Connect with us

Draft

Helló, szia Joe Flacco! – Ravens draftértékelő

Ez volt Ozzie Newsome utolsó nagy dobása és próbálta nagyon emlékezetessé tenni. Sikerült is neki, hisz megvan Joe Flacco utóda, valamint összesen 12 új játékost szerzett a drafton. Bye bye olasz csődör!

 

 

A Ravens nagyon jól állt pickekkel, ráadásul cserékkel még többet is sikerült szereznie. Igaz, második körösük végül nem volt, de a negyedikben (és a hatodikban) háromszor is választhattak, érkezett ide minden, ami csak kell.

 

 

ravens 1/25 Hayden Hurst, TE
 Trade
 Értékelés: A

Trade-ek:

  • Ravens 2018-as 1/19 -> 1/22 (Bills) -> 1/25 (Titans) ->  Hayden Hurst (TE)
  • Ravens 2018-as 5. kör -> 2018-as. 3 kör (Bears)
  • Ravens 2018-as 6. kör -> 2018-as 4. kör (Titans)

 

Szó se róla, Newsome megizzasztott mindenkit ezért a TE-pickért. Végül is jól csinálta, hisz feljavított egy 5. és egy 6. kört, majd kihúzta azt az elkapni és blokkolni is jól tudó tight endet, akit akart (ehhez tuti ért, ő is tight end volt annak idején, ráadásul a Hall of Famer fajtából). Hurstről persze ki kell emelni, hogy 25 éves újonc lesz egy kis baseball-kitérő miatt.

 

 

ravens 1/32  Lamar Jackson
 QB
 Értékelés: B+

TRADE: az Eagles megkapta a Ravens 2018-as és 2019-es 2. körös pickjét (illetve a két csapat megcserélte a 4. körös cetlijüket)

 

 

Nekem tetszik, bár nem tökéletes. Egyrészt Lamar Jackson 1/16-ra, 1/22-re és 1/25-re is elérhető lett volna, tight endből pedig azért elég sok volt azonos vagy közel azonos szinten, a második körben is lehetett volna nyugodtan szerezni egyet, így kvázi fölöslegesen lett beáldozva egy jövő évi 2. kör. Ettől függetlenül ezt meg kellett lépni, Flacco stagnál, két évig mozdíthatatlan, ennyi pedig pont elég, hogy Jacksonból NFL-kész irányítót faragjanak. Ráadásul mivel az első körben szerezték meg, így opcióval együtt öt évig relatíve olcsón a Ravensé.

 

ravens 3/83 Orlando Brown
 OT
 Értékelés: A

 

Brown itt értékben jó, egy hatalmas állat nulla atletikussággal, vagyis futásblokkolásban jó lehet, elnyomja majd a védőket, viszont passzblokkolásnál könnyen megkerülhetik. Ráadásul hiányposztra jött, mert James Hurst ugyan kapott egy négy éves szerződést, de alig keres valamivel többet 4 milliónál, ami jól mutatja, milyen középszerű játékos. Brownban simán benne van, hogy kiszorítsa és megszerezze a kezdő RT posztot.

 

ravens 3/86 Mark Andrews
 TE
 Értékelés: B+

 

Nick Boyle és Maxx Williams, illetve Hurst mellé hozott még egy TE-t a csapat, így tehát van két blokkolni és két elkapni tudó játékos a poszton. Értékre tetszik a dolog, ráadásul a Ravens használ ligaszinten a legtöbbször két vagy több TE-t egyszerre a pályán, de ez azért túlzásnak tűnik. Williams 2015-ben második körös volt, idén érkezett 1-1 játékos az első és a harmadik körben is, ez már fétis. Ennek ellenére egy B+ értékelést megér, Andrews lesz az a slot és red zone elkapó, amivé Breshad Perrimannek kellett volna válnia.

 

 

ravens 4/118 Anthony Averett, CB, Értékelés: C+
 4/122 Kenny Young, LB, Értékelés C-
 4/132 Jaleel Scott, WR Értékelés: B+

 

Averett behúzása az első pick, ami nagyon nem tetszik. Jimmy Smithnek 2 éve, Marlon Humphrey-nak 4 éve, Brandon Carrnak 3 éve, Tavon Youngnak 2 éve, Maurice Canadynek 2 éve van hátra a szerződéséből. Ez három nagyon jó és két korrekt cornert jelent legalább két évre. Persze Smitht a szerződése miatt jövőre el lehet küldeni, de ezzel együtt is luxuspicknek tűnik ez nekem, a secondary volt az egyetlen poszt, amit nem kellett bántania a Ravensnek. Ezen a helyen ettől függetlenül jó értéket képvisel Averett, így nem tudtam ennél rosszabbat adni.

