Connect with us

Minden ami NFL

Kinek mennyire kemény? – AFC North

Ideje hát az AFC North felé fordítanunk figyelmünket, ugyanis a Steelerst Big Ben összerogyásának szelleme járja be, a Ravensben őrségváltás készülődik a QB-poszton, a Browns 6-8 győzelemre ácsingózik, a Bengals pedig még mindig Bengals. Megkapták maguknak a liga legerősebb divízióját, az NFC Southban még pesszimista becslések szerint is három contender lesz.

 

Pittsburgh Steelers

 

 

A Steelers erősen nyitja a szezont, idegenben kikap a Brownstól, majd otthon a Nagy és Smith nélkül megroggyant Chiefst elveri. (1-1) Idegenben megcsomagolják a Tampát, majd otthon a Ravens ellen is kiszenvednek egy győzelmet. A 3-1 nyitányt egy Falcons elleni hazai vereség fogja lehűteni, hogy megint fellángolhassanak a Big Ben beszakadása körüli viták. A pihenőre így is egy könnyed Bengals elleni győzelemmel mehetnek, rápihenve a szezon nehezebb részére. (4-2)

Otthon már képesek lesznek verni a Brownst, viszont a Ravens, a Panthers, és a Jaguars is meg fogja őket izzasztani, ebből csak a Ravens tűnik reálisan legyőzhetőnek, végül pedig veszélybe kerül Tomlin állása is. (6-4) A Broncos ellen javíthatnak, de nem tart sokáig az öröm, a Chargers ugyanis a Big Ben előtt draftolt Riversszel menetel a rájátszás felé. (7-5) Itt már érződik a baj, ugyanis a szezon végét erősen kell zárni, hogy jöhessen a rájátszás. Az AFC Northban bármi megtörténhet, hát meg is történik. A Raiders könnyű falat lesz a csapat számára, viszont a Pats zsinórban hatodjára is verni fogja az alapszakaszban a csapatot. (8-6) Az utolsó két mérkőzést biztos nyerni kéne, de a Saints túlságosan erős ehhez, New Orleans nem lesz a bányászok városa, így a Bengals elleni kötelezővel a Steelers 9-7-tel várja a többi meccs eredményét.

Érdekesség: két csemegemeccs is lesz idén, az egyik a Pats elleni örökrangadó, a másik pedig a tavalyi PO-meccs újrajátszása a Jaguars ellen. A Steelers-Raiders rivalizálás is megváltozik: a hetvenes éveket uraló Bradshaw-Stabler versenyből kiinduló ellentét során a Steelers valószínűleg utoljára utazik Oaklandbe a Raiders költözése miatt.

 

Baltimore Ravens

 

 

A Bills még Flaccónak is könnyű edzőmeccs lesz, majd a Bengalshoz utaznak a következő W-ért. (2-0) A Broncos meglepi őket, Keenum szétdobálja a védelmet, a Steelers pedig nehezen, de veri őket. (2-2) A Browns elleni meccsen Flacco a padra kerül, és Lamar Jackson jön be a harmadik negyedben, miután végig több birtoklásnyi hátrányból játszanak. A meccs elúszik, majd négy vereséget nyelnek be zsinórban a Titans, Saints, Panthers, és Steelers ellen. A Panthers elleni mérkőzésen már Lamar Jackson a kezdő. (2-7) A pihenőhéten a védelem összeszedi magát, így legyűrik a Bengalst, a Raiderst, és idegenben a Falconst is, meglepetésgyőzelmet hozva az utolsóval. (5-7) A Chiefs nem fog menni, eddigre összeszokik a csapat és az OC Kansasben, akik egyértelmű vereséget mérnek a csapatra. A Tampa nem lesz nagy probléma, simázzák őket, a Chargers viszont megfogja a csapatot, és megakadályozza a rájátszást, kizsigerelve a reményeket. Az utolsó Browns ellenin már a B-csapat van fenn gyakorlásként, és egy apró tankolásként elveszítik a meccset a jobb draftpozícióért, ugyanis kelleni fog 2019-ben egy jó elkapú a franchise QB Jackson keze alá. Flacco visszavonul. A szezont így 7-9-cel zárják.

Érdekesség: A Ravens védelme öt olyan irányítóval fog szembe nézni, akik idén először lépnek pályára a csapatukban, és komoly esélyek vannak rá, hogy idén négy meccset is rookie QB ellen játszhassanak (már ha Mahomest újoncnak vesszük).

