Connect with us

Hír

A Ravens két irányítós játékokat is gyakorol

Lamar Jackson helyzete már a draft előtt is az egyik legtöbb beszédtémát szolgáltatta az amerikai futball körökben. A börze napján mindenki izgatottan várta, hogy melyik csapat csap le rá, mert ez alapjaiban határozhatja meg a fiatal játékos jövőjét. Sokan első körbe várták, de voltak kétkedők is, akik szerint ennyire nem jó játékos. Már-már úgy tűnt az utóbbi tábornak lesz igaza, amikor a Ravens felcserélt az első kör végére és megszerezte Lamar játékjogát. Nem mondanám, hogy teljesen meglepő volt a választás, de mindenképpen érdekes, mert nem feltétlenül a legvalószínűbb forgatókönyv alakult ki ezzel húzással.

 

 

A Ravens támadósor tavaly jócskán alulteljesített, ami sok okra vezethető vissza, de Joe Flacco játéka is elővehető a gyenge szezon miatt. Ugyanakkor Flacco még 2-3 évig simán lehetne a csapat elsőszámú irányítója, így Jacksonnak sokat kell várni a sorára. Nem teljesen tiszták számomra a Ravens szándékai az irányítóhelyzettel illetően, de lehet ők is csak egy vetélytársat akartak Flacco mögé, aki akár gyorsan le is cserélheti a bárót, ha ő továbbra is gyengén játszik.

 

A jelenlegi szezont azonban még biztosan Flacco kezdi meg elsőszámú irányítóként, Jacksonnak epizódszerep juthat. Vagy mégsem. A draft előtt már többen is emlegették, hogy Lamar akár elkapó is lehetne a csapatban, ami a játékos adottságai tekintve nem is lenne kizárt, de kétlem, hogy a Ravens ilyen célokkal hozta el az első kör végén. A napokban pedig egy olyan hír látott napvilágot, hogy a csapat gyakorolja a két irányítós felállásokat, ebben pedig Jacksonnak nagy szerepe lenne. Egyelőre nem tiszta, hogy a két irányítós játékoknál, mi lenne Jackson szerepe, de nem elképzelhetetlen, hogy akár megiramodjon a labdával vagy route-ot fusson. Mindenesetre nem rossz elképzelés, de az ilyen játékok száma szerintem minimális lesz, így nem lehet előhúzni egy ilyen playt a kalapból.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!