Connect with us

Hír

Újabb rögbis jöhet az NFL-be

A draft előtti időszak nem csak az amerikai egyetemeken pallérozódó játékosok számára lehetőség, de sok olyan feltörekvő fiatalnak is is, akik a tengeren túlról érkeznek szerencsét próbálni a lehetőségek földjére akár az egyetemekre, akár a profik közé felvételizni. Remélhetőleg egyszer Zilai Jánosról is hasonló hírrel számolhatunk be, de egyelőre egy újabb Ausztráliában pallérozódó rögbis tenné le a névjegyét.

 

 

A legutóbbi, és talán legnevesebb rögbis, aki befért egy 53-as rosterre, az Jarryd Hayne volt. Az ausztrál játékos 2015-ben váltotta valóra egyik nagy vágyát, hogy kipróbálja magát az NFL-ben is, és a San Francisco 49ers segítségével össze is jött számára, ám az álomból hamar felébredt, és csak egy szezont tölhetett a ligában. Jordan Mailata, a szamoai számazású óriás ennél többet szeretne elérni, és sokak szerint megvan benne a kellő fizikum és ösztön a profi ligához. A 20 éves játékos nemrég Tampába utazott, ahol több csapat játékosfigyelője előtt mérettette meg magát a különböző gyakorlatokon.

 

Úgy érzem jól sikerült a mai nap. Most volt lehetőségem először ehhez hasonló pozíciós drilleken részt venni, és remélem sikerült felhívnom magamra a figyelmet. Sokan voltak rám kíváncsiak, ami csak jelent valamit.

– mondta Mailata.

 

A 203 centis, 157 kilós méretekkel mérlegelt monstrum egy 5,12-es 40 yardos idővel rukkolt elő a Pro Dayen, ami majdnem megegyezik az idei class egyik legnagyobb sztárjának, a nose tackle Vita Veának az idejével, aki nem mellesleg top 10-re esélyes játékos lehet. Emellett 22-szer nyomta ki a 102 kilót fekvenyomásban, ami talán kicsit kevés, a short shuttle eredménye (4,67) viszont top 10-es lett volna a DT-k között az idei Combine-on. Persze a fizikai attribútumok nem adják vissza a futballtudást, de ebben a ligában a fizikum is sokat számít, ilyen méretekkel megáldva pedig nagy előnye származhat. Érdemes megjegyezni, hogy ugyanazzal az edzővel készült, akivel a német elkapó, Moritz Böhringer is, aki a 2016-os draft 6. körében került a Minnesota Vikingshoz mint az első nem-egyetemi játékos, akit a játékosbörzén kiválasztottak. Mailata valószínűleg draftolatlanul kerülhet be a profik közé, de hogy onnantól mi lehet a sorsa, az csak rajta múlik.

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!