Connect with us

Hír

Dak Prescott: Nincs szükség WR1-ekre az NFL-ben

Nagy átalakuláson ment át a Cowboys támadósora az évek alakulásával. Tony Romo visszavonult, a helyét a jóval mozgékonyabb Dak Prescott vette át, valamint a 2016-os class legjobb futója is Dallasba költözött. Azóta Dez Bryant, a franchise történelmének egyik legeredményesebb elkapója is lapátra került, vagyis egy új éra veheti kezdetét a Cowboysnál. Prescott szerint ebben semmi meglepő nincs.

 

 

Bryant Romóval zseniális párost alkotott, de Prescott-tal nem találta meg az összhangot. Ez sok-sok dolog okozata volt, de inkább az irányító, mintsem az elkapó köré építenének csapatot Jerry Jonesék a szűkös anyagi helyzetükre hivatkozva, ezért Dez, és a brutális fizetése kikerült a képletből. Joggal merülhet fel, hogy ez nem rossz Prescottnak, elvégre Dez a jobb napjain képes csodát tenni, de ő maga is úgy véli, hogy nincs szüksége első számú elkapóra. Nem hogy neki, senkinek sem a ligában.

 

Nem gondolom, hogy a mai NFL-ben létszükség egy WR1 a csapatokba. A passzjáték egyre több célpontot követel maga után, és az irányítók is szétszórják a passzaikat, nem egy embert tömnek tele labdával. Ha nem zavarod össze a védelmet azzal, hogy minél több olyan embert raksz fel a műfűre, akikre figyelniük kell, akkor könnyen leszednek a pályáról. Nagyon fontos az összeszokottság, és hogy minden route-ot ismerjenek a playbookból, ezért már az OTA kezdése előtt is együtt dolgoztunk a srácokkal.

– mondta Prescott.

 

A Cowboys is osztja ezt a nézetet úgy tűnik, hiszen klasszikus WR1 nélkül, ám annál több célponttal vághatnak neki a szezonnak. A meglévő Beasley-Williams kettős mellé Allen Hurns és Deonte Thompson a szabadügynök piacról, Tavon Austin csere útján, míg Michael Gallup, Cedrick Wilson és Dalton Schultz a draftról érkezett segítséget nyújtani a passzjátékban. Jason Garrett nyaka körül szorul a hurok, így jól teszi, hogy megpróbálja a lehető legtöbbet kihozni Prescottból, amit egy stílusa köré épített csapattal lehet elérni igazán.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!