Connect with us

Érdekességek

14 éves, 170 kilós játékosnak ajánlott ösztöndíjat az Alabama

Kiyaunta Goodwin egy átlagos louisville-i nyolcadikos is lehetne, már ha nem nőtt volna olyan nagyra (6’7, 370 font), ami egy NFL támadófalembernek is becsületére válna. Goodwin még csak nem is középiskolás, 2022-ben kerülhet be egyetemre, de már több erős NCAA csapattól kapott ösztöndíjajánlatot. Az Alabama mellett az LSU, Florida State, Georgia, Wisconsin, Syracuse, Cincinnati, Kentucky és a Western Kentucky is meg szeretné szerezni a jelenleg kamaszkorban lévő tackle-t.

 

Goodwin a nagymamája hatására kezdett el futballozni, és meglepő, de nincs egyszerű dolga a pályán jelenleg. Ugyanis sokkal nagyobb és erősebb minden ellenfelénél, vissza kell fognia magát, hogy ne tegyen komolyabb kárt bennük – 200 fonttal nehezebb, mint a legnagyobb csapattársa. Az erejét jelzi, hogy jelenleg 315 fonttal nyom fekve, de az edzői szerint ez idővel felmehet 500 fontra. Az iskolabuszra többször nem akarták felengedni, de a mutáló hangjából még lehet érezni, hogy valóban csak 14 éves. Az iskolájának csapata pedig nem tudott neki megfelelő sisakot és vállvédőt biztosítani, mindezekből NFL méretűre volt szüksége. Goodwint nem csak a futball érdekli, klarinéton is játszik, és a robotika is foglalkoztatja, talán még jobban is, mint a sport. Ugyanis olyan egyetemre akar menni, ahol ezt a tudományágat elsajátíthatja, akkor is, ha annak a felsőoktatási intézménynek a futballprogramja nem olyan erős. A diplomáját mindenképpen meg akarja szerezni.

Bár Goodwin édesanyja is 190 cm felett van, mégis meglepődött azon, hogy ilyen nagyra nőtt a fia. Az orvosok arra is látnak jó esélyt, hogy 7 láb, azaz 213 cm fölé fog nőni. Ilyen magas offensive tackle pedig még nem játszott az NFL-ben. A legmagasabb OT mind ez idáig Jonathan Ogden volt (6’9), aki minden idők egyik legjobbja volt a posztján. Meglepő, de más posztokon voltak Ogdennél is nagyobb égimeszelők, a leghórihorgasabb (7’0) egy defensive tackle volt (Richard Sligh), azonban ő csak 8 meccset játszott 1967-ben a Raidersben. Aki viszont vele ellentétben jó játékos volt, az a legmagasabb defensive end, Ed “Too Tall” Jones (6’9), aki Super Bowlt is nyert a Cowboysszal. Megemlítendő még a legnyurgább tight end, Morris Stroud (6’10), aki 69 mérkőzésen lépett pályára a Chiefsben, akikkel Super Bowlt is nyert. Egy tackle-nek nem csak nagydarabnak, erősnek és technikailag képzettnek kell lennie, hanem jól kell mozognia is, ez pedig kérdés, hogy mennyire fog teljesülni az ifjú Goodwinnál, ha tovább nő majd. Jelenleg egyenletesen oszlik el rajta a hatalmas tömeg, ezért a mozgása még koordinált – nem véletlenül akarja annyi csapat megszerezni.

Ezen a képen pont a Hall of Famer tackle, Anthony Munoz mellett áll.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!