Connect with us

Magyar foci

A Wolves jutott elsőként a HFL döntőjébe!

A mai nappal megkezdődött a HFL rájátszása, ahol először az első kiemelt Budapest Wolves fogadta a Pasaréti úton a negyedik kiemelt Nyíregyháza Tigerst. Ahogy mondani szokás, országos egyes volt a találkozó, legalábbis minden médium a Wolves győzelmét várta. Ez végül be is jött, azonban a tigrisek sokkal nehezebben adták a bőrüket, mint az utóbbi pár fordulós játékuk alapján vártuk.

 

Grafika: Hungarian Football

 

A Tigers nem kezdte jól a meccset, hiszen az első támadásuk után a Wolves blokkolta a puntjukat, a rövid pályát pedig gyorsan ki is használták a farkasok. Ezután viszont jöttek a hibák is a Wolvestól, Ben Lyons rúgott mellé egy mezőnygólt a nagy szélben, majd Darius Lewis egyszerűen elhagyta a labdát egy punt return során. Így pedig a lassan kezdő Tigers előtt is megnyílt a lehetőség az egyenlítésre.

 

A második negyedben ez össze is jött, előbb Benő Márk futott egy TD-t, aztán pedig jött a pisztolypárbaj és egy-egy hatalmas játék. Előbb a Bencsics-Elek duó, majd a Gessel-Troy páros hozott össze 50+ yardos touchdownt, elképesztő playek voltak ezek a HFL legjobb két elkapójától, illetve irányítóiktól. A negyed végén a Wolves egy fake field goallal is próbálkozott, ami aztán nem jött be, így pedig 14-14-es döntetlennel vonulhattak félidőre a csapatok. Sajnálatos módon meg kell emlékeznünk Benő Márk súlyos sérüléséről is, a bokája tört el a fiatal futónak egy hatalmas ütközés során.

 

A nagyszünet után ismét a Bencsics-Elek páros riogatott egy hosszú hatpontossal, majd a Tigersnél Gessel maga futotta meg a csapat harmadik TD-jét egy QB draw játék során. A meccs ezen pontján úgy tűnt, a védelmek nem nagyon tudják megállítani a támadósorokat, majd Bencsics majdnem megszakította ezt a sorozatot egy interceptionnel, de Darius Lewis megmentette őt. Az utolsó játékrészre 8 pontos Wolves vezetéssel fordultak a csapatok, miután a Tigers kihagyott egy extrát, illetve Lenner Péter futott egy touchdownt, akinek a megállításában Mihalik György sérülésével még nehezebb dolga volt a tigriseknek.

 

A kulcspillanata a találkozónak az volt, mikor a negyedik negyed elején, az egyenlítésért támadva a Tigers már a red zone-ban járt, azonban harmadik kísérletre Brian Gessel egy interceptiont dobott. Darius Lewis húzta le a labdáját a célterületen, majd gyönyörűen vissza is hordta azt 100+ yardon át, viszont egy jogos block in the back büntetés miatt elvették a hatpontost. Ez azonban nem állította meg a Wolvest és a farkasok bedarálták ellenfelüket, leginkább Lenner futásaira támaszkodva, a támadást viszont Alvin Reels fejezte be végül. Itt el is dőlt a találkozó, amit Mezei Márk koronázott meg még egy interceptionnel a Wolves számára.

 

Budapest Wolves – Nyíregyháza Tigers 35-20

 

A mérkőzés azon ment el a nyíregyháziak számára, hogy nem igazán tudták megállítani a Wolves támadóit, sem a levegőben, sem a földön. Igazából a Tigers támadói jól játszottak összességében, Gesselt nem lehetett földre vinni, elképesztő meneküléseket mutatott be néha, a misdirection játékaik nagyon ültek például Verdes irányába, azonban folyton hátrányban kellett játszaniuk, ez a nyomás pedig végül döntőnek bizonyult Gessel első interceptionjénél a red zone-ban. Persze a sérülések is fontos tényezők voltak, Benő kiesésével a futójáték is megszűnt.

 

A Wolves támadói remek napot fogtak ki, az MVP-nek választott Lenner Péter mellett Elek Ádám és Bencsics Márk is megérdemelte volna ezt a címet, a magyar válogatott irányítónak alig volt incomplete passza, az Eleknak adott második TD pedig igazán tökéletesre sikerült. A futójáték nagyon ment, a támadófal remekül dolgozott, így az offense oldalán elégedettek lehetnek. A védelem talán kicsit erőn alul teljesített, ritkán tudták megállítani a Tigers offense-t, viszont kulcspillanatokban jöttek a nagy játékok és végül ezek el is döntötték a találkozót.

 

Ezzel a Wolves várhatja ellenfelét a HFL-döntőben, ők már biztos pályára lépnek két hét múlva a Szusza Ferenc stadionban. Holnap pedig kiderül, hogy budapesti rangadót látunk majd, avagy a tavalyi pikáns Wolves-Steelers elődöntő visszavágóját. Mindkét esetben igazán jó mérkőzésre van kilátás, de ne szaladjunk ennyire előre, előbb nézzük meg az utóbbi két Hungarian Bowl párosítását, tehát a Miskolc Steelers – Budapest Cowbells összecsapást Felsőzsolcáról, vasárnap 15.00-tól. 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!