Connect with us

Érdekességek

FK! Franchise Draft 2017 – 1. év eredmények

Tavaly a szerkesztőségen belül, egy meglehetősen furcsa, de annál izgalmasabb játékba kezdtünk bele. Azt találtuk ki, hogy NFL játékosokból draftolva felépítünk egy saját csapatot. A szempontrendszerünk egyszerű volt: nagy megbeszélés után arra jutottunk, hogy az előttünk álló 5 évre draftolunk magunknak franchise-t, hiszen abba beleférnek a fiatalok mellett a középkorúak is, és egy fokkal nehezebb, mintha csak 1 illetve 3 évre draftolnánk. A felállás nem volt megkötve, a támadósorban 1 QB, 5 OL (2 OT, 2 OG, 1 C)1 RB, 2 WR és 1 TE volt az alap, a maradék egy helyre pedig a RB/WR/TE hármas közül választhattál. Védelemben a 4 védőfalas felállás volt az alap, tehát 2 DE (EDGE rusher, azaz 4-3 DE vagy 3-4 OLB) és 2 DT (INTERIOR, azaz 4-3 DT vagy 3-4 DE vagy 3-4 NT) mindenki csapatában kötelező volt. A back 7 meg úgy állt össze ahogy akartad, akár 3 LB, 2 CB és 2 S, akár 2 LB, 3 CB és 2 S, vagy akár az 1 LB, 3 CB, 3 S felállás is szabadon választható volt. A draftsorrendet véletlenszerűen generáltuk ki, és a fantasy draftok módjára snake módszerrel választottunk, azaz a páros körökben visszafelé haladtunk, cserélni pedig nem lehetett.

 

 

Most az első év után megnéztük, hogy 2017-ben hogyan teljesített a csapatunk. Szempontrendszernek a ProFootballFocus osztályzatait vettük alapul, ami nem a legpontosabb értékelés ebben az esetben, de nehezen találtunk volna jobbat. Itt figyelembe kell venni, hogy legtöbben olyan szempontrendszer alapján draftoltunk, hogy a játékosaink között, mennyire működne a kémia és a saját magunk által kitalált rendszer hogyan működne, így teljes képet természetesen nem kaphatunk a valós erőviszonyokról. Ennek ellenére a PFF értékelése ad egy kisebb képet arról, hogyan választottunk. Érdemes azt is tisztázni, hogy ez az első év volt, mi pedig öt évre köteleztük el magunkat, így könnyen lehet, hogy valaki toronymagasan nyerte az első évet, de a következő években gyengébben fog teljesíteni. Az igazán érdekes, majd az öt év átlaga lesz, de addig még sok minden fog történni.

 

Itt az alábbi linken találjátok egyébként a tavalyi utolsó részt, amelyben láthatjátok az előző részek linkjeit, az indoklásokat, valamint a teljes csapatokat és csapatelosztást is. Idén pedig már zajlik is az FK! Franchise draft második idénye, kibővült szerkesztőséggel, ami talán még érdekesebbre sikerült, jövünk ennek a draftnak az eredményével a közeljövőben. 

 

FK! Franchise Draft 2017

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!