Connect with us

Magyar foci

Már nem veretlen a Budapest Wolves!

Már nem veretlen a Budapest Wolves csapata a HFL-ben, ugyanis Felsőzsolcán vereséget szenvedtek a Miskolc Steelerstől egy kifejezetten jó meccsen.

 

Nagy várakozások előzték meg a magyar kiemelt osztály harmadik fordulójának legnagyobb rangadóját, az eddig veretlen Wolves és a legtöbbek által rájátszásba várt Steelers összecsapását. A nézőknek nem is kellett csalódniuk, hiszen izgalmas és a végletekig kiélezett meccset vívtak a felek.

 

Egyből egy talán nem túl jelentős, de itthon mégiscsak ritka döntéssel kell kezdenünk, miszerint a Steelers a pénzfeldobás megnyerése után nem halasztást választott (mint a legtöbb csapat itthon), hanem ők akarták megkezdeni a mérkőzést. Ezt a közvetítőkocsiból nézve azonnal feljegyeztem, hogy jó döntés Meechie Eaton részéről, hiszen a Wolves mindig nagyon jól felkészül, jól szokták kezdeni a mérkőzéseket, és a Steelers futásokra alapozó játékának nem feküdne, ha hátrányban kellene játszaniuk.

 

Azt is meg kell említenünk, hogy elég erős szél volt a meccsen, ami nagyban befolyásolta a passzjátékot, ez pedig természetesen a levegőben erős Wolvesnak volt kedvezőtlenebb. Bencsics (18/36, 194 yard, TD) mondjuk még így is kétszer annyiszor próbálkozott, mint Vasyl Jordan, kétszer annyi sikeres átadása is volt és nagyjából kétszer annyi yardot is tett fel passzokkal a táblára.

 

Ugyan az első Steelers drive végül nem zárult sikerrel (harmadik és hosszúra az ellenfél térfelén dobott interceptiont Vasyl Jordan Mezei Márk kezei közé, amit felfoghattunk egy puntnak is, hiszen a Wolves saját 5 yardosán belülről indulhatott), a második támadássorozat már igen, akkor Fenyvesi Csaba elkapása után lett 7-0 az eredményjelzőn – és végül ez is maradt rajta az első negyed végén. Ezzel egyébként először volt hátrányban az idei szezonban a Budapest Wolves.

 

Alapvetően az első félidő nagyon kiegyenlítettre sikeredett, hasonló mértékben tudtak haladni a csapatok. Gecser Máté tudott egyenlíteni a második negyed elején Bencsics passzából, azonban utána Jordan (8/17, 107 yard, 2 TD, 2 INT) a túloldalon két védő között megtalálta Usenkót és ismét a Steelersé volt az előny. Erre válaszolt volna a Wolves, viszont megakadt a tudomány az ellenfél térfelén és „csak” egy Ben Lyons mezőnygólig jutottak. A félidő krónikájához hozzátartozik még egy Madarassy Richárd interception, aki azután szerzett labdát a saját gólvonalán, hogy Jordan egy nagy ütést kapott dobás közben.

 

A harmadik negyedben kevesebb érdemleges dolog történt, de azért Mezei blokkolni tudott egy puntot a Steelers térfelén, így jó mezőnypozícióból jöhetett a Wolves. Ezt viszont nem sikerült maradéktalanul kihasználni, ugyanis a Steelers kétszer is megfogta Lenner Pétert az 1 yardoson, így Lyonsnek egy nagyon egyszerű field goalt kellett csak értékesítenie, amivel 14-13-ra módosult az állás és egypontos különbséggel fordultak rá a felek a minden eldöntő negyedre.

 

A harmadik negyeddel ellentétben a zárófelvonás igazán izgalmasra és eseménydúsra sikeredett, még ha csak egyetlen pontszerzés is jött össze – még ha az elég érdekes is volt. Ott kezdődött a sztori, hogy a Wolvesnál Majoros Csaba szembeszélben egy elég rövid puntot tudott csak összehozni, így a Steelers már az ellenfél 40 yardosáról kezdhette meg a támadást. Itt pedig Borek Dávid, a Wolves védőfalembere több first downt hozott össze a hazaiaknak, mint a hazaiak maguk. Két roughing the passer büntetéssel ugyanis közel került a Steelers a pontszerzéshez, a végül a meccs legjobbjának megválasztott Andre Whyte (19 futás, 132 yard, TD) pedig befutott a célterületre. Ugyan szerintem érdemes lett volna kétpontosra menni 7 pont előnyben, de végül egy extrával 8 pontra növelte az előnyét az Acélcsapat.

 

 

És akkor itt kell kiemelnünk az egyre jobban, már-már tökéletesen működő videóbírói rendszert, hiszen a következő támadásnál sorsdöntő szerepe volt. Ugyanis Elek Ádám (9 elkapás, 121 yard) elkapott egy labdát, majd miközben földre vitték, előre nyújtotta azt a minél hosszabb haladás reményében és miután földre ért, kiesett a kezéből a labda. Legalábbis ezt láttuk, ezt láttam én élőben, majd az első visszajátszáson is. A pálya széléről nem is lehetett máshogy látni, azonban a pálya közepén Szerényi Gábor főbíró nem volt teljesen biztos ebben, szerinte földet érés előtt kiesett már a játékszer a kiváló elkapó kezei közül. Úgyhogy a sporik levonultak a képernyőhöz, visszanézték az esetét és döntöttek: fumble, majd a vétlen sípszó után a Steelersé lett a labda.

 

Ekkor azt hittük, kvázi vége, hiszen egy mezőnygóllal két labdabirtoklásra nőtt volna a különbség, ami a maradék 2 játékpercen belül behozhatatlan lett volna. Azonban Jónás Máté mezőnygólját blokkolta a Wolves (szemünk előtt pedig megjelent a Cowbells elleni kihagyott extra pont, amivel nem sikerült az egyenlítés) az utolsó percben, így maradt még idejük egyenlíteni. Ehhez azonban 1:41 alatt kellett volna megtenni 99 yardot és sikeresen abszolválni egy kétpontost, ami persze nem volt egyszerű feladat, miközben a Steelers pontosan tudta, hogy csak passzjáték fog következni. Bencsicséknek nem is sikerült ez, így a Steelers „otthon tartotta a 3 pontot”, ami természetesen ebben a sportban azt jelenti, hogy beírhatták a nevük mellé a W-t.

 

Miskolc Steelers – Budapest Wolves 21-13

 

A Wolves ma nem volt olyan éles, mint az utóbbi három fordulóban (különösen a Cowbells elleni rangadó során), a Steelers viszont kiválóan játszott a labda mindkét oldalán. A heves szél persze a hazaiak futásorientált játékát segítette jobban, de ez nem vesz el semmit az érdemesikből. A továbbiakban mindkét gárdának van még egy Tigers elleni találkozója, ami a rájátszásbeli kiemelések tekintetében létfontosságú lehet – feltéve, hogy az „alsóházi” csapatok ellen nem szenvednek vereséget a maradék körökben. A tabellán jelenleg egy szép kis körbeverés rajzolódik ki a Wolves-Cowbells-Steelers trió között, azonban mindhárman játszanak még a Nyíregyháziakkal, minden bizonnyal ez a három találkozó dönti majd el, hogy ki hányadik kiemeltként vég majd neki a playoffnak.

 

A nap további mérkőzései:

Győr Sharks – Nyíregyháza Tigers 0-38

A vezetőedzőjét menesztő és új irányítóval játszó Sharks nem tudott sokat kezdeni a Tigersszel, akik így veretlenül vezetik a bajnokságot. Azt persze tegyük hozzá, hogy a másik három rájátszásesélyes csapattal nem játszottak eddig.

TD Store Eagles – DAK ACÉL Dunaújváros Gorillaz 14-13

Ha úgy nézzük, egy blokkolt extra pont döntött a találkozón, ahol az Eagles kezdő irányítója, Wágner Olivér megsérült, így a végén az elkapó Storcz Andris állt be a helyére.

Sajnálatos módon Boda Gábor, az Eagles vezetőedzője rosszul lett a találkozó során és a mentőknek kellett elvinniük, de szerencsére a meccs végére saját lábon tért vissza.

 

 

A grafikákért köszönet a Hungarian Footballnak

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!