Connect with us

Érdekességek

Az idei év a rögbiseké lehet az NFL-ben

2018-ban két rögbis is szerencsét próbál a ligában, és reális esélyük lehet rá, hogy akár a végső rosterre is bekerülhetnek. Jordan Maliata sokak számára ismert, de van egy elfeledett rögbis Pittsburghben is.

 

 

Maliata a drafton került az Eagles rosterére, ami nem kis meglepetést váltott ki az NFL társadalomból, tekintve, hogy januárig nem végzett NFL-es gyakorlatokat. Az ő sztorija elhomályosította Christian Scotland-Williams érkezését, aki a Steelersnél készül megvalósítani az amerikai álmot. Az angol rögbist május elsején igazolta le a Steelers a gyarkolócsapatába, ahol tight end poszton készül beverekedni magát az 53-as keretbe. A kiváló méretekkel és remek atletizmussal bíró játékos bár tudja, hogy nem lesz egyszerű számára az út, de mindent megtesz azért, hogy sikerüljön.

 

Korábban álmodoztam arról, hogy az NFL-ben játszom majd, de angol kissrácként nem láttam erre túl sok esélyt. Sokan kételkedtek abban, hogy meg tudom-e csinálni, de ezt csak teljes odaadással lehet elérni, elvégre rengetegen pályáznak egy 53-as keretbe. Ez a célja mindenkinek, aki rálép erre az ösvényre. Az 53-as keretbe kerülés. A Super Bowl. És hogy te legyél az első nemzetközi játékos, akinek ez sikerül. Utóbbin van a kulcs, mert ezzel nem csak magadnak teszel jót, de a többi európai társadnak is, akik hasonló reményekkel és kőkemény edzésmunkával várnak ugyanerre a lehetőségre. Nem csak magamért játszom, hanem értük is.

– mondta.

 

A 25 éves rögbis az NFL International Player Pathway programja által került az államokba. Akik sikeresen elvégzik a képzést, azoknak lehetőséget nyújtanak az NFL edzések kipróbálására. Ez egy négyhónapos edzőtábor Floridában, ahol Maliata is jelen volt, és sok-sok franchise játékosmegfigyelője pásztázza árgus szemekkel a csiszolatlan gyémántokat. Ezek után ha elég jók, lehetőségük van egy szezont eltölteni egy NFL-es gyakorlócsapatában, így kerülhetett hősünk Pittsburghbe. Innentől már csak rajta múlik, hogy végül meggyőzi-e Tomlinékat arról, hogy érdemes vele számolni.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!