Connect with us

Draft

A 2019-es class tízszer jobb lesz az ideinél

A 2018-as, tehát az idei draft class nem számított túl erősnek, hiszen ugyan az elején szokásosan voltak kimagasló játékosok, belőlük sem volt igazán sok, főleg a kulcsposztokon nem, ráadásul nagyon hamar jött egy szakadék és szinte egyáltalán nem volt mélysége a classnak. Most viszont előre tekinthetünk a 2019-ben draftra jelentkező tehetségekre, és nagyon izgatottak lehetünk miattuk.

Az egyik AFC-s csapat egyetemi játékosmegfigyelésért felelős igazgatója azt mondta Matt Millernek, hogy élvezni fogja meccsvideók nézését a nyár folyamán a jövő évi játékosokról, mert

a 2019-es class tízszer olyan jó lesz, mint az idei.

Leginkább Matt Miller információira hagyatkozva, idén sokkal nagyobb a “buzz” a játékosmegfigyelők közt a jövő évi játékosokkal kapcsolatban, mint tavaly ilyenkor volt. Nem csoda, sokkal több blue chip játékosra van kilátás, akkor pedig nagy szerencséd van, ha a csapatodnak pass rusherre van szüksége. De például a támadófal szélén is nagyobb a potenciál, mint az utóbbi évek bármelyikén. Nézzük posztokra lebontva, mit várhatunk a 2019-es draft classtól.

Védőfal

Nem tudom mikor volt ennél jobbnak ígérkező class védőfalemberek terén. Jön a következő Joey Bosa, a következő Aaron Donald és a következő Ndamukong Suh is.

Nick Bosa még a bátyjánál is jobb prospectnek tűnik, pedig Joey is 1/3-on kelt el az első nem-irányító játékosként. Baby Bosa jelenleg az 1/1 első számú várományosa, elképesztő méretek, rendkívül jó atletizmus jellemzik és ezen felül sokkal előrébb tart a technikájában, mint azt várnánk valakitől, aki sosem játszott még az NFL-ben.

Ed Oliver az új Aaron Donald lehet. A Houston DT-je már áprilisban bejelentette, hogy jövőre jelentkezik a draftra és nem véletlenül. Már a gimi elvégzésekor is a 4. legjobb játékosnak tartotta az ESPN és azóta csak fejlődött, most is egyértelmű top játékosként tekinthetünk rá. Donaldhoz hasonlóan alulméretezett prospect a hagyományos DT-prototípushoz képest, de épp ezért lesz kiváló pass rusher a fal közepéről, nagyon robbanékony és könnyedén mozog. Nézzétek csak, milyen lazán végzi a defensive back (!!!) gyakorlatokat.

 

Rashan Gary a Michigan üdvöskéje, aki Olivernél nagyobb darab és nem pakol fel hatalmas számokat, de sokoldalú, több poszton bevethető játékos és például Maurice Hurst azért is emelkedett ki annyira tavaly ebből a defense-ből, mert Gary utat nyitott előtte és sokszor elvitte a támadófalemberek figyelmét. Vannak, akik a mostani Calais Campbellhez hasonlítják.

Jelenleg talán Bosa, Oliver és Gary a három legjobb játékos a jövő évi classban. El is veszik a figyelmet a többiek elől, hiszen még szót sem ejtettünk a Clemson teljes védőfaláról, akik közül többen is inkább maradtak az egyetemen, hogy egyben maradjon az egység. Clelin Ferrell és de Dexter Lawrence lehet a legjobb közülük, de Austin Bryant és Christian Wilkins nevét is jegyezzük fel. Az Alabama egyetemről se feledkezzünk el, természetesen jövőre is adnak majd sztárokat az NFL-nek a védőfalból, a szélen Anfernee Jennings, középen pedig Raekwon Davis. Ja, Bosa csapattársát majdnem kihagytam, Dre’Mont Jones is első körös tehetség.

Támadófal

Idén Mike McGlinchey úgy lett top10 pick, hogy egész nagy reachnek gondoltuk, de a pozíció fontossága miatt mégis 1/9-en ment ki a 9ershez. A jövő évi classban hárman is nagyon magasan kelhetnek el: Jonah Williams (Alabama),  Greg Little (Ole Miss) és Trey Adams (Washington) is top15 játékos lehet. Ennek pedig az utóbbi évek OT-hiánya után nagyon örülhetnek majd a csapatok.

Linebackerek

Most áprilisban négy linebacker is első körös volt, a 2019-es class pedig akár még jobb lehet. Josh Allen (Kentucky), Devin White (LSU), Devin Bush (Michigan), Mack Wilson (Alabama) és Shaquille Quarterman (Miami) nevét érdemes feljegyezni.

Defensive backek

Már-már szokásosan elég sok DB kerül fel az első körbe várt játékosok listájára, idén Greedy Williams (LSU) és DeAndre Baker (Georgia) emelkedik ki a cornerek közül, a safetyknél pedig Lukas Denis (Boston College) lehet a legjobb.

Irányítók

Nincs jelenleg igazán top irányító ebben a classban – úgy értve, mint mondjuk Goff vagy Mariota volt egy évvel a draftjuk előtt, tehát legtöbbek által biztos top picknek várt játékos. De megint lehet 3-5 első körösünk is akár, habár azt tegyük hozzá, hogy az irányítóknál talán a legnagyobb a fluktuáció az egy évvel korábban várthoz képest. Most Justin Herbert (Oregon) tűnik talán a legjobbnak, kiváló méretekkel rendelkezik, erős a karja, pontos és jó atléta. Viszont eltört a kulcscsontja, illetve a keménységét is megkérdőjelezik, hiszen freshmanként elsírta magát a huddle-ben egy rossz edzés közben.

Drew Lock (Missouri) egy Josh Allen klón lehet kiváló méretekkel, erős karral és megkérdőjelezhető pontossággal. Rajtuk kívül Ryan Finley (NC State), Nick Fitzgerald (Mississippi State), Clayton Thorson (Northwestern), Shae Patterson (Michigan), Will Grier (West Virginia) és Jarrett Stidham (Auburn) azok, akiket érdemes lesz figyelni a 2018-as szezonban.

Skill pozíciók

Na ez az év nem a skill pozíciós játékosoké lesz, főleg nem a futóké. Nem tűnik úgy, hogy bárki is bekerülhetne közülük a top10-be, talán az Alabamáról Damien Harris lehet első körös játékos, de nem a kör elején. Mellette Bryce Love (Stanford), David Montgomery (Iowa State) és Rodney Anderson (Oklahoma) nevét érdemes felvésni. Az elkapóknál viszont ott van AJ Brown (Ole Miss), aki beférhet a top10-be is akár, mögötte viszont most sem találni sztárokat, bár a Deebo Samuel – N’Keal Harry – David Sills trióban lehet potenciál, de most még nem tehetjük egyikük sem a legjobbak közé.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!