Connect with us

Hír

David Johnson feleslegesen holdoutolna?

David Johnson, a Cardinals klasszis futója jelezte a csapata felé, hogy nem kíván részt venni az edzéseken, más szóval ő is csatlakozik a holdoutoló játékosok csoportjához. A szándék érthető, ugyanakkor lehet csak maga alatt vágná a fát.

 

 

A 2011-ben kötött kollektív szerződés lehetőséget ad a játékosoknak, hogy a kickoff előtt egy hónapig büntetlenül megtagadják az edzések látogatását, ha ezzel új szerződést akarnak maguknak kiharcolni. Ez jelen esetben augusztus 7., viszont ha azon túl is folytatják a holdoutot, onnantól az úgynevezett “accrued seasonjuk” is rámehet erre. Az accrued season azt jelenti, hogy egy játékos legalább hat hétig a rosteren volt az alapszakaszban, beleértve akkor is, ha IR-re került, utóbbi Johnson esetében fontos.

 

Na de mi a lényeg ebben az egészben? Az, hogy ha csak három accrued seasonje van egy játékosnak, akkor nem UFA, hanem RFA, vagyis korlátozott szabadügynök lesz, ami a nagy pénz reményét tovább gátolja egy egyszerű tenderrel. Márpedig DJ a nagy pénzről álmodozik, de ezzel a lépéssel könnyen kirúghatja saját maga alól a széket. Persze ez eléggé feltételes, és bízunk benne, hogy a szezon több, mint felét azért nem üli ki.

 

Steve Keim, a Cardinals general managere ugyanakkor elmondta, szeretné hosszú távon is leláncolni egyik legfontosabb támadóját, aki hatalmas segítséget nyújthat Josh Rosennek, hogy felvegye az NFL ritmusát. Johnson szándékai érthetők, hiszen ha belegondolunk, hogy az egyik legjobb, legsokoldalúbb futó a ligában, mégis mindössze $1,9 milliót keres 2018-ban, a négyéves bevétele pedig alig lenne több, mint $4 millió dollár az újoncszerződése értelmében. Más kérdés, hogy a tavalyi évet sérülés miatt kihagyta, az életkora sem kedvez számára futóként, éppen ezért neki most lehet lehetősége az első, és vélhetően egyetlen megaszerződésére.

 

Az is a malmára hajtja a vizet, hogy Le’Veon Bell is gőzerővel kalimpál egy hatalmas összegű szerződés után, ami könnyen lehet DJ-nek és ügynökének hivatkozási alap. Vagyis a Cardinalsnak érdemes lenne még az előtt megállapodnia vele, itt már csak az egészségi állapota szabhat gátat a szerződés összegének.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!