Connect with us

Érdekességek

Vegas szerint a Patriots a legerősebb csapat a ligában

Nemrég kijöttek a várt pontkülönbségek az összes* alapszakaszmeccsre a 2018-as szezonban, amik megmutatják, hogy Vegasban hány ponttal tartják esélyesebbnek/esélytelenebbnek az adott csapatot az adott ellenfél ellen. Ebből az adatbázisból pedig a footballperspective kiszámolta, hogy pontosan milyen erősorrendet is állított fel Vegas a csapatok közt.

*a 17 forduló kivételével, ugyanis arra a padoztatások, biztos playoff részvételek miatt nem lehet fogadni

 

A metódus úgy zajlik, hogy fogják az úgynevezett point spreadeket, tehát a jósolt pontkülönbségeket, majd kiigazítják a hazai pálya előnyével (kivéve a 4 nemzetközi találkozónál) és ebből kiszámítható, hogy hány ponttal tartja erősebbnek Vegas A csapatot B csapatnál. Tehát a footballperspective példájával élve ha a Patriots idegenben 8,5 pontos favorit a Jets ellen, akkor 11,5 ponttal tartják őket erősebbnek. Míg ha a Pats 7 pontos favorit otthon a Texans ellen, akkor 4 ponttal tartják őket erősebbnek.

 

Szóval fogták a 240 meccset és kihozták az alábbi táblázatot belőle. A MOV oszlop mutatja, hogy átlagosan hány pontos favoritok az ellenfeleik ellen. Ezután ezt kiigazították a csapatok sorsolásának erősségével (SOS, szintén a Vegasi pontkülönbségek alapján meghatározva) és ebből jön ki az SRS oszlopban, hogy az adott csapat átlagban hány ponttal jobb (vagy rosszabb) az átlagnál, ami megmutatja az erősségüket – vagy legalábbis azt, hogy Vegasban hová rangsorolják őket.

 

 

Látható a táblázatból, hogy Vegas szerint a Patriots a legerősebb csapat a ligában és a Browns a leggyengébb. Érdekes módon a Super Bowl győztes Eagles csak a negyedik, hiszen a Pats mellett a Steelers és a Vikings is megelőzi őket. Hirtelen a Cardinals 30. helye tűnik még fel a sorrend végéről, de kíváncsiak vagyunk, Nektek mi a legfurcsább Vegas értékítéletében.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!