 

Patrick Onwuasor nem volt rossz tavaly, de a Ravens jobb játékost akart. Ezzel nincs is gond, de egy olyan ILB-t behúzni, aki a legtöbb szakértő szerint 7. körös volt legjobb esetben is, az elég nagy túlzás. Megvan a potenciál benne, hogy egy 3-downos LB legyen, de nem elég kemény hozzá és pont abban a legrosszabb, aminek egy ILB-nek lennie kellene: a játékok felismerésében. Jó eséllyel bent lett volna 1-2 körrel később is, a logikát értem, a játékost annyira nem.

 

Scott kiválasztása is kicsit korai, de ő abszolút hiányposztra érkezett, a Michael Crabtree-Willie Snead-John Brown hármastól messze nem kell elalélni. Első évében 4. számú elkapó lehet, aki magas, erős, jó hosszú karokkal, Andrewshoz hasonlóan potens red zone célpontként funkcionálhat. Ha elég erős ahhoz, hogy lenyomja az NFL cornereket, akkor akár szélen is ki lehet majd próbálni, de neki muszáj lesz pontos labdákat dobni, mert sebessége az szinte semmilyen szinten sincs.

 

ravens 5/162 Jordan Lasley, WR
 7/238 Zach Sieler, DL 
 Értékelés: A+

 

A Ravensnek van három hatodik körös pickje is, de velük később, ez a két pick ugyanis zseniális. Lasley lehet az új Torrey Smith: remek méretek, atletikus és robbanékony. Hihetetlenül jó elkapó lehet belőle, a tehetsége alapján simán kimehetett volna a második körben is, csak hát nincs túl sok esze a pályán kívül, többször tartóztatták le és tiltották el az utóbbi években. De az 5. körben már nincs túl sok értelme a középszerű, alacsony plafonnal rendelkező játékosok közül válogatni, inkább be kell vállalni a nagyot csúszó, de rengeteg potenciállal rendelkező tehetségeket. Ha beválik, akkor óriási, ha nem, akkor is csak egy 5. kört veszített a csapat.

 

Lasleyhez hasonlóan Sieler is jó pick, ő is kimehetett volna akár két körrel korábban is. Hiányposztra jön, megvan a mérete és az ereje ahhoz, hogy egy igazi 3-4-ed defensive end legyen belőle, akár még a kezdőre is lehet esélye. Nem rossz a 7. körben.

 

 

ravens6/190 DeShon Elliott, S, Értékelés: A
6/212 Greg Senat, T, Értékelés: B-
6/215 Bradley Bozeman, C, Értékelés: B+ 

 

Elliott is elég szépet csúszott, pedig benne is lehet kezdő potenciál. Nem hiszem, hogy ő venné át majd Weddle helyét a jövőben, de egy jó speciálisegység-játékos és  in-the-box safety lehet, vagy akár ILB-nek is elképzelhető. Senat egy projekt játékos, aki hiába néz ki jól a tükör előtt, gyenge, rossz a technikája és nem tud játszani NFL-szinten, szerintem a keretet sem éri majd meg, de egy 6. körös picket nincs hová lehúzni. Bozeman már jobban tetszik, benne lehet egy edzői gárdával és a megfelelő rendszerrel egy vállalható kezdő center, hústoronynak nagyon jó, csak hát az atletikusság elég fontos egy centernél. Egyébként ez a Ravens támadófalának egyik leggyengébb pontja, tehát akár még esélye is lehet hosszú távon a kezdőre.

 

Értékelés: A

 

12 pickje volt a Ravensnek, Newsome jól keverte a lapokat és egy-két fura húzást leszámítva nagyon jól draftolt. Lamar Jacksont lehetett volna jobban kezelni, de ez semmi például ahhoz képest, amit a Saints leművelt Davenporttal (két első kör), ráadásul Jackson értékesebb poszton is játszik. A harmadik kör is jó volt, a támadófal jó eséllyel sokat fog erősödni tavalyhoz képest, Flaccónak pedig hirtelen annyi célpontja lett, hogy még válogathat is. Érkezett mélység a secondarybe is, kezdő potenciállal bíró játékos az LB sorba, egyedül a pass rushert hanyagolták el indokolatlanul, pedig Terrell Suggson kívül nincs értelmes játékos a poszton, ő pedig hiába remek, ha már 35 éves. Ezzel együtt is ez egy sima A, ha Averett vagy Young helyett mondjuk Josh Sweat érkezik, akkor az olyan A+, mint a ház.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!