Connect with us

Érdekességek

A 10 legolcsóbb támadósor

Tegnap már bemutattuk a legdrágább offense-ek 10-es listáját, most pedig a legolcsóbbak következnek. Ebből talán jobban kiderül, melyik GM dolgozott jól, illetve hogy adott csapatnak mennyire vált be az irányító húzása.

 

 

Az adatok az Over The Capről származnak, és csak a 2018-as cap hitet veszik számításba.

 

10. Kansas City Chiefs, $83 289 314

 

Alex Smith távozásával komoly dollármilliók estek ki, amiket Sammy Watkins egymaga nem tudott pótolni. Újonc szerződése van az irányítónak, a futónak és az egyik fő célpontnak, míg a támadófalból csak Eric Fisher fizetése nagyon magas.

 

9. Tenneessee Titans, $82 574 204

 

Ahogy tavaly, úgy idén is kapott egy kis boostot az offense, ezúttal Dion Lewisszal. Távozott viszont Murray és Decker is, így végülis olcsóbban, és talán jobban is jöttek ki az egészből. Egyik támadójuknak sincs $10 milliónál nagyobb cap hitje 2018-ra, de ez jövőre már nem így lesz.

 

8. Seattle Seahawks, $82 389 932

 

Az első olyan csapat, akinek az irányítója nem az újonc szerződése alatt játszik. Igaz, más nincs is nagyon körülötte, mégis aránylag sokat fizetnek a támadósorért. A Wilson-Brown-Britt-Baldwin négyes kapásból $50 milliót visz el egymaga, a többiek vagy kevés pénzért, vagy rookie contract alatt játszanak.

 

7. Jacksonville Jaguars, $81 202 582

 

Ha nem hosszabbítanak Bortlesszel, és elhozzák mondjuk Lamar Jacksont a draftról, még lejjebb kerültek volna. Pont Bortlesé a legnagyobb cap hit 2018-ban kerek $10 millióval, de ugyebár Floridában van a liga legjobban fizetett guardja is Norwell személyében. Erre a szezonra elég jól összerakták anyagilag ezt a támadósort Caldwellék, innentől már csak Bortlesön múlik.

 

6. Arizona Cardinals, $79 964 131

 

Hiába hoztak két veterán irányítót az offseasönben, így is a legolcsóbb támadósorok közé tartozik a Cardinalsé. A jövőben ez ráadásul tovább csökkenhet, hiszen a keret a túl öreg és a túl fiatal összetételből áll, előbbiek pedig lassan kikopnak a rosterről, így a fizetésük is. Fitzgeraldon kívül mindegyik elkapó még az újonc szerződésével játszik, és csak J.J. Nelson elé vár hosszabbítás jövő ilyenkor. David Johnson lejáró szerződése viszont komolyabb problémát okozhat majd.

 

5. Miami Dolphins, $79 644 541

 

Adam Gase összességében nem a Broncosnál megszokott számokat produkálja, de hát Miamiban nincs is neki erre egy Peyton Manning. Tannehill nagyon sok pénzt szabadított fel a szerződése megmókolásával, így a Dolphinsnál sincs $10 millió fölötti cap hittel rendelkező támadó 2018-ban. Ráadásul a tudásuk talán jobb is, mint amire az értékük alapján hivatottak, szóval bizakodhatnak Miamiban.

 

4. Houston Texans, $78 568 533

 

Végre megvan a franchise irányítója, aki remélhetőleg teljesen felépül a tavalyi sérüléséből. Bill O’Brien az utolsó szalmaszálak egyikébe kapaszkodott tavaly, de úgy tűnik megérte böjtölnie, és végre megmutathatja miért gondolják sokan támadógurunak. Idén ráadásul sikerült a támadófalat is megerősíteni, még ha így sem a liga krémjébe tartozik, Watson a körülötte lévő fiatalokkal így szárnyalhat.

 

3. Baltimore Ravens, $78 306 638

 

A Ravens támadósora teljes átalakuláson ment át. Lecserélték az összes tavalyi elkapót, a draftról pedig egy fél offense-t hoztak szinte, beleértve azt, aki a legnagyobb pénzfelszabadítást hozhatja majd el leghamarabb jövőre: Lamar Jacksont. Flacco brutálisan sok cap hitje ellenére is dobogós a legolcsóbb offense-ek között a Ravens, és talán az idei keret jobban muzsikál majd mint a tavalyi, de ehhez a sérülések elkerülése is szükséges.

 

2. Los Angeles Rams, $76 025 512

 

A Ramsé volt az egyik, ha nem a legjobb támadósor tavaly, és ráadásul még fillérekből rakták össze? Ki kell élveznie Les Snead general managernek minden percét, amíg Goff és Gurley is csak az újonc szerződése alatt játszik. Hol vannak már a Tavon Austinhoz hasonló érthetetlen szerződések? Ár/érték arányban teljesen jól megkötött szerződéseket láthatunk, ráadásul a draftolt játékosok is beválni látszanak. Plusz nem félnek pickeket beáldozni olyan elkapókért, akik csak egy szezonra állnak rendelkezésre, de legalább nem kerülnek sokba.

 

1. Buffalo Bills, $75 144 312

 

A legolcsóbb támadósor a legrosszabb is egyben? Ilyen mélységekbe nem mennék bele, de az biztos, hogy nem a jobbak közé tartozik a Bills egysége. Három fontos támadófalemberük, valamint tavalyi kezdőirányítójuk is távozott, az érkezők sorát csak egy jövőbeli és egy jelenlegi, mondjuk úgy, kérdőjeles képességű irányító gyarapította. Róma sem egy nap alatt épült fel, de aki potens támadójátékot szeretne látni Buffalóban, annak még egy kicsit várni kell. A futójáték szerelmesei viszont dörzsölhetik tenyereiket.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!