Connect with us

Szabadügynök

Mindenkiből kicsit jobbat – Eagles FA-értékelő

Az Eagles a Super Bowl-győzelem után a liga egyik rosszabb költségvetésével futott neki a holtszezonnak. Meg kellett hozni döntéseket, némelyik jó, némelyik rosszabb lett, de összességében emberanyag szintjén megtettek mindent, amit lehetett, hogy tovább fusson a szekér. Már csak a futballistenek áldása kell.

 

Akik jöttek

Darryl Worley (B)

Worley hivatott a tavaly is inkább a szezon végére összeálló CB-sort erősíteni, annál is inkább, mivel PatRob távozott. A csere maga az Eaglesnek volt jobb, Worley fiatal, még nem tudni, akár korszakos zseni is lehet belőle. Ha meg nem, akkor is olcsó, és a következőben bemutatott Bradham maradásával még mindig nem a CB-soron lesz a teher nagy része.

Nigel Bradham (B+)

Egy kicsit talán (?) túlárazott lett Bradham szerződése, de ez mégis egy minőségi igazolás, ugyanis a LB-sor, és úgy általában a defense egyik alappontját tartotta meg a csapat sok-sok évre. Bradham lehet a biztosítéka annak, hogy változó D-roster esetén se zuhanjon meg nagyon a védelem teljesítménye, ha egyáltalán.

Mike Wallace (A)

Nagyon egyértelmű, hogy Wallace még 32 évesen is nagy fogás. Igaz mélységi veszély, és a híre mellett még a képessége is megvan hozzá – Torrey Smith-szel ellentétben. Wallace a mai napig gyors, és ugyan 40 yardig átlagos elkapási képességei vannak, 40 yard felett elképesztően veszélyes. Egyértelmű upgrade Smith felett 2.5M dollárért.

Haloti Ngata (A+)

Tulajdonképpen Ngata még ezer évesen is nagy fogás, pláne 3M dollárért. Első és második kísérleteken a futások ellen nagyon hasznos lesz, és segíthet az öltözőben is. Nincs rizikó a szerződésben, hatalmas fogás egy évre.

 

 

Corey Nelson (B+)

Zenitjén bőven túlhaladt Nelson, aki a 2016-os szezonja után visszasüllyedt a posványba. Jelen állapotban ST-játékos, jó eséllyel ide is lesz használva, az 1/2.25M szerződése is ezt mutatja. Amikor lehetőséget kapott, akkor nem mutatott valami sokat, így ennek fényében azért sokat nem kell várni tőle.

Paul Worrilow (B+)

Szeretném szeretni ezt az igazolást, de Worrilow évek óta rotációsként játszik, így önmagában túl nagy értéke nincs. A kezdő-szint megvan benne, de nyilván okkal nem volt képes egy kompetens LB-sorban kezdő maradni, itt sem lesz azért túl egyszerű kiharcolnia magának a lehetőséget.

Richard Rodgers (B)

Az igazi Rodgers (van valami Aaron is, de azt senki nem ismeri) egy hatalmas fekete lyuk. Nem atletikus, és nem igazán látni, hogy jó TE-coachinggal mit lehet kihozni belőle. Ennek ellenére itt minden esélye megvan a kirobbanásra, jó jel, hogy egy passzerős GB-támadósorban, jobbnál jobb nevek mellett is ki tudott harcolni pár tucat labdát magának – ez veszélyes is persze, hiszen Jordy Nelsont is csak Rodgers keze tartotta életben már évek óta. Valódi tűzkeresztség lesz ez neki.

Michael Bennett (B+)

Rizikós választás volt Bennett, aki az egyik legtöbb büntetést összeszedő játékos a ligában. Balhés forma, 3 évre 10 milliós átlagért húzós lehet. Rosszabb értékelést viszont még úgy sem tudok adni, hogy tavaly szinte csereszinten játszott, ugyanis egészen elképesztő plafonja van.

 

 

Akik mentek

Brent Celek, Torrey Smith játék alapján nem nagy érvágás. Vinny Curry és Beau Allen nagy veszteség lehetne, mindketten találtak helyet, de nyilván a D-fal mélysége, ahol szükség esetén vágni lehetett. Patrick Robinson a Saints eddig is baszós secondaryjébe távozott. Nem kapott még szerződést Darren Sproles, és Corey Graham. Mindketten eléggé benne vannak a korban, pedig játszanának még. A teletöltött RB-sornak nem igazán van szüksége már Sprolesra, inkább egy egészséges erőfutó kéne (Ajayiban max egy év van még). Grahamnek volt impactja, de ő könnyen pótolható a draftról is akár – persze ha az első kört erre szánják.

Nem volt ez rossz kör, bár kétséges, hogy minden need be lett-e töltve megfelelően, sok múlik a fiatalokon is. Az igazolások fele inkább ST-be való, a központi rostert nem erősítik, az értékelés így B+.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!