Connect with us

Magyar foci

Lenullázta a Steelers a Tigerst a keleti rangadón

Nem jöttek a várt izgalmak a keleti rangadón, ugyanis a Miskolc Steelers csapata elsöprő fölénnyel gázolt át a Nyíregyháza Tigersen a HFL első fordulójában elmaradt találkozó mai pótlásán.

 

Grafika: Hungarian Football

Éheztünk már egy izgalmas találkozóra, hiszen az utóbbi hetek nem hoztak ilyet a HFL-ben és azt vártuk, hogy majd most a két keleti fellegvár, két már biztos rájátszás-résztvevő összecsapása meghozza ezeket. Hát nem így lett és a Steelers megmutatta, hogy ki az úr a házban.

 

Az első félidőben a Steelersnek összesen három drive-ja volt, és mindegyikből TD-t tudtak szerezni. Ebből az egyik ráadásul egy 99 yardos támadás volt, elképesztő volt nézni, ahogy ráerőltették az akaratukat a vendégekre és jól variálták a futásaikat. Andre Whyte, a HFL jelenlegi legjobb játékosa már a nagyszünetre 107 yardot és 2 TD-t pakolt fel a táblára, Vasyl Jordan 76 passzolt yardja mellé futott 53 yardot, Lesiv még 28-at tett be a közösbe a földön, egyszerűen megállíthatatlan volt a miskolci futójáték. A Tigersnek nem volt ellenszere a változatos playhívásokra és természetesen Whyte elképesztő játékára, így már szinte a félidőre eldőlt a mérkőzés, 21-0-val vonulhattak le a csapatok.

 

A Tigersnek egyébként a támadójáték sem ment a mai napon, az első félidőben konkrétan két first downt tudtak csupán összehozni. Elsősorban Troy Rice-ra kellett természetesen készülnie a hazaiaknak, az ő levédekezését pedig tökéletesen megoldották. Jónás Máté védekezett a sztárelkapón és Deante Battle safety pozícióból mindig Rice oldalára állt fel, így kettőzve őt. El is lehetetlenítették a játékát, az egész meccsen 2 elkapása volt 19 yardért és futott még mellé 25-öt, tehát nagyon jól megfogta a HFL második legjobb fegyverét a Steelers védelme. Brian Gessel (4/12, 30 yard, 10 futás, 21 yard) elég gyengén irányított, nem találta senkivel az összhangot és még a futáskísérletei sem működtek. Benő Márk emelhető ki esetleg a Tigers támadói közül, aki 6 futással 56 yardig jutott.

 

Érdekesség, hogy Troy Rice 28 meccs után most először nem tudott TD-t szerezni magyar pályán, illetve hogy Andre Whyte 156 yardra van attól, hogy 1000 yarddal fejezze be a szezont, ennyit kéne futnia a Gorilaz elleni zárómeccsen. Hét meccs alatt ez egészen elképesztő teljesítmény lenne (na nem mintha most nem lenne az). A meccs egyik legszebb jelenete az volt, ahogy Deante Battle a földbe döngölte a Tigers cserepunterét, Suller Ádámot, aki Sviatkó Gábor rosszulléte miatt volt kénytelen pályára lépni. Ebből egyébként egy visszahordott TD-t szerzett a Steelers. És persze ne feledkezzünk el Jónás Máté picksixéről sem, nem az első ilyenje volt a kiváló fiatal cornernek idén.

 

Grafika: Hungarian Football

 

A Steelers ezzel kvázi bebiztosította a hazai pályát az elődöntőre, de még persze meg kell verniük a 0-6-tal álló Gorillazt a zárófordulóban. Ha ez megtörténik, akkor az utóbbi két év fináléjának visszavágóját rendezik majd Felsőzsolcán, hiszen a Cowbells látogathat majd a Steelershez. Ez persze azt is feltételezi, hogy a Wolves megveri papírforma szerint a Sharks, így pedig a farkasok a Tigerst fogadnák az elődöntőben.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!