Connect with us

Hír

Az NFL legjobb cornerének megváltozhat a feladata

Patrick Peterson a NFL egyik legalulértékeltebb cornere. Mindenki elismeri, hogy jó játékos és top10 CB-nek tartják, de valahogy mindig kimarad azokból a beszélgetésekből, amik kimondottan a legjobb cornerre vonatkoznak. Pedig szerintem továbbra is ő a legjobb ezen a poszton. A mostani mezőny hemzseg a fiatal, tehetséges cornerektől, de véleményem szerint még mindig Peterson klasszisa áll mindenki felett.

 

 

 

Tavaly erről kicsit hosszabban is értekeztem, így most csak azzal foglalkozunk, hogy Peterson szerepe abban volt más sok klasszis cornerétől, hogy a Cardinals játékos, mindig az ellenfelek legjobb elkapóját fogta. Szerintem mondanom se kell, hogy mennyivel nehezebb egy olyan corner feladata, aki kénytelen a snapek többségében a legtehetségesebb játékosokat fogni, mint azoktól, akik kényelmesen maradnak az oldalukon és adott esetben egy harmadik számú elkapóval mennek.

 

Peterson úgy tudott felmutatni hasonló statisztikákat, mint Ramsey, Peters, Sherman vagy Talib, hogy 15-20%-kal több időt töltött a legjobb elkapók mellett. Ezt az idilli képet bonthatja meg idén a Cardinals, ugyanis a tervek szerint Peterson is felhagy a legjobb WR-ek őrzésével. Ez kockázatos vállalás és nem is látom annyira a racionalitását. Peterson is öregszik szép lassan, de még bőven abban a korban van, hogy képes legyen ellátni a feladatát. A Cardinals második számú cornerbackje pedig akárki is legyen, messze nem olyan játékerőt képvisel, hogy levegye a pályáról a legjobbakat. Egyelőre Jamal Taylor tűnik befutónak erre a feladatra, de az biztosnak látszik, hogy egy ilyen húzással a Cardinals, saját magán ejthet csúnya sebeket.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!