Connect with us

Rövidhírek

GOAT SB “H” csoport – Eredményhirdetés

Elérkeztünk Minden Idők Legjobb Superbowlja játékunk nyolcadik hetének a végéhez. A héten bemutattunk nektek 4 nagydöntőt a “H” csoportból, amikről ti is szavazhattok. A szavazás véget ért, illetve a szerkesztőség is döntött. Alább olvashatjátok az eredményeket:

Jarred: Na, ha múlt héten volt az egyik legnehezebb a döntés, akkor ezen a héten az egyik legkönnyebb. A 49. SB-t élőben átélni hatalmas élmény volt. Maga a meccs őrülten izgalmas volt, de a végjáték… Na az rakta csak fel az i-re a pontot. Elsőre fel sem fogtam mi történt. Azt hittem sikeres volt a passz, de Butler megfogta az 1 yardon, szóval egyből az órára néztem, hogy lássam, mennyi playre maradt még ideje a Seahawksnak.  De aztán Ricsi erőteljes „Interceptioooooooon!” felkiáltására már nekem is leesett, hogy mi történt. Hihetetlen élmény volt, sosem fogom elfelejteni.
Az sem nagyon volt kérdés, hogy a 4. SB lesz az utolsó. Az meccs már a kezdőrúgás előtt véget ért gyakorlatilag. A Vikings kínlódott egész meccsen, a Chiefs pedig nyugodtan hátradőlt, és hagyta, hogy az ellenfél saját magát verje meg.
A maradék két döntő között pedig számomra az döntött, hogy bár a Steelers ötödik győzelme sem volt egy rossz meccs, de a sok kérdéses ítélet számomra kicsit elrontotta azt a mérkőzést. Ezért csak a harmadik lett nálam, és a Redskins-Dolphins döntőt soroltam a második helyre.

KGYM: Teljesen egyértelmű, hogy a nagy hullámokat spottörténetileg nem verő SB4 az utolsó nálam is, és az utólag nézve szinte teljesen jellegtelen csapatokat felvonultató SB17 a harmadik. A második hleyezett a Steelers győzelme volt, ami a nagy ínség után újra a csúcsra helyezte őket, és nyilván egy WR-WR TD-passz mindig megsüvegelendő. A Pats meccs pedig nem véletlen első mindenkinél, évtizedekig fogják mutogatni, és évtizedekig fognak hivatkozni erre a pillanatra.

Olvasók: Emlékeztek, mikor azt mondtam pár hete a 65%-os szavazati arányra, hogy ennél jobban nem tudtátok volna a tudtunkra adni, melyik döntőt szeretnétek továbbjuttatni? Nos, tévedtem. Ehhez azt hiszem nem is nagyon szükséges komolyabb kommentárt fűznöm, az eredmény magáért beszél.

Renningan: Elég egyértelmű volt a dolog, a Chiefs győzelme gyakorlatilag olyan lett, mint egy előszezon mérkőzés, nagyon sima döntő volt. Izgalmi faktort tekintve a Redskins-Dolphins sem volt sokkal jobb, a Redskins a második félidőben teljesen egyhangúvá tette a találkozót, nagyon csúnyán összeomlott a végére a Miami. Így a második helyet megörökölte az a Seahawks-Steelers, ami a történelem egyik legrosszabb bíráskodását hozta. Persze mindent meg lehet magyarázni, de azért nagy kár volt azért a meccsért, főleg, hogy a pálya inkább a Steelers javára lejtett (Matt Hasselbeck nagyon megérdemelte volna a gyűrűt). Ezzel együtt, vagy épp emiatt egy nagyon emlékezetes párharc volt, bár természetesen meg sem közelítheti a Patriots-Seahawks meccset és a szinte utolsó másodperces Butler interceptiont. A Kandallóban néztem már ezt a többiekkel, az egészről ráadásul képek is készültek, soha nem fogom elfelejteni.

Kronikk: Ahogy észreveszem ezen a héten majdnem mindenkinek megegyezett a véleménye a sorrendben. Hátul egy régi döntő, a negyedik finálé végzett ami túl sok izgalmat nem rejtett magában. Utána a Washington győzelme, akik a második játékrészben lejátszották a pályáról a Dolphinst, ott sem volt nagyon kérdés, hogy melyik csapat jobb azon az estén. Itt sokat gondolkodtam, hogy a Pittsburgh győzelmét végül 2. vagy 3. helyre tegyem, nem volt egyértelmű annyira ez a döntő, de a Seahawks sok egyéni hibával hozzásegítette a Steelerst az ötödik gyűrűhöz. Az első hely pedig nálam sem volt kétség, a 49. döntő egy végig izgalmas és fordulatos finálé volt, ami az utolsó percekben dőlt el, biztosan sokak emlékeznek erre és van egy olyan sejtésem, hogy még sokáig is juthat ez a Super Bowl.

Ahogyan az várható volt, a 49. döntő tarolt, és 20 ponttal magabiztosan nyerte a csoportot, és automatikusan továbbjutott. Ám a Steelers-Seahawks döntő is 14 pontot kapott, ami azt jelenti, hogy jelenleg versenyben van az utolsó Wild Card helyért. A Redskins-Dolphins döntő 11 ponttal végzett a harmadik helyen, az utolsó pedig nem túl nagy meglepetésre a Chiefs-Vikings lett 5 ponttal.

Ennyi lett volna a “H” csoport, jövőhéten érkezünk az “I” csoport döntőivel.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!