About the author

38 Comments

 1. 1

  Wide open

  Lehet sejteni, hogy kb mikorra várható döntés az ügyben?

 2. 2

  acsdav2

  Mi számítana nem elenyészőnek amit az agysérülések elkerülése érdekében tesznek?

 3. 3

  kitalaltnev

  Kaep perének alakulásáról jó lenne majd még az elkövetkezőekben is olvasni. A két tulaj sejtetni engedi, h. a liga kartellszerűen összezárt az ügyben, ami Kaep bírósági kereseti kérelmének az alapja, de az említett állításnak a bizonyítása továbbra is veszett mód nehéz sztem…

 4. 4

  Ethan Rom

  Remélem mindenki térdelni fog, aki szemétkedik a térdelőkkel.

 5. 5

  apollo

  Trump tagad, bizonyíték nincs, ügy lezárva.
  Ha Jerry bemutatna egy felvételt erről akkor borulna a bili rendesen, de ez így csak egy hír.

 6. 6

  Walter Mitty

  Ha Amerikában is bevezetnék az NFL helyett a NER-t (alig két betűnyi eltérés), nem lennének többé ilyen viták, hogy a kormányfő beleszólt-e sportszervezetek döntéseibe…

 7. 7

  KGYM

  Sorra hallgatják ki az executive szereplőket, de még legalább hónapok, mire ennek a végére érnek.

 8. 8

  KGYM

  Az összejátszáshoz elég két tulaj, vagy egy tulaj és a liga is. Számszerűleg ezt nem lesz nehéz megoldani, ha tényleg volt egy ilyen. Itt szerintem az ilyen vallomásokon lehet keményen lépni előre majd.

 9. 9

  KGYM

  Kétlem, hogy egy ekkora kígyónak ne lenne felvétele erről. De most ez nem téma, mert majd akkor lesz ez felvetve, ha ebből ügy lesz. Most valóban csak egy n+1-ik részlet az összejátszós perben, mondjuk ez eddig az egyik legerősebb újdonság.

 10. 10

  KGYM

  Szerintem az, hogy országos szintű botrány, kongresszusi meghallgatás, és egy 100+ felperessel rendelkező per kell ahhoz, hogy egyáltalán elismerjék, hogy gond van, és ne akarják megfélemlíteni a kutatókat, és szponzorálni ellentanulmányokat, az nem jó irány.

  A jó irány nálam az lenne, ha nem csak papíron léteznének az eljárások, döntenék vödörszámra a pénzt a kutatásba, a fejlesztésekbe, és már tegnapelőtt elkezdtek volna foglalkozni azzal, hogy rohamosan el fog fogyni az utánpótlás pont emiatt.

  Én megértem, ha valaki szereti azt nézni a tévében egy sör mellett, hogy nagydarab arcok rongyosra verik egymást, de én meg nagyon szeretném ezt a sportot a gyerekemnek, unokámnak is megmutatni. A mostani iránnyal azonban ennek egyre kevesebb az esélye.

 11. 11

  Wide open

  Akkor az még bőven odébb van…. Várjuk akkor a fejleményeket :)

 12. 12

  slowmotion80

  miért kígyó? üzletember, akinek sok a veszítenivalója. az lenne a baj, ha nem biztosítaná be magát minden eshetőségre.

 13. 13

  kitalaltnev

  A tengerentúli – nagyjából a mienk által is követett un. kontinentálistól merőben eltérő – jogrendben és pervitelben semmi nem egyszerű és lefutott, illetőleg minden az, csak nem úgy, ahogy az adná magát. Ezzel azt is akarom mondani, h. minden bizonnyal már az ellennek is megvan a maga ellenvallomása és precedensre való hivatkozása ezen újkeletű információkkal szemben. Az is biztos, sajnos, hogy Kaep ebbe a perbe anyagilag belegebed… 😔

 14. 14

  kitalaltnev

  10 pont! 😁👌

 15. 15

  sgtGiggsy

  Ja, csak ott üzlet a sport, méghozzá évi többtízmilliárdos, a tulajdonosok meg hülyék lennének ezt kiengedni a kezükből. Az ilyesmi csak Magyarországon működhet, ahol egy cirka ötven-százezer embert érdeklő bajnokságra közel dollármilliárdos összeget ver el az állam.

 16. 16

  sgtGiggsy

  Azért ez nem ilyen egyszerű. Jones egy ember, de ha borul a bili, és ömlik a többi tulaj nyakába is a szar, ők is tol(hat)ják tovább Trumpra a felelősséget, ami már sok vallomás egy ellen esete. És arra mérget vehetsz, hogy amint forró lesz a talaj, a tulajdonosok bevetnek majd mindent, hogy ne ők égjenek meg.

 17. 17

  Nyílméregbéka

  Az eskű alatt tett két vallomás már van olyan erős mint egy hangfelvétel. Az amerikai jogrendszerben könnyebben kizárhatnak egy hangfelvételt a bizonyítékok közül, valamilyen jogi csűréssel, mint egy eskűvel tett vallomást.

 18. 18

  Kajzerszoze

  Láttam néhány meccset. Nem vert senki rongyosra senkit. De láttam a Reál Margit védőjét, Ramost.

 19. 19

  Sarossy Dávid

  Akkor nézzél Bengals meccset vagy 1-2 Suh megmozdulást

 20. 20

  Debreceni József

  Teljesen egyetértek azzal amit leírtál. Csodálatos sport, jó lenne ha meg sokáig tudnánk élvezni. A líga gyakorlatilag a 90-es évek végétől tud a dologról, mindent megtettek hogy eltussolják. Ha azt a pénzt amit az ellenkampányokba öltek a megelőzésbe illetve kutatásokba öltek volna, sokkal előrébb tartanánk. És igen, az utánpótlással kellene kezdeni mert az meg rohamosan csökken.

 21. 21

  acsdav2

  Egy 10 évvel ezelőtti irányt írtál le. Azóta folyamatosan foglalkoznak a dologgal. Jobb sisasok, agyrázkodást hamarabb megállapító módszerek. Kelce, Gronk, Cooks szintű játékosok padra ültetése a szezon legfontosabb meccsein, ha gyanus ütést kapnak. Az USA-ban focizók gimisek száma 2008-ban érte el a csúcsot 1,11 millióval. Tavaly 1,06 volt. Mindössze ennyit csökkent abban az időszakban amikor a legrosszabb volt a megítélése a focinak.

 22. 22

  acsdav2

  Az előző hozzászólásomból idézek: USA-ban gimis focisták száma 1,1 millió volt 2008-ban,ez a csúcs. 1,06 volt tavaly. A legrosszabb nyilvánvalóan akkor volt a foci megítélése amikor a pert bukták. Azóta a megítélés csak javult, és javulni fog, a biztonságosabb sisakokkal és agyrázkodást megállapító módszerek fejlődésével.

 23. 23

  Debreceni József

  Abban egyetértünk hogy még mindig a legnépszerűbb sport, de több tanulmány is kijött arról hogy főleg a fiatalok (14 év alattiak) között nagyban növeli a CTE kialakulását a tackle football. A trend hogy a szülők a gyerekeiket focira iratják be már kiskorukban kezd megfordulni és a kosárlabda kezd egyre népszerűbb lenni. Íme két idei cikk, egyik egy orvosi:
  https://www.bumc.bu.edu/busm/2017/09/20/study-suggests-link-between-youth-football-and-later-life-emotional-behavioral-and-cognitive-impairments-2/

  A másik egy a the guardianból ami azt feszegeti hogy több állam is olyan törvényen gondolkozik ami tiltja a 12-14 év alatti gyerekek tackle football-on való részvételének lehetőségét, és ebbe a szülőnek se lenne beleszólása:
  https://www.theguardian.com/sport/2018/mar/06/tackle-football-children-health-concerns

  Jó lenne ha a líga időben elkezdene ezekre valami megoldást keresni és találni. A legjobb az lenne ha már tegnapra meglenne…
  Szóval szerintem a líga ezt kicsit elaludta es akkor még finoman fejeztem ki magam.

 24. 24

  Fetyke

  Na, na! Azért vigyázzunk! Két tulaj arra elég, hogy az bebizonyosodjon, hogy két tulaj, azaz két csapat összejátszott. Azaz ebben az esetben a két csapat viseli a kártérítést és nem a liga. Szerintem.
  Na ezért fogja minden tulaj kétszer is meggondolni, hogy mit nyilatkozzon/nyilatkozhat, mert a végén ők tényleg ott maradnak a kakiban, a liga és a többi csapat pedig szépen kimosakodik (mondjuk ők nem is tudtak az egészről semmit).

 25. 25

  acsdav2

  Milyen megoldásra gondolsz? Nem nagyon lehet mit csinálni. A sportból adódik, hogy ha elront valaki egy szerelést akkor agyrázkodást kaphatsz. Ami persze minden sportban meg van a gurolós fociban talán több is mint foglalkoznának vele. De a fociban nyilván magasabb a kockázata.

 26. 26

  Debreceni József

  Ha tudnám a megoldást, pár millió dollárért elmondanám a ligának😎 De az a nyakmerevítő amit Kuechly viselt tavaly, az ilyesmit a ligának sokkal hamarabb kötelezővé kellett volna tennie. Gyorsulásmerők a sisakokba, az sem az ördögtől való lenne. Bizonyos G felett a játékos automatikusan mehetne a padra, az öltözőbe vagy az orvosi szobába. Ezek a technológiák 20-30 éve rendelkezésre állnak, mégsem tett eddig a líga semmit megelőzésként. Már csak az hiányzik hogy kiderüljön Jerry Jonesnak igaza van és a tulajdonosok összejátszottak, akár elnöki nyomásra, akár nem. Ezek mind ártanak ennek a sportnak, elfordítják a szurkolókat tőle illetve az utánpótlást is.

 27. 27

  Bryan

  Nyilván sosem fordult még elő a történelem során, hogy valaki eskü alatt hazudott, Jerry Jones meg híresen az egyik legegyenesebb gerincű tulaj az NFL-ban. Ja mégsem…

  Azért azt ugye senki nem gondolja komolyan, hogy minden kétséget kizáróan lehet bizonyítani 32 (gyakran még a közös üzletben is ellenérdekelt) ember totális összejászását. Tényleg nem értem, mit akar / tud elérni Jones ezzel a nyilatkozattal.

 28. 28

  Wide open

  Egyrészről ez a tanúvallomás, amennyiben kamu, Jones-ra nézve meglehetősen komoly büntetőjogi következményeket(több év börtön) róna. Ezt egy dollár milliárdos aligha játszaná be unalmában poénból.
  Másrészről nem kell 32 tulaj összejátszását bizonyítani. A korábbi, kapcsolódó cikkekben világosan le van írva hogy 2 tulaj vagy 1 tulaj és az NFL összejátszásának bizonyítása már elegendő az eljárás megítélésének szempontjából.
  Ez a mostani Jones vallomás az eddigi legkomolyabb fejlemény az ügyben. Ugyan önmagában még nem jelent semmit, de Kaep győzelmi esélyei komolyat nőttek.

 29. 29

  acsdav2

  Igen. Hát nap estig lehetne sorolni, hogy hol tarthatnának, ha már korábban foglalkoznak vele. De ezen már kár rágódni, a lényeg, hogy most mit tehetnek. Én úgy látom az irány jó.

 30. 30

  Bryan

  Továbbra sem értem, mi haszna származik ebből Jonesnak?

  1. Ha ő is összejászott (és bizonyítják), akkor nagyon ráb@szott.
  2. Ha ő pont nem játszott össze, de a liga tevőlegesen érintett, akkor neki megint csak rossz, mert a ligát ezért nagyon meghurcolják.

  Jones hogyan jöhet ki jól ebből? Ha nem jöhet ki jól ebből, akkor meg minek szólal meg?

 31. 31

  Bryan

  Ja és arra sem volt még példa, hogy egy dollármilliárdos hazudott vagy “eltaktikázta” volna magát.

 32. 32

  Wide open

  Ha jól értelmezem a CBA-t akkor amennyiben Kaep-nek adnak igazat akkor a kártérítést a liga fizeti, nem pedig az összejátszó csapat/csapatok.
  Ami JJ személyes érintettségét érinti, a vallomásában lényegében továbbtolta a felelősséget Trumpra, ergo megint csak mossa kezeit.

 33. 33

  Kopi3.14

  Mikor fordult ki lendületből Wilson a sátorból? Tíz éve? Mikor feszegették hogy Big Ben agyrázkódását eltitkolta a csapata Tíz éve?

 34. 34

  Bryan

  Köszi, bár továbbra sem értem miért jó főleg pénzügyileg megnyomorítani azt az üzletet amiből tulajdonképpen JJ él, akkor ezek szerint csak a “szokásos” Jerry Jones stílus fut újra…

 35. 35

  csak ezt ne

  Szerintem sokat elmond erről a korról, hogy ez a degenerált bohóc az USA elnöke tudott lenni. Az csak természetes, és simán igaz, mindenféle tanúskodás nélkül is, hogy nagyjában egészében, azt csinálja, amiről azt véli, hogy a szavazótáborának tetszik, tekintet nélkül bármire, bárkire – ettől politikus, mert manapság elég kevés olyan van, aki nem ezt teszi. Őkelmét pedig ilyen cselekedeteiben morál, józan ész, egy pillanatra sem fogja korlátozni, ez is elég nyilvánvaló, ezek a fogalmak teljesen ismeretlenek a számára ugyanis. Jogerős bírói ítélet, esetleg korlátozhatja, vagy egy kedvezőtlenebb közvélemény-kutatási eredmény.

  Az NFL, meg a franchise tulajdonosok joggal rettegnek tőle. A gátlástalan bolondot tisztelni, vagy legalább félni kell, mert bármikor átgázolhat rajtuk is. Vagy ami rosszabb elkezdi a kiváltságaikat megvágni. Mondjuk, hogy például ez az üzleti monstrum elkezdhet komolyabban adózni. Úgyhogy úgy tűnt szépen meghunyászkodnak, a kezdeti kardcsörtetés után.

  Jones viszont most nagyot köpött a levesbe. Mert ő is elég öntörvényű. Úgyhogy ez még szépen exkalálódhat annak ellenére, hogy ez már egyik félnek sem érdeke. Azért ha tippelni kellene, nagyobb esélyt látok arra, hogy majd szépen elsimul ez az ügy, mintha mi sem történt volna. De lehet, hogy csak azért gondolom ezt, mert egy következmények nélküli országban élek.

 36. 36

  Wide open

  Szerintem kicsit visszaél azzal, hogy a Dallas Cowboys “Amerika Csapata”, és a személye ezáltal kb érinthetetlen. Elliott eltiltásos huzavonája óta nem olyan jó a viszonya Goodellel, gondolom úgy volt vele, hogy most majd kicsit kavarja a sz*rt és akkor egálban vannak.
  Nagy játékos az öreg meg kell hagyni :D

 37. 37

  acsdav2

  Vannak hibák, ez vitathatatlan. Én Newton Saints PO és Denveri Kickoff meccsét hoztam volna fel példaként, mert az említett 2 esetnél az NFL max annyiban hibás, hogy nem szankcionálták megfelelően.

 38. 38

  Kopi3.14

  Wilson esetében az, hogy az NFL jelen levő illetékesei- a bírók konkrétan leszarták, hogy meg sem vizsgálják, majd utána ezt az NFL nem szankcionálta, nem éppen azt mutatja, hogy a liga komolyan foglalkozik a problémával.

Comments are closed.

2019 Fűzővel Kifelé! Impresszum     Infinety hirdetés   Kapcsolattartó: Veres Annamária

Honlapunk az élmény javítása érdekében sütiket használ. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás