Connect with us

Minden ami NFL

Így építs csapatot! – KGYM

Az alapstratégiám nagyon egyszerű: a passz jobb, hatékonyabb minden másnál, ezért két dolgot kell csinálnia a csapatomnak. Jól passzolnia, és jól fognia a passzt. A legtöbb egységnél próbáltam figyelni arra, hogy tehetséges fiatalokkal töltsem fel, akik egy veteránt tudnak követni a pályán, és látni bennük a fejlődést. Másodlagos szempont volt, hogy rugalmas, úgynevezett svájcibicska-játékosokat tudjak összeszedni. Ez többé kevésbé sikerült is, lássuk, mire mentem.

 

[quote]1/7 Marcus Mariota QB[/quote]

Mariota az egyik legtehetségesebb fiatal játékos a ligában. Egy fosadék coaching mellett is képes az irányítók élbolyában maradni, és tavaly egy combhajlító-sérüléssel is rájátszásba meneteltek. Fájdalmasan magasan van a plafonja, fejben minden képessége megvan ahhoz, hogy valóban elit lehessen, és még mindig csak 24 éves.

 

 

[quote]

2/16 Michael Thomas WR

3/29 Keenan Allen WR

[/quote]

A passzjáték a fő, ezért azonnal szükséges volt két Top 10-es elkapó a csapatba. (Jobb napjaimon akár mindkettőt Top 5-be sorolnám.) Thomasszal egy YAC-gyáros, nagyon jó kezű embert adok Mariota alá, aki tökéletes célpont 15-25 yard közötti útvonalakra, Keenan Allen pedig egy sokoldalú iparos a scrimmage-től akár 30 yardig is. Mindketten éhesek az 1000-1500 yardos szezonokra, és képesek is ezeket összehozni.

[quote]

4/38 Harrison Smith S

5/51 Casey Hayward CB

6/60 Melvin Ingram DE

[/quote]

Harrison Smith-t nem kell bemutatni, a liga legjobb safetyjéről, a jelenkori Charles Woodsonról beszélünk. Smith nem csupán a játékával emelkedik ki, de azzal is, hogy ezt a pálya minden pontján be tudja mutatni. A legnagyobb ereje, hogy ugyanúgy magas szinten játszik szinte minden poszton: 2017-ben csupán a snapjeinek 38%-át töltötte a FS-poszton. Száznál több snapet volt slot CB, passzsiettető, LB, strong safety, de 34 snapet még sima cornerként is eljátszadozott. Elképesztő, amit leművel, őt bárhol be lehet vetni tényleg.

 

 

Casey Hayward a csendes gyilkos. Az elmúlt évben szerzett igazán nevet magának, pedig halálos szinten játszik jó ideje. Vitán felüli, hogy a liga egyik legjobb CB-je, de akár a legjobbként is hivatkozhatunk rá. 28 éves, így az öt évre draftolással talán kihúzom nagy visszaesés nélkül.

Melvin Ingramet sem kell nagyon bemutatni, a Chargers passzsiettetője lesz a passzjáték megállításának egyik veterán kulcspontja, csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a képességeiről. Mindkét oldalról hatékony, snapjeit közel 50-50 arányban osztja meg az irányító bal- és jobbkeze felől. Minden hatodik siettetősnapjéből nyomást tud helyezni az irányítóra, ilyenre nagyon kevesen képesek.

Ahogy látjátok, az alapvető célt eddig jól teljesítem. A támadóknál megvan a passzjáték magja, a Mariota-Thomas-Allen páros együtt már közel 3000 yardra jó. A labda túloldalán pedig felállt a coverage és a passzsiettetés alapja is, és Smith személyében rugalmassá vált a védelem.

[quote]7/73 Hunter Henry TE[/quote]

Nem mertem tovább várni Henryvel, akit nem véletlenül mondanak a TE-pozíció megváltójának. Kevés olyan TE van a ligában, akik Gronk és Kelce szintű tehetséggel rendelkeznek, Henry pedig méltó örököse Gatesnek. Bármely mélységben jól használható, fejlődőképes, reméljük a sérüléséből rendben felépül. Vele együtt még mindig nem készült el a passzjáték, de erről később.

[quote]8/82 Kendall Fuller CB[/quote]

Fuller egy fiatal tehetség a posztján, meglepett, hogy eddig kitartott. Tavaly breakout éve volt, teljesen megdöbbentő, hogy átengedte a Redskins a Chiefsnek, és megdöbbentő az is, hogy a többiek átengedték nekem. Két TD-t engedett egész évben, remélem ezt a jó szokását megtartja később is.

[quote]

9/95 Jason Kelce C

10/104 Daryl Williams RT

[/quote]

Kelce lesz a fiatal fal alapembere, a veterán, akihez igazodhatnak. A centernek okosnak kell lennie, és Kelceben megvan az x-faktor, hogy még öt évig tolja. Passzblokkolásban hagy némi kívánnivalót maga után, de futásblokkolásban senki a közelébe sem ér.

Williams meglepetésjátékot mutatott 2017-ben, meg is fog felelni a fal jobb szélére. Messze nem tökéletes játékos, irtó sok nyomást enged az irányítóra, de ezekből viszont kevés érdemit érnek el a passzsiettetők: összesen négy sacket és négy hitet engedett 651 passzblokkolás alatt (ha a siettetéseket nem számoljuk), tehát kb. két és fél meccsenként egyszer tudnak az irányítóhoz érni az ellenféltől a jobb oldalon. Ez már csak azért is nagyon jó, mert Mariota jól kezeli a nyomást: majdnem Brady szintjén játszik, ha a nyakában lihegnek, ezt azért érdemes észben tartani.

[quote]

11/117 Reuben Foster LB

12/126 Jurrell Casey DT

[/quote]

Egy fiatal svájcibicska-pick és egy veterán erőmű építi tovább a front seven egységét. Foster a tavalyi év meglepetése volt, abszolút beváltotta az első körös elvárásokat, ha pályára tudott lépni. A siettetésben keveset tud hozzátenni, de valljuk be, nem ez a cél vele. Futás ellen és coverage-ben viszont nagyon jól játszik, ez lesz a dolga belső LB-ként.

 

 

Casey egy kiváló belső falember, mindent elvégez, amit mondasz neki, persze nem Donald szintjén. Jó lesz a veterán belső falember szerepére.

[quote]

13/139 Shaq Mason RG

14/148 Charles Leno LT

[/quote]

Mason segítségével lezárul a fal jobb széle. Nem véletlenül alapembere a Bradyt védő falnak, és nem véletlenül lett az nálam sem. Tavaly két meccset is letisztázott, és ugyan elég sok ütést enged az irányítón, sack csupán szökőévente fűzödik a nevéhez.

Leno egy kevéssé ismert OT, hacsak nem vagy Bears-drukker. Trubiskyvel azonban van kémia, hatalmasat lépett előre fejlődésben 2017-ben. Nem tökéletes játékos, de jó lesz a fal bal szélére, legalábbis ezen a ponton ő volt a legjobb választás. (Miután a legjobb LT-k kimentek, nem erőltettem a pozíciót.)

[quote]

15/161 Kenny Clark DT

16/170 Vinny Curry DE

[/quote]

A falat befejeztem velük, igaz Curry kicsit kétséges a kora miatt, de bízom benne. Rotációs DE-ként abszolút nagyot ment tavaly, és futások ellen is lehet rá számítani. Clark egy nagyon ígéretes játékos a Packersben, ahol az egész DL elég félelmetesnek tűnik idén. Az én fenotípusomnak tűnik: fiatal, ugrásszerű volt a fejlődése a második évében, és meghazudtolva a scoutokat képes a pozícióhoz képest kis méretével is pusztítani. Ha szükség van rá, mozgatható a falon belül, bár erre a Packersben még nem volt példa – viszont látatlanban is nagyszerű lesz stunt mozgásokra.

[quote]

17/183 Budda Baker S

18/192 Anthony Barr LB

19/205 Desmond King CB

[/quote]

Baker egy fiatal játékos, sok évre jó lesz a poszton. Tavaly lehetőséget kapott a bizonyításra, és megérdemelten játszotta be magát a kezdőbe. Ha csak a szezon második felét nézzük, kiemelkedőt játszott, igaz a coverage-képességein van mit javítani. Ő is kicsit svájcibicska-jellegű, a snapjeinek felét nem is safetyként töltötte.

Barr elképesztő első két szezont zárt, a harmadikban viszont csúnyán alulteljesített. Tavaly azért többé-kevésbé értékelhetőre hozta ki, legalábbis a pass rush terén tovább fejlesztette a képességeit. A DT-k által nyitott lyukakba nagyszerűen férkőzik be, nem lehet figyelmen kívül hagyni őt.

 

 

Desmond Kinggel zárul a védelem, az ötödik körös CB azonnal kezdő szintet mutatott be, és slotban és szélen egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy a szezon második felére a Chargers passzvédekezése az egyik legerősebb lehessen a ligában. Kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle, de itt elhozni ajándék volt.

[quote]20/214 Dan Feeney OG[/quote]

Feeney egy életképes guard, fiatal, fejlődőképes, ennyi nekem elég is volt ahhoz, hogy lecsapjak rá.

[quote]

21/227 Duke Johnson RB

22/236 Jerick McKinnon RB

[/quote]

Minden nedves álmom teljesült, a liga legjobb passzelkapó RB-i közé tartozó Duke és Jet is hozzám került, ráadásul a két utolsó körben, a legolcsóbban. Nem voltak olcsón, mindketten most kaptak zsíros szerződéseket, de megérnek minden centet. Duke Johnson a Browns egyik legjobb játékosa, és ugyan nem ő lesz a slot WR Landry érkezésével, az én csapatomban betöltheti ezt a szerepet.

McKinnon szintén sokoldalú játékos, ha tényleg így kerültek volna a csapatomba, már remegnék az izgalomtól, milyen 2 RB szetteket futtathatnék velük.

 

Értékelés

Többé-kevésbé meg vagyok elégedve a csapattal. Nem érzek nagy hiányosságokat, a védőfalba komolyan kelleni fog majd a kraft a következő képzeletbeli draftokon, hogy legyen elég mélység. Nem érzem gyengébbnek vagy erősebbnek egy egységemet sem másoknál, és teljesen elhiszem, hogy ez a rendszer, amit itt felállítottam, működhetne. Ha HC lehetnék, akkor lenne ötletem gameplanekre, egymás erősségeinek felerősítésére.

A célom egy fiatal csapat felállítása volt, amiben a legtöbb poszton vannak veterán kulcsemberek. A védelembe különösen fontosnak éreztem a verzatilis játékosok behúzását, nem véletlen, hogy Smith, Foster, és Baker is nálam landolt.

 

 

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!