 

Cincinnati Bengals

 

 

A csapat az istenek haragját vonta magával Marvin Lewis megtartásával, ezért a Colts elleni idegenbeli győzelmet három vereség zárja: a Ravens otthon eszi meg őket, majd házhoz mennek a pofonért Carolinába és Atlantába is. (1-3) A Miami térdre borul a Bengals secondary és D-fal előtt, Tannehill 10 sikeres passzt sem tud teljesíteni. A Steelers veri őket, de egy potyagyőzelmet el tudnak csípni a Chiefstől idegenben, ugyanis Andy Reid ekkor még nem érti meg, hogy nem neki kéne hívnia a playeket. (3-4) A pihenő előtt a Tampától kikapnak. A bye week után a Saints és a Ravens is ellátja a bajukat, de a Browns ellen szépíteni tudnak otthon. Meglepetésgyőzelmet aratnak a Broncos felett, Andy Dalton élete egyik legjobb meccsét játssza, hogy a következő héten a Chargers ellen Barkley jöjjön be dobálni a negyedik negyedben, egy végletekig elvesztett meccsen. (5-8) A Raiders nem tud mit kezdeni Mixonnal és AJ Greennel, a Browns már annál inkább, 500 yardot pakolnak fel földön-vízen-levegőben a Bengalsnak, míg őket 200 alatt tartják. A Steelers ellen idegenben kikapnak, hogy bebiztosítsák nekik a divízióelsőséget. 6-10 lesz a szezon eredménye.

Érdekesség: A Bengals kapta a megtiszteltetést, hogy tesztelje Andrew Luck vállát – Dunlap és Lawson ennek örülni fognak a secondary mellett is.

 

Cleveland Browns

 

 

A Browns elveri a Steelerst a nyitóhéten, ezzel nem csupán 2016 karácsonya óta az első győzelmüket szerzik meg, de azonnal trófeával teszik ezt. A Saints nem lesz győzhető, de a Jets annál inkább, és a Raiders elleni vereséggel (na ezt tedd zsebre Gruden, megverted a Brownst) 2-2-vel fognak állni. A Ravens ellen meglepetésgyőzelmet láthatunk, itt fog bemutatkozni Lamar Jackson, és a nagy előny miatt Baker Mayfield is. Innen megindul a csúszás, ugyanis sem a Chargers, sem a Tampa nem hagyja magát, a Steelers pedig másodszorra nem bírná elviselni a szégyent. Az eddigre összeállt Chiefs és a playoffra éhes Falcons pedig a pihenőhétig vereségsorozatban tartják a csapatot, Hue Jackson állása biztos elúszott, már csak a szezon végét várják meg. (3-7) A Bengals ellen vereséggel kezdenek, de a Texans ellen egy húzós meccsen nyernek, meglepetésre verik a Pantherst, a Broncos pedig a csapat belső viszályai miatt megzuhan annyira, hogy elveszítik. (6-8) A rájátszás már nem reális egy 8-8-as mérleggel sem, azonban belehúznak a fiúk, a Bengalst verik, és utolsó héten a Ravens-cserecsapat ellen megszerzik a nyolcadik győzelmüket is. A 8-8-as szezon 2007 óta a legjobb lesz, Jackson munkája megmenekül, és fejben már lehet a 2019-es playoffra készülni.

Érdekesség: A Browns 2016 novembere óta először fog primetime meccset játszani, mégpedig a szeptember 20-i TNF-en, ahol komoly esélyeik vannak a Jets ellen. A kilencedik héten John Dorsey Bowlt láthatunk majd, ugyanis Dorsey előző és mostani csapata fog összecsapni.

 

AFC North

Steelers 9-7, divízióban 5-1

Browns 8-8, divízióban 4-2

Ravens 7-9, divízióban 2-4

Bengals 6-10, divízióban 1-5

Mit mondanak a bukmékerek?

Persze beindult a gyár Las Vegasban is, ahol akkora pénzek mozognak, hogy nyugodtan hihetünk az oddsoknak. (A spreadek 16 hétre szólnak, a várt győzelmek 17-re.) A Steelers 13 meccsen favorit, és 10 meccsen is 3 pontnál nagyobb a spread – 10.5 győzelmet várnak tőlük a szezonban. A Ravens egy szép kiegyenlített 7 meccsen favorit, 7 darab 3.5 vagy nagyobb spreaddel – 8.2 várt győzelemmel. A Browns, mily meglepő, csupán két meccsen favorit, a Jets és az otthoni Bengals ellen, de csak -2.5 és -1 spreadekre. 4 meccsük is van, ahol viszont legfeljebb hárompontos hátrányból indulnak neki, így érthető, hogy 5.5 győzelmet várnak tőlük. A Bengals sem idén fogja megváltani a világot, három meccsen favoritok, 6.8 győzelmet várnak tőlük.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!