Connect with us

Draft

Mit tehettem volna Maúnika? – Jets draftértékelő

A Jets idei draftja elég érdekesre sikeredett. A felcserélésük után jobbára csak akkor vághatták tönkre a játékosbörzét, ha nem irányítót választanak. Mivel nem így történt, nem is nagyon lehet őket kritizálni, mégsem őszinte az a mosoly.

 

 

Mint ismert, az 1/6-os cetlit birtokló Jets nem bízta a véletlenre a franchise irányítójának kiválasztását, és felmozgott a Colts helyére 1/3-ra. Bár csak három draftpozícióról van szó, ez ugyanennyi második körös pickbe került – kettő idei, egy 2019-es. Mivel ezeket leszámítva sem voltak eleresztve pickekkel, hiszen összesen hattal készültek az idei draftra, merítési lehetőségből nem volt sok – needekből annál inkább.

 

 

jets 1/3 Sam Darnold
 QB
 USC

 

Mégis milyen osztályzatot kellene adni egy olyan pickre, amire nem készültek? Ezen töröm a fejem az egész cikk alatt. A Jetshez már mindenki elkönyvelte Baker Mayfieldet, amikor a draft előtti éjszaka szivárogni kezdtek a hírek, hogy a Browns őt vinné 1/1-re, ami végül meg is történt. A Jets tehát kapásból elvesztette azt a játékost, akiért felcserélt, viszont a Giants pickjének hála a “maradékből” ők választhatták ki a nekik leginkább tetszőt.

 

 

Én nem igazán rajongok Darnoldért, szerintem még Josh Allenben is több fantázia van, mint benne, de a többség szerint ő volt az az irányító, akinek a legkevesebb jövőbeli nehézséget jósolták. Nincsenek pályán kívüli gondjai, a játékának gyengeségeit pedig simán kinőheti már az első szezonjaiban egy jó coachinggal. Nekem Rosen volt az idei év legjobb, legígéretesebb irányítója, az ólajtó méretű arca ellenére pedig benne látszódott még az, hogy a vállára veheti a franchise-t. Darnoldba semmi ilyet nem látok, és tartok tőle, hogy bele fog veszni a szürkeségbe, ami nem feltétlen kedvez a Super Bowl álmoknak. Az viszont mindenképp plusz pont, hogy az Enter Sandmanre vonult ki a pódiumra.

 

 

jets 3/72 Nathan Shepherd
 DE
 Fort Hayes State

 

A franchise irányító megvan, jöhetnek az esetleges hiányposztokra való választások. Na de hol kezdjék? Konkrétan safetyn, belső linebackeren és irányítón kívül bárhova elfért volna erősítés hol rövidebb, hol hosszabb távú célokra. Mégis meglepett, hogy a majd’ 70 picknyi várakozás után egy 25 éves DE érkezett a csapathoz egy másodosztályú egyetemről, aki még nem elég képzett az NFL-hez. A potenciálja viszont elég jó, és a jövőben Leonard Williamsszel akár hasonlóan erős belső falat alkothat, mint amilyen anno a Richardson-Wilkerson páros volt, mégse érzem azt, hogy itt jól döntöttek. A kanadai származású Shepherd két évet kihagyott az egyetemből azért, hogy anyagilag rendbe tegye magát, ezért is tudott ilyen későn kijönni a profik közé. Mike Maccagnan general manager ezt pozitív dolognak tartja, és ez az elhivatottság döntő szerepet játszott abban, hogy őt választották. A passzsiettetés meg kell a francnak…

 

 

jets 4/107 Chris Herndon
 TE
 Miami

 

Az előző picken is jobban néztem volna egy elkapót mint belső védőfalembert, de csak jött egy játszópajtás Darnoldnak is. Bowles az egekig magasztalta a Miami játékosát, mondván atletikusabb bármelyik rosteren lévő tight endnél, Austin Seferian-Jenkins távozásával pedig nyílt verseny van a kezdőért. A szegény ember David Njokuja lehet, hiszen korábbi csapattársához hasonlóan ő is a YAC-ben erős, és nem a blokkolásban. Herndonban a térdsérülése árnyalja a képet, amit nemrég műtöttek, így a felkészülés első szakaszát kihagyja, de 4-6 héten belül már teljes értékű edzésmunkát végezhet.

 

jets 6/179 Parry Nickerson
 CB
 Tulane

 

Bár csak hatodik körös választott volt, hosszú távon kezdővé is válhat majd. Bowles elmondása szerint Nickersont szélen és slotban is szeretnék használni, emiatt kezdetben ő lesz a jelenlegi nickelback, Buster Skrine cseréje. Csakhogy a veterán cornerback szerződésének utolsó évébe lép, és már meg is kezdődtek a találgatások, hogy ez a távozását is elhozhatja-e, ha Nickerson jól teljesít.

 

 

jets TRADE UTÁN
 6/180 Foloronso Fatukasi, DE, UConn
 6/204 Trenton Cannon, RB, Virginia State

 

A Jets az 5. és 7. körös pickjét Minnesotába postázta a Vikings két hatodik körös választásáért, így Nickerson után ismét a Jets volt az óránál. A választásuk a UConn hegyomlására esett, aki a védőfal belsejében bárhol megállhatja a helyét sémától függetlenül, Bowles állítása szerint azonban ő is 3-4-es DE lesz. Az ereje megvan ahhoz, hogy egy korrekt védőjátékos legyen belőle, a technikát kell ehhez még hozzáadni. Cannon pedig a special teamben returnerként kaphat majd szerepet.

 

Értékelés: C+

 

A Jets lehetőségei korlátozottak voltak a csapat megerősítésére, de azért néhány picket elég nagy luxusnak tartok, noha semmi okuk nincs sietni. Ez a csapat még jövőre sem lesz kész, szóval nem hibáztatom őket, ha a tehetséget nézték és nem a posztot, de nekem hiányérzetem van. Én azt gondoltam, hogy több picket szánnak az offense-re, és Darnold jövőjét helyezik előnybe, ahogy például a Ravens is tette (igaz, sokkal több pickből), ehelyett jobbára a védelem kapott boostot, kicsit fura. Szerintem jobbat is össze lehetett volna ennél hozni, aztán majd az idő vagy igazat ad nekem, vagy megcáfol.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!