Connect with us

Draft

FK! Mock Draft ’18 – 4.0

Tegnap végére értünk a szabadügynök-piaci értékelő sorozatunknak, úgyhogy most teljes gőzzel a draftra koncetrálunk (a HFL mellett). Ehhez kezdünk egy mockkal, ami talán az utolsó lesz a draft napján kijövő final mockok előtt.

 

 

Ez itt a reklám helye, szóval ajánljuk a prospect ismertetőinket, illetve a draftot felvezető, minden posztot külön bemutató podcastjeinket is, illetve jó előre szeretnénk szólni, hogy természetesen idén is lesz ÉLŐ DRAFT PODCAST, reméljük idén (is) minket választotok április 26 éjjelén. No viszont most előbb mock, vágjunk is bele! 

 

browns 1/1 Cleveland Browns
 Josh Allen
 QB, Wyoming

 

Őszintén, még mindig azt tartom legesélyesebb forgatókönyvnek az insiderek információi alapján, hogy Sam Darnold lesz az 1/1, de elbizonytalanodtam ebben (olyan 65-70%-ra mondanám most), úgyhogy most egy olyan forgatókönyvet nézünk meg, ahol a rakétakezűt választja ki a Browns. Allen rengeteget segített magán a draft process során, ahol folyamatos fejlődés volt megfigyelhető a lábmunkáján, ami a pontosságát javítja. Nem lesz első napos kezdő, de nem is kell neki Taylor mögött.

 

giants 1/2 Nem York Giants
 Sam Darnold
 QB, USC

 

Ha ez így alakul, akkor hatalmas licit lesz ezért a pickért, leginkább a Billstől, de szerintem többen is fel akarnának jönni Darnoldért. Azt viszont ne felejtsük el, hogy Dave Gettleman soha nem cserélt még hátra, így szerintem maradnak a helyükön és majd eldöntik, hogy QB vagy nem QB. Ebben a helyzetben pedig QB a válasz, mivel a Giants egyetlen irányítót szeret idén, méghozzá Sam Darnoldot, így ha a Browns nem őt választja, akkor szerintem ki fogják húzni a USC kiválóságát. Ha Darnold kimenne, akkor a Barkley-Chubb-Nelson trióból válogatnának. Esetleg Josh Allent el tudom még képzelni.

 

jets 1/3 New York Jets
 Baker Mayfield
 QB, Oklahoma

 

Könnyen lehetne Josh Rosen is itt, de szerintem Mayfieldet szeretik jobban a Jetsnél.

 

browns 1/4 Cleveland Browns
 Saquon Barkley
 RB, Penn State

 

A Bills nagyon szeretne már felcserélni és a csillagokat is megígérnék a Brownsnak, azt viszont ne feledjük, hogy ez a Browns nem az a Browns. John Dorsey nem fog folyamatosan hátracserélni, láthattuk, hogy a piacon is milyen agresszívak voltak. Most sem számítok másra, maradnak a helyükön. Úgy gondolom, hogy Bradley Chubb is könnyedén lehet a választott (főleg, ha Barkley-t vinné a Giants 1/2-n), de Dorsey-nak nagyon tetszeni fog, hogy egy draft alatt megalapozhatja a támadósor jövőjét.

 

bills TRADE! 1/5 Buffalo Bills
 Josh Rosen
 QB, UCLA

Broncos adja: 1/5

Bills adja: 1/12 + 1/22 + 2/56

Nem mock draft a mock draft Bills trade nélkül, habár ebben a forgatókönyvben baromi nehéz dolguk lesz és nagyon könnyen hoppon maradhatnak, ha a Broncos szereti Rosent. Viszont fogalmam sincs mit akar a Broncos, a Bills viszont biztosan QBt- akar és bármit meg is fizetnek érte.

 

colts 1/6 Indianapolis Colts
 Bradley Chubb
 EDGE, NC State

 

Mondhatnánk, hogy álomforgatókönyv a Colts számára, de lehet, hogy jobban örülnének, ha a Giants nem irányítót vinne és akkor itt még lenne legalább egy irányító, akiért a Bills (ha a Broncosszal nem tudnak cserélni) vagy a Dolphins, esetleg a Cardinals feljönne. Persze így sem szomorkodnak és behúzzák a nagyon magas padlóval rendelkező Chubbot és felturbózzák a védelmet.

 

buccaneers 1/7 Tampa Bay Buccaneers
 Derwin James
 S, Florida State

 

Hatalmas need a safety poszt a Bucsnál, Derwin James pedig egy elképesztően atletikus és kiváló játékos, szerintem nagyot fogna vele a Bucs.

 

bears 1/8 Chicago Bears
 Quenton Nelson
 OG, Notre Dame

 

Nelsonnak ez a padlója, nincs az az isten, hogy a Bears elengedi, ha még elérhető lesz itt.

 

49ers 1/9 San Francisco 49ers
 Denzel Ward
 CB, Ohio State

 

A 9-14. pickeket nagyon nehéz volt elosztanom és ez azzal kezdődik, hogy vajon mit fog csinálni a 49ers? Jöhetne Edmunds, jöhetne Fitzpatrick, de én Wardra voksoltam most. Sherman nyilván nem hosszú távú megoldás, de amíg ő itt van, lenne három kiváló cornere a csapatnak, ami mindenképp nehézségeket okozna az ellenfeleknek.

 

raiders 1/10 Oakland Raiders
 Vita Vea
 DT, Washington

 

A Raiders gondolkodását is nehéz kitalálni, hiszen Jon Gruden mintha vissza akarna menni 1998-ba és az akkori idők fociját akarná játszatni. Hát, akkor tankoljunk fel a falakon és vigyük el Tevita Tuli’aki’ono Tuipulotu Mosese Va’hae Fehoko Faletau Veát, aki egy monstrum, és még mozogni is tud.

 

dolphins 1/11 Miami Dolphins
 Tremaine Edmunds
 LB, VA Tech

 

Nem tudtak felmenni irányítóért, pedig lehet, hogy ez lenne az ördögi tervük és akkor jövőre elcserélik Tannehillt, mint ahogy az Eagles tette Bradforddal. Így viszont “meg kell elégedniük” az egyik legnagyobb szörnyeteggel a classból, aki még csak 19 éves és az upside-ja az egekben.

 

broncos 1/12 Denver Broncos
 Minkah Fitzpatrick
 DB, Alabama

 

Igazából 1/5-ön nem volt nehéz húzni a Broncosnak: irányító vagy Nelson. Viszont ha kicserélnek, akkor nincs könnyű dolgunk jósolni nekik. Fitzpatrick viszont egyrészt BPA alapon is vihető, másrészt könnyen lesz is helye a kezdőben, elképzeléseim szerint slot corner poszton, ahol az egyetemen is a legtöbbet játszott és ahol legjobban kamatoztathatók a képességei. Ez lenne a tökéletes számára, csak az a kérdés, hogy ezt mennyire értékelik az NFL-csapatok és mennyire akarják majd kimozgatni szélre vagy hátra safetybe.

 

redskins 1/13 Washington Redskins
 Da'Ron Payne
 DT, Alabama

 

Összeáll egy szép kis Alabama-fal Jonathan Allennel és Da’Ron Payne-nel. A Redskins nagyon szeretné Payne-t megszerezni, még ha szerintem korai is ez egy első sorban futás elleni védőfalembernek. Viszont a Chargers is hajtana rá, szóval…

 

packers 1/14 Green Bay Packers
 Roquan Smith
 LB, Georgia

 

Az utóbbi években a Packers nem volt hajlandó linebackert húzni magasan. Most viszont új general manager van és már láttunk változásokat, azaz hogy csináltak valamit a piacon. Ha Smith elérhető lenne itt, az hatalmas steal lenne, a Packers pedig hülye lenne kihagyni.

 

Cardinals 1/15 Arizona Cardinals
 Connor Williams
 OT, Texas

 

Ha a kezdő irányítód krónikus térdsérülésekkel bajlódik, akkor jobban teszed, ha megvéded. Ezzel próbálkozna most a Cardinals.

 

ravens 1/16 Baltimore Ravens
 Calvin Ridley
 WR, Alabama

 

Gondolatok Ozzie Newsome fejében: Nézzük csak, milyen Alabama játékosok elérhetőek még. Kiment Fitzpatrick, kiment Payne, maradt Evans és Ridley. Legyen akkor Ridley. 

 

chargers 1/17 Los Angeles Chargers
 Leighton Vander Esch
 LB, Boise State

 

A Chargers leginkább egy nagydarab, futás ellen jó védőfalembert szeretne, mert a szörnyeteg pass rusher duójuknak, Ingramnek és Bosának akkor nem kellene folyamatosan a futásra koncentrálniuk, hanem hezitálás nélkül mehetnének a backfieldre. Vea és Payne viszont kimentek már, úgyhogy a második körben mondjuk nagy kedvencem, Harrison Phillips lehet erre a megoldás, most pedig az a Vander Esch jön a védelem közepére, akit szintén imádok.

 

seahakws 1/18 Seattle Seahawks
 Marcus Davenport
 EDGE, UTSA

 

Nincs Legion of Boom jó pass rush nélkül, a nagyon nyers de nagyon ígéretes Davenport pedig jó helyre kerülne a Seahawsnál.

 

cowboys 1/19 Dallas Cowboys
 Isaiah Wynn
 OG, Georgia

 

A Cowboysnak ismét tökéletessé kellene csiholnia a támadófalát, és még hiányzik egy építőkocka. Védőt is lehetne hozni, főleg a front7-be, de szerintem továbbra is a támadókra helyezik majd a hangsúlyt és próbálják kisegíteni a fiatal backfieldet.

 

lions 1/20 Detroit Lions
 Harold Landry
 EDGE, Boston College

 

Ansah minden bizonnyal már csak erre az évre marad, de egyébként is kellene valami pass rush mellé. Landry elég egydimenziós, így én annyira nem is kedvelem, de nem tagadható, hogy azt a dimenziót (speed rush) kiválóan csinálja.

 

bengals 1/21 Cincinnati Bengals
 Will Hernandez
 OG, UTEP

 

Glenn már érkezett a támadófal erősítésére, de tovább kell foltozni az egységet, erre pedig tökéletes Hernandez.

 

broncos 1/22 Denver Broncos
 Mike McGlinchey
 OT, Notre Dame

 

A Broncosnak elég jól nézne ki így a hátracsere, hiszen egy top védő mellé szereznének egy kiváló technikájú támadófalembert is, ez meg ugyebár hatalmas hiányposzt Denverben.

 

patriots 1/23 New England Patriots
 Kolton Miller
 OT, UCLA

 

Szép kis támadófalember rush van, a Patriots is beáll a sorba és megtalálja Nate Solder tökéletes utódját a rendkívül atletikus Millerben.

 

panthers 1/24 Carolina Panthers
 Josh Jackson
 CB, Iowa

 

A kicsit lassú 40 yardos ideje sokakat megijesztett és emiatt csúszik is kicsit, de Jackson még mindig a második legjobb corner nálam a classban, egy igazi interception-gépezet.

 

titans 1/25 Tennessee Titans
 Sam Hubbard
 EDGE, Ohio State

 

Erősíteni kell a pass rusht és ugyan Hubbard nem egy tuti első körös prospect, Vrabel imádja az Ohio State játékosokat, Hubbard mentalitása, hozzáálása, munkamorálja pedig tökéletesen illeszkedik a “Patriots 2.0” Titansbe, Vrabel pedig pont ilyen játékosokat akar.

 

falcons 1/26 Atlanta Falcons
 Taven Bryan
 DT, Florida

 

Ha Bryan elérhető lesz itt, meglepne, ha nem őt húzni a Falcons. Apja Navy SEAL volt, a Falcons pedig szokott a SEAL-ekkel edzeni, így elég jó a kapocs itt is. Ezen kívül a Falcons nagyon kevés needjének egyike egy nagyon atletikus pass rusher DT.

 

saints 1/27 New Orleans Saints
 Rashaan Evans
 LB, Alabama

 

Gondolkodhatnak tight endben például, de most a védelmet erősítik. A linebacker sor még lyukas New Orleansban, Evans pedig egy sokoldalú játékos, aki azonnal segítségére lesz a Super Bowlba igyekvő Breeséknek.

 

steelers 1/28 Pittsburgh Steelers
 Derrius Guice
 RB, LSU

 

Bellt láthatóan nem akarják hosszú távon megfizetni, úgyhogy már most megtalálják az utánpótlását. Evansről épp lecsúsuztak, aminek biztos nem örülnek, de csak tehetséget nézve Guice messze a legjobb elérhető játékos.

 

jaguars 1/29 Jacksonville Jaguars
 Hayden Hurst
 TE, South Carolina

 

Goedertet (és talán még Gesickit is) jobb játékosnak gondolom, viszont a Jaguarsba olyan kell, aki blokkolni is tud azért. Goedert és Gesicki igazából egy TE bőrbe bújt elkapó – mint Engram volt tavaly -, a Jaguarsnak pedig nem igazán ez kell, mert ők ritkábban állnak fel 10 vagy 11 felállásban. Szóval jön a baseballos, már 25 éves Hurst, aki blokkolni is tud.

 

vikings 
 1/30 Minnesota Vikings
 Billy Price
 OG/C, Ohio State

 

Richardson érkezésével rövid távon már a DT sem hiányposzt, így kvázi csak a támadófalat tudják erősíteni. Price lehet center is, guard is, mindegy, nagy segítség lesz Cousinsnak.

 

patriots 1/31 New England Patriots
 Jaire Alexander
 CB, Louisville

 

Gondolkodtam DJ Moore-on Cooks helyére vagy Mason Rudolphon Brady utódjának, de végül a tavaly sérült, ám kiváló 2016-os szezont bemutató és a Combine-on tündöklő cornerre esett a választás.

 

eagles 1/32 Philadelphia Eagles
 Justin Reid
 S, Stanford

 

Hosszú távon Malcolm Jenkins utódja lesz, rövid távon pedig Corey Graham és Patrick Robinson helyét veszi majd át. Rendkívül sokoldalú Reid, nekem az egyik kedvenc játékosom idén, akit nagyon sok helyen be lehet vetni a védelemben.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!