Connect with us

Minden ami NFL

Mit árul el a csapatokról a fizetési sapka helyzetük?

A fizetési sapka kezelése és a csapatépítés egy igazi sakkjátszma, ahol rövid- és hosszútávú stratégiák találkoznak és ha jól menedzseled a dolgokat, akkor gyorsan megfordíthatod a csapatod sorsát. Vannak olyan franchise-ok, akikről nagyon sok mindent elmond az, hogy hogyan is allokálta a pénzügyeit az idei évre, ezekből szemezgetünk most.