About the author

28 Comments

 1. 1

  Matyika29

  Azért ő már szerintem jó ideje nem ebből hozza be a nagy zsét. Nem néztem utána, de tuti többszörösét hozza be az “egyéb”… könyv, reklámok, termékek.

 2. 2

  Arnold Patsenegger

  Szerintem Bradyt eddíg sem a pénz motiválta csak a győzelem… szerintem ha nagy pénzt akarna akkor azt bármikor megkaphatta volna.

 3. 3

  Parm

  Vicceltek? BB szívbaj nélkül lapátra teszi, ha fizetésemelést akarna kérni…

 4. 4

  Gábor Kakuszi

  Ez egy Hírcsárda írás vagy tényleg nem értitek? :-) TB12, Under Armour, haknik a világban stb. Minél többet nyer, annál többet keres, az a plusz mínusz 10 misi, borravaló…

 5. 5

  conspiracy theory

  Most komolyan, valaki tényleg azt gondolja, hogy ha nincs Gisele fizuja, meg nincs a mindenféle reklámbevétel, akkor Tomnak azon kell agyalnia, hogy miből tud új cipőt venni a gyereknek?
  Ha tippelnem kell, valószínűleg azért nem kéri a nagy pénzt, mert meggyőzte őt Kraft/BB, hogy így a cap space-be belefér még kettő-négy jobb játékos, amitől versenyképesebb lesz a csapat. Tom meg belement, mert ilyen mentalitású, és ennyi. (A dolog valahogy csak működhet, mert úgy tűnik, idén is versenyképes lesz a csapat)
  Ráadásul pont itt az FK-n volt egy-két(?) hónapja valami cikk, hogy mennyivel más a fizuk eloszlása a Pats-nél a többiekhez képest.
  Nem tudom, hogy melyik játékostól származott egy olyan anekdota, hogy amikor odakerült zéró gyűrűvel a Pats-hez, mennyire megdöbbent, amikor azt látta, hogy annak ellenére, amit TB addig elért, teljesen úgy állt a dolgokhoz, mint aki nem nyert még semmit.
  Szerintem ezt a nagy fizuemelési hullámot nem is a játékosok, hanem az ügynökeik generálják a jutalékuk miatt (ami az ő szempontjukból érthető is), bár nyilván van jópár játékos, akinek presztízs kérdés, hogy máshoz képest mennyit keres.
  Mondjuk annyival azért nem nőtt a csapatok cap space, amennyire most megszaladt egy két játékos fizuja. Ez viszont nem tesz jót a csapatoknak, mert valakin viszont be kell hozni a többletkiadást. És bármennyire is azt gondoljuk, hogy a sztárok miatt győz a nagy meccseken a csapat, a “vízhordó fiúk” nélkül a sztárok sem fickándozhatnának. (Lásd Allen cut rinya a Pats-nél)

 6. 6

  Tizenkettes

  Szerintem Bradyt becsülik meg, illetve azzal motiválják, hogy azt mondják neki: kapsz egy jelképes összeget, ami jóval kevesebb, mint amennyit reálisan kapnod kellene, helyette viszont körülveszünk olyan játékosokkal, akikkel potenciális SB-esélyes lesz a csapat. Kb. ennyi a történet. Érdemes lenne megnézni, hogy azok a csapatok, amelyek gigaszerződést adtak az irányítóiknak az elmúlt 5-6 évben, mire vitték.

 7. 7

  renningan

  Volt már Brady a liga messze legjobban kereső irányítója és nem esett ettől a csapat teljesítménye, ha ezt akarta, akkor megkapta. Most nem akarja vagy legalábbis nem mondja ki hangosan, de igazából beleférne a Pats keretébe, hogy agyonfizessék.

 8. 8

  renningan

  Olyan sokat azért nem hoznak a reklámok és Brady nem egy Manning vagy egy Tiger Woods, aki erre a dologra tényleg ráfeküdt volna. De nyilván nem fog éhen halni, ez csak egy gesztus lenne a csapattól. Igazából beleférne, a Pats még mindig jól áll a cappel, tavaly is kaphatott volna ennyit és nem lenne belőle semmi extra.

 9. 9

  bjeela

  Egyrészt BB-nél nem lehetett volna ennyi ideig meghatározó játékos, ha nem ilyen a mentalitása,mert BB felettébb spúr fickó és a lét igyekszik úgy beosztani, hogy mindenhová jusson, mert rühell veszteni. Másrészt annyi esze már ennyi idő után garantáltan van Tomnak, hogy tudja, minél több siker, annál értékesebb személyiség, annál keresettebb arc, ergo több reklámbevétel, tehát ami elvész a réven, az busásan megtérül a vámon. Az ilyen kaliberű sztárok – Michael Jordan, Michel Phelps, etc – karrierjük után még évtizedekig dollármilliókat, sőt tízmilliókat keresnek, mert ennyire közismertek és jól értékesíthetők. TB12 tehát beinvesztált a csapatba – és ezzel a jövőbe -, amivel gyűrűket nyert és legendává vált. Okos fiú.

 10. 10

  Arnold Patsenegger

  Szerintem most,hogy a karrierje közelít a végéhez nem fogják már megkínálni a legmagasabb szerződéssel… de kitudja.

  Eddíg összekeresett kb. 200 millió dollárt, nem rossz pénz. :) és akkor a többi bevételéről még nem is beszéltünk.

 11. 11

  renningan

  Dehogy borravaló az a 10 misi, ne viccelünk már. Brady nem Messi vagy Ronaldo, vagy Lebron James, nem olyan márkanév. 2016-os adatot találtam, akkor úgy lett a világ 15. legjobban kereső sportolója, hogy 30 millió dollárt kapott a Patstől (aláírási bónusz + fizetés), ezen kívül keresett minden reklámbevétellel 14 milliót. Cristiano Ronaldo, aki egy tényleges világmára, akit el lehet adni az ázsiai piacon, a fizetésével, a Nike, Rolex a saját márkás termékek, a Real Madrid, a BL és a többivel együtt keresett 90 milliót. Durant asszem hatvanat, Federer szintén ennyit. Brady meg az egyik legjobban kereső évében is annyit vitt haza, mint a neje.

 12. 12

  renningan

  Amúgy meglepődsz, de a többi keresete, legalábbis a szponzori és egyéb cuccai nem valami sok. 14 millió volt 2016-ban, és még így is csak 44 milliót keresett abban az évben, amiből 30-at ugye a Patstől kapott. Nem azt mondom, hogy éhen fog halni, hanem azt, hogy ő nem Ronalda vagy Durant vagy Federer vagy akár Manning, aki olyan haj de nagy hangsúlyt fektetett az ilyen dolgokba.

 13. 13

  Repatarurgyán

  Majd kap zsíros szponzoriszerződést valami plasztikai klinikától,hogy náluk varrassa fel a hatodikat a kezére…

 14. 14

  Arnold Patsenegger

  Szerintem neki amúgy se fèr bele az életébe mindenféle reklámforgatás :) edzeni kell, aludni, enni a sok egészséges dolgot, jahh és masszíroztatni… felkészülni a szezonra.. néha a családdal is kell lenni, azt meg néha néha bajnoksàgot is kell nyerni. :D Gondolom valahogy így gondolkodhat: “nem minden a pénz gyerekek… és akkor ránéz arra a kupac gyűrűre a szekrényben” :D :D

 15. 15

  Arnold Patsenegger

  Persze minden pénzt el lehet költeni, de nem mindegy,hogy keresek 40millát vagy 90et évente? Úgyse költi el még tizedét sem. Az ilyen emberek pénze be van fektetve, meg gyakorlatilag ideje sincs nagyon elkölteni… sőt egész életében nincs anyagi problémája, nem is lesz. Ha megszűnik az életedben az a faktor,hogy a pénzre gondolj akkor más dolgok lesznek fontosak… pl. Hogy a nevedet örökre beírjad a sport történelembe. Sajna Te vagy Én átlag emberek ezt nem tudjuk elképzelni, mert minket javarészt ha közvetve is a pénz motivál… keressünk pénzt házra, nyaralásra, gyerelekre… neki ilyenen nem kell gondolkodnia. :)

 16. 16

  renningan

  Lehet akkor, hogy ez a baj, még soha nem kerestem 90 millió dollárt egy évben :( . De azért látod, hogy Matt Ryan pl 150 millióért írt alá, amikor eddig is szarrá kereste magát. Persze lehet, hogy Bradyt tényleg nem érdekli, de valahol épp a nagyságát jelezné ez. A cikkben is azt írtam, hogy nem vágna eret, ha nem ő lenne, de ez igazából a csapat részéről lenne egy gesztus.

 17. 17

  Arnold Patsenegger

  Várjuk ki a végét mert még lehet,hogy megkapja a nagy gubát… persze ehhez BBnek lesz egy két szava :D

 18. 18

  Gábor Kakuszi

  nem az egy éves fizetése a lényeg, ne legyél már rövidlátó: sokszorosan visszajön neki ez a discount, nem csak sportszakmailag, hanem anyagilag is, élete folyamán kell nézni. Neki világos. Nekem is, másoknak is…. Még elnök is lehet.

 19. 19

  Repatarurgyán

  “Még elnök is lehet.”-ha trump után őt indítanák a republikánusok,akkor kb már az előválasztáson el is dőlne a dolog:”D

 20. 20

  conspiracy theory

  Szerintem “módszertanilag” nem helyes TB és pl. CR marketingértének összevetésével érvelni, mert ezt az értéket maga a sportág determinálja. CR-t ismerik 2 milliárdan – mert a sportág, amiben jó, az úgy hívják, hogy foci, és ezt kb. mindenhol ismerik és játsszák. Világviszonylatban a kosárlabda (Durant) is jóval ismertebb. Aztán ott vannak azok a sportágak, amelyeket lehet hogy kevesebben követnek, de ezek a nézők azok, akik birtokolják a teljes föld vagyonának kb. 50%-t (Federer, Tiger Woods)
  (A számadatok totálisan hasraütésre írtam, még mielőtt valaki leharapja a fejemet.)
  Tehát helyesen kb. a kérdés, hogy a többi NFL sztárhoz képest az ő jelenlegi és jövőbeli marketingbevételeit befolyásolhatja-e, ha most lemond évi 10 milláról, viszont emiatt folyamatosan ott van a top 4 SB esélyes között.
  Én azt hiszem, hogy TB nevére többen fognak emlékezni 20 év múlva, mint Manningére (pedig nagy tisztelője vagyok neki is), ami viszont igenis aprópénzre, vagy politikai karrierre váltható.
  Nem mellesleg én is egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy sajnos, a “top1 fizus TB hajó” már elment. Legalábbis New England-ben. Bár el tudom képzeni, hogy a barnáknak megérne 1-2 szezont, mondjuk egy trade keretében. Vagy máshol, ahol csapat van, win now van, csak QB nincs.
  Lehet, hogy hülyeség, amit mondok, de a nagy fizuhoz nagy dead money is tartozik, és TB-nél azért mindig a következő 1 évnél messzebbre nem biztos, hogy érdemes nézni. Ezt a kockázatot viszont nem biztos, hogy BB akarja.

 21. 21

  tmbb

  pont ezért ötszörös bajnok

 22. 22

  Gábor Kakuszi

  TB annyit keres, amennyit akar. Ő ennyit akar keresni, a diansztia része-alapköve akar lenni, emellett van versenyképes csapat. Az Eagles jövőre -30-ról indul, és Wentz még rookie szerződéssel van plusz egy csomó sztárral hosszabbítani kell…

 23. 23

  katonadani

  azt azért tegyük hozzá, hogy mikor Brady aláírt a jelenlegi 20,5 milliós szerződését, akkor a legmagasabb QB fitu 22,1 millió volt

 24. 24

  combat

  I see what you did there

  Csak azt akarod hogy a Patsnek kevesebb lóvèja legyen másokra… :D

 25. 25

  Kuglicz Balázs

  es a tb12 methoddal
  mennyit (fog) keres(ni)? azt csak par eve kezdte, de lehet mire befejezi az nfl-t vilagmarkava fog noni. meg mellesleg azert ot is kuldtek kinaba meg ide oda, h nepszerusitse a sportot.

 26. 26

  Toxic Waste

  Rodgers új szerződése minden ilyen cikknél előjön – csak most illett volna beleírni azt is, hogy ő meg Danica Patrickkal jár, aki szintén leakaszt évi 10 millión felül, szóval nyilvánvalóan be fogja érni Mr. Rodgers is hússzal.

 27. 27

  kitalaltnev

  Nekem a cikk időzítése nem kerek. A felvetettek nem két év múlva lesznek aktuálisak? Remélem, hogy addig is Bostonban minden energiát egy újabb győztes csapat építésébe és egyben tartásába fektetnek bele. ;)

 28. 28

  Mr Foherty

  Érdekességként, Iniesta pont évi 30 milláért megy levezetni Ázsiába. Ryan meg a karrierje csúcsán van épp.

  (Mondjuk a LaLigában nincs is fizetési sapka, kiváncsi lennék mire menne mondjuk a Real, ha keret felét elvinné CR.)

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás