Connect with us

Draft

Éhesek a W-re – Buccaneers draftértékelő

A Buccaneers hatalmas várakozások után állt földbe, Koetter mester mégis megtarthatta a munkáját. Ez az utolsó húzása, ha idén nem fog értékelhetőt elérni, jöhet az újabb. Az NFC Southban viszont három contender csapattal kell mérkőzniük, úgyhogy nem lesz bulika a szezon.

 

#12 Vita Vea DT

JPP mellett elég brutális lesz a falban Vea, és akkor ott van még McCoy, Allen, Curry, Unrein. Vea egy igazi suspect falba érkezett, ugyanis a liga 3-4 legjobb DL-je mellett simán érkezhet oldalívről ez az egység is. Vea a második legjobb DT volt a drafton, igaz ide elsősorban a termetével került. Inkább fizikumból oldja meg a feladatokat, mint technikából, de még így is sípszótól sípszóig egy megbízható játékos. Kétséges, hogy folyamatosan pályán lehet-e, és nyilván nem feltétlenül jó üzlet a 12. helyen elhozni valakit, aki a snapek 60%-án lehet csak fenn. Félreértés ne essék, Vea egy nagyon jó játékos, képes arra, hogy egy playen két embert magához rántva nyissa a lyukat, a következőn pedig rohanjon a labda után.

 

 

#38 Ronald Jones RB

Jones kétségtelenül az egyik legjobb idei futó, és döbbenet értéke van, hogy itt meg tudták szerezni. Jamaal Charles stílusában játszik, a testalkata és a robbanékony futásai rá emlékeztetnek. Problémás lehet, hogy a combhajlító izmára rásérült valamikor télen, ugyanis az izmot érintő problémák rendszerint nem tudnak gyógyulni edzés alatt, és középtávon sokat rontanak a teljesítményen.

#53 MJ Stewart CB

Jó labdaérzékű, kemény játékos, de amíg nem tanul meg túlzott fizikalitás nélkül játszani, addig magára fogja rántani a zászlókat a slotban (sőt a pályán kívüli balhékat sem veti meg). Már első évében is számíthatunk rá, hogy hibrid módon álljon fel bizonyos matchupokra.

#63 Carlton Davis CB

Davis talán még jobb is, mint Stewart. Nagydarab, X-elkapóra állítható corner, aki futás ellen nem remekel, viszont megvan benne a lehetőség, hogy shutdown CB legyen. Megnehezíti az elkapók helyzetét a levegőben, és nagyon jól játszik emberezve, fizikálisan.

#94 Alex Cappa OT

Elsősorban guardként lehetne használni, mert technikailag gyenge (kis iskolából jön, így ez nem meglepő), viszont erőszakosan játszik. Itt ki lehetne belőle nevelni egy majdnem-kezdő szintű játékost. A pick maga sajnos elég komoly reach.

#117 Jordan Whitehead S

Nickelbe való safety, aki inkább az apró termetű DB-k divatját erősíti tovább. Első körben legfeljebb csere lehet majd.

#144 Justin Watson WR

Ugyan elég erősen prospect, nem okozhat számára nagy gondot az átállás, egyetemen megállta a helyét a komolyabb védők ellenében is.

#202 Jack Cichy LB

Cichy középső körös a tehetsége alapján, de olyan szinten sok sérülést szedett már össze, hogy nem merte senki bevállalni a rizikót. Az egész 2017-es évet sérülten töltötte a pálya szélén, pedig kiemelkedő kezdő lehetne azonnal, bármelyik csapatnál.

 

 

Elég felemásan sikerült ez a draft, ugyanis vegyesfelvágottat láthatunk a pickek értékében. Vita Vea rizikós kissé, Ronald Jones hatalmas érték, de mindenki másra komoly tanulási ív vár, kevéssé látni azt, hogy akár első évükben komoly snapmennyiséget kaphatnak. Semmi extra nem volt ebben a draftban, inkább a B- felé hajlok mégis, mert a Vea pick rizikós egy olyan posztra, ami nem primer módon volt need, sőt talán semennyire sem.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!