Connect with us

Minden ami NFL

FK! Top10 védő újonc jelölt 2018

Tavaly alaposan melléfogtam a listával, mert a két legjobban szereplő újoncot fel sem írtam a 10 várományos közé. Ez annak volt köszönhető, hogy a cornerback poszton alapvetően nehéz kitűnni, azt gondoltam, ki kell akasztani az interception mérőt, hogy valaki megnyerje ezt a díjat. Marshon Lattimore és Tre’Davious White alaposan rám cáfolt, így idén óvatosabb leszek a CB poszttal kapcsolatban is.

 

10. Jessie Bates, Cincinnati Bengals, S

 

A listám nagy része elsőkörös játékosokból áll, ami nem is meglepő. Ők ugyanis valószínűleg jóval nagyobb szerepet kapnak csapatukban, mint a hátsó körös újoncok, nem mellesleg sokkal jobb képességű játékosok is. Bates az egyik kivétel, mert ő második körös létére került fel a listámra, igaz, annak az utolsó helyére. Safetyként azért lehet némi esélye, mert sok tackle-t hozhat össze, a Bengals secondary pedig rajta kívül (meg William Jacksonon) kívül nem áll jó nevekből, így könnyen kitűnhet a képességeivel. Két olyan tulajdonsága is van, ami segíthet a szavazásnál, az egyik hogy képes slot receivereket is követni, a másik pedig hogy igazán nagyokat képes ütni, így a highlight videók visszatérő szereplője lehet.

 

9. Jaire Alexander, Green Bay Packers, CB

 

Az első corner a listámon szinte kiköveteli a helyet magának. Nem csak nagyszerű cornerback lehet az erősítésre váró Packers secoindaryban, de returnerként is használható. Alexander egy mozgékony, gyors corner, aki kicsit White-ra emlékeztet engem tavalyról. Az egyetlen félelmen vele kapcsolatban, hogy a tavalyi évében sérült volt, így nem tudom eldönteni, hogy mennyire tudja majd 2016-os önmagát idézni.

 

8. Justin Reid, Houston Texans, S

 

Reid a leghátrébb draftolt játékos a listámon, ugyanis ő a harmadik körben kelt csak el. A Texans a kör legelején csapott le rá és szerintem itt már hatalmas steal volt. Reid egy igazi playmaker, aki a secondary bármely pontján feltűnhet, így lesz esélye harcolni a DROY címért. Az egyetlen dolog, ami megakadályozhatja ebben az, hogy kevesebb játékpercet kaphat, mint társai, mert Mathieu nemrég érkezett a csapathoz és ő is hasonló szerepkörben képes mozogni.

 

 

7. Bradley Chubb, Denver Broncos, DE

 

Sokak szerint a class legjobb védőjátékosa csak a hetedik a listámon, pedig ő még pass rusher is, így kimondottan jó esélyei lehetnének. Chubb azonban pont a Broncosba került, ahol nem kristálytisztán lesz első napi kezdő szerepkörben. A pass rusher szekció ugyanis elég telített a csapatnál, így még ha meg is szerzi Miller másik oldalát, akkor is rotálni fogják. Egyébként az sem segíti túlzottan, hogy inkább 4-3 endként érezhetné jól magát, de a Broncosnál 3-4 az alapfelállás.

 

6. Denzel Ward, Cleveland Browns, CB

 

Lehet nem tanultam a tavalyi hibából így Ward alul van súlyozva, de az előtte levő öt játékosból sokkal könnyebben kinézem, hogy csillogni fog. Warddal semmi baj nincs, szerintem kristálytisztán a class legjobb cornere, de a Brownsból nem lesz könnyű az év védőjének lenni, ha folyton kikapnak majd. Ettől függetlenül Ward képes arra, hogy az első naptól fogja az ellenfél első számú elkapóit, de kétszer Brown, kétszer A.J. Green, kétszer Crabtree jön szembe és akkor még Julio Jones, Mike Evans, Michael Thomas, DeAndre Hopkins négyes fogatot nem is említettem. Nem lesz könnyű dolga, na.

 

 

5. Marcus Davenport, New Orleans Saints, DE

 

Az, hogy a Saintsnek rettentően túlfizetett, hogy megszerezze, nem Davenport baja. Ettől ő még lehet jó játékos és minden esélye meg is van rá a Saintsben. Jordan másik oldaláról már régóta hiányzik a Szenteknek akár egy közepesen jó passzsiettető, Davenport pedig sokkal több lehet ennél. Elképesztő potenciál van benne, de még rettentően nyers a játéka. Jordan mellett azonban tud tanulni és attól sem kell félnie, hogy kettőznék, ugyanis ez minden alkalommal Jordanre fog jutni.

 

4. Tremaine Edmunds, Buffalo Bills, LB

 

Az egyik nyers, de nagy potenciállal rendelkező játékost követi a másik ilyen a listámon. Edmunds – hasonlóan Davenporthoz – még kicsit kiforratlan, de a fizikai paraméterei, az ösztönei és a képességei megvannak, hogy egy ALL-Pro linebacker legyen. A Bills LB sor elég gyatra volt az utóbbi időben, így egyeduralkodó lehet, ami sok szereléssel járhat. A sok szerelés pedig díjakkal, ilyen egyszerű.

 

3. Minkah Fitzpatrick, Miami Dolphins, S

 

Fitzpatrick egy jobb képességekkel ellátott Justin Reid, aki az új Tyrann Mathieu lehet a ligában. A secondary bármely pontján feltűnhet, különösen pusztító lehet a LoS közelében. Rengeteg negatív yardos szerelés, interception és látványos mozdulat fűződhet majd a nevéhez.

 

2. Derwin James, Los Angeles Chargers, S

 

Én nem dőlők be James csúszásának, ennek szerintem inkább need okai voltak, mint Derwin képességeivel kapcsolatos aggályok. Nem csak a Chargers védelmének motorja és középpontja lehet, de egy olyan vezér is, aki Weddle távozása óta hiányzik a csapatnak.

 

 

1. Roquan Smith, Chicago Bears, LB

 

Nem vagyok arról meggyőződve, hogy Smith lesz ténylegesen a legjobb védőjátékos már rögtön az első évében, de abban biztos vagyok, hogy rengeteg szerelés fog a nevéhez fűződni. Egy elképesztően atletikus linebacker, aki odaér minden pontjára a pályának és coverage-ben is jó. A Maciknál pedig bérelt helye van a kezdőben.

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!