felmegy a Packers helyére, és ott legjobb OT, vagy Mason Rudolph lehet a pickjük. Packers hoz legjobb DE-t, és egy CB-t (Josh Jackson, Donte Jackson, Carlton Davis).

 

Mit tartok észszerűbbnek a fenti listánál?

Browns: szerintem a master plan az lenne, ha 1/1-re Mayfield, majd 1/4-ről kijönnek hátra QB-éhes csapat javára (Bills, Phins, Cards, inkább a Bills persze). Elkérhetik ezért mindkét első körös pickjét a Billsnek akár, amiből még mindig két jó játékos jöhetne (mondjuk egy CB és egy OT).

Giants: Gettleman megérdemli a pusztulást, ha 1/2-n nem húz QB-t, de nem is cserél le. Bármikor futót húzni az első körben életed rizikója, és ritkán jön be (sőt nagy átlagban az első körös futók nem jobbak a többinél). Rosenre kéne rámennie, hogy legyen Eli után is élet, na meg Rosen nagyon adná a New York-i pezsgésben. Ha lecserélnek, akkor pedig OG és CB lehetne fókuszban.

Colts: Chubbért nem éri meg az 1/6, de kérdés, ki tud olyat adni amiért megéri lemenni. A helyükben lemennék akárkinek a helyére, ott összeszednék valakit a falba, második körben szereznék egy életképes DE-t, és kérnék egy jövő évi első kört, ugyanis tele lesz töltve a class a fal mindkét oldalán.

Bills: a csapat nagyot robbanthatna, ha ülne a seggén, és Jacksont hozná el, felcserélés nélkül. Ekkor meglenne a másik első körös pick is, amivel a megroggyant falat fel lehetne építeni McCoy előtt.

Saints: érdemesebb lenne innen lejjebb menni. Senkiről nem maradnak le érdemben, és egy második kör elejére való lemozgással még egy kis aprót is összeszednének.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!