Connect with us

Szabadügynök

Nagy durranást vártunk, de végül hangja sem volt – Colts FA-értékelő

A piac nyitása előtt sok név felmerült, akit a Colts leigazolhat, hiszen több mint 70 millió dollárt költhetnek, de ehhez képest egy elég halvány pár hetet produkált Chris Ballard és csapata. Hiányposztokból bőven volt és ezek szinte meg is maradtak, egy csere volt ami után pozitívak lehettek a Colts szurkolói. Nézzük mit csinált vagy mit nem csinált az Indianapolis Colts március közepén.

Sok mindent vártunk, de végül keveset kaptunk! – az érkezők és visszatérők

A 70 millió dollár hallatán sokak gondolhatták, hogy a Colts nagyon aktív lesz a piacon és a hiányposztok nagy részét a piacról oldják meg, ehhez képest az igazolások nagy része nem a védelembe, hanem a támadókhoz érkezett. Első lépésként megtartották Adam Vinatierit, akin nem spórolt a csapat, egy évre nagyjából 3,5 millió dolláros szerződést kapott. A megtartása teljesen jó döntés, hiszen látható, hogy egyes csapatok mennyit szenvednek azzal, hogy megtalálják a franchise kickerét és Vinatieri pedig még mindig a jobbak közé sorolható. Ezek után sokáig csend volt, szinte 100%-ra vette mindenki, hogy a Cowboystól távozó Anthony Hitchens követi Eberflust (Colts DC) és aláír Indianapolisba, de mint kiderült a Chiefs többet ajánlott a játékosnak, így végül oda írt alá. Az első igazolás végül Denico Autry volt, aki a védőfalba érkezett, nem nevezhető a legnagyobb névnek a posztján, hiszen eddig négy szezon alatt 10,5 sacket sikerült szereznie, de igaz, hogy ennek felét az előző idényben szerezte a Raiders színeiben, így bizakodhat a Colts, hogy ott folytatja, ahol tavaly abbahagyta, Autry három évre majdnem 18 millióért írt alá a szokásos Ballard szerződéssel, hogy első évben megkapja a nagy pénzt, így ha nem válik be, akkor dead money nélkül tudják elküldeni.

Mint már kiemeltem sok hiányposzt volt/van a Coltsnál, a tight end poszt nem tartozik ide, mégis ide érkezett az egyik legnagyobb név, Eric Ebron. A volt első körös TE a Lionstól lett elbocsátva és végül egy két éves szerződést írt alá 15 millióért, a poszton többek között ott van Jack Doyle, aki tavaly kapott új szerződést és Erik Swoope, ő pedig sérülésből épül fel a következő szezonra. Ebron igazolásával lehetséges, hogy többször láthatjuk majd a két tight endes felállást. Ha felépül Luck akkor előtte a falat rendbe kell rakni, erősítésnek Matt Slauson érkezett, aki előző idényben minden mérkőzésen centerként lépett pályára, de Indianapolisban minden bizonnyal guard poszton kell majd bizonyítania a veterán falembernek. Slauson egy évre két millióért érkezett, az előző idényben sérülések hátráltatták a Chargersben, ezért csak hét mérkőzésen lépett pályára. Ryan Grant érkezése egy kicsit furcsára sikeredett, hiszen már mindenben megegyezett az elkapó és a Ravens, de végül Baltimoreban azt mondták, hogy a fizikai teszten nem ment át, így elálltak a szerződéstől. Érdekesség, hogy Grant a Coltsnál átment a teszten, így egy évre öt millióért bizonyíthatja, hogy jó célpontja lesz az irányítónak, hiányposztra érkezett, hiszen T.Y. Hilton mögött elég nagy szakadék van az elkapók listáján. A linebacker sor a legvékonyabb és a legnagyobb hiányposzt talán, így oda is érkezett játékos, Najee Goode személyében, aki eddig csapataiban finoman sem volt nevezhető alap kezdőnek.

Jack Mewhort, ha játszik akkor egy elfogadható szintet tud hozni a pályán, de itt a hangsúly azon van, hogy ha játszik, hiszezn sajnos sérülései miatt az előző szezonban csupán öt mérkőzésen tudott játszani, nem kapott rögtön szerződést a csapattól, de más együttesek sem érdeklődtek nagyon érte, így végül egy évre 1,25 millióért írt alá és ha szerencséje van akkor végre egy egészséges szezont tudhat majd maga mögött. Szintén maradt a futó Christine Michael, aki Mack és Turbin mögött küzd majd minél több snapért, Pierre Desir pedig az új védelmi sémában bizonyíthatja tehetségét.

Ha az érkezőkre nem nagyon figyeltünk fel, a távozók között volt érdekesség! – a távozók 

Ballard első évében sem szeretett nagy pénzt és hosszú szerződéseket osztogatni, így jó pár játékosnak lejárt az előző szezon végén a kontraktusa. Az elkapó Donte Moncrief, 2017-ben nem tudta bizonyítani, hogy nélkülözhetetlen a csapatban, ezért nem kapott új szerződést és a csoport rivális Jaguarsnál folytatja pályafutását. Barkevious Mingo  az Indianapolisban töltött egy év alatt nem alkotott maradandót, ő is új csapat után kellett, hogy nézzen és ezt a Seahawksnál találta meg. Az egyik legnagyobb veszteség Rashaan Melvin, aki előző szezonjában élete legjobb formájában játszott, de nem akartak nagy szerződést adni a tapasztalt játékosnak, aki így keresett egy olyan csapatot, ahol megfizetik és ezt a Raidersnél találta meg. A piac ideje alatt robbant a bomba, hogy a tavaly szerződtettet Jonathan Hankinst elküldi a csapat, állítólag a játékosnak nem feküdt/nem akart játszani a Colts új védelmi sémájában, de vele egyik legjobb védőjét vesztette el a csapat, jelenleg is keresi még új együttesét. Kamar Aiken, Darius Butler, Mike Person, Scott Tolzien és Brandon Williams sem kapott eddig még új szerződést sem a Coltstól, sem mástól.

Összegzés és értekelés

A legfontosabb történés a Coltsnál mégsem a játékos mozgásban volt, hanem, hogy az 1/3-as választást eladták a Jetsnek az 1/6-os cetliért és három második körös pickért cserében, amelyből kettő idén esedékes. Sokkal többet vártak/vártunk, mint amit kaptunk ez a pár hét alatt. A sajtóban és internetes oldalakon is több név megjelent, akik érkezhetnek, de végül nagy név nem ment Indianapolisba, ennek lehet az is oka, hogy a Colts jelenleg nem a legkedveltebb célpont a szerződés nélkül álló játékosoknak és az is, hogy Ballard nem szereti túlfizetni senkit, pedig idén nagy nevet csak úgy lehetett igazolni, ha valaki mélyen a zsebébe nyúlt. A draftban lehet bízni, hiszen az 1/6os választás után a második körben háromszor is választhatnak és abból kettő az elején lesz.

Értékelés: C

Ennél jobbra nem lehet értékelni, amit csináltak, hiszen a védelem még mindig tátong a hiányposztoktól és egyelőre még nem látni, hogy ebből hogy lesz előrelépés az előző szezonhoz képest, Andrew Luck személye egymagában előrelépés lenne, de nem lehet mindent az irányítóra hagyni, egy ligaátlaghoz közeli védelmet, azért illene összerakni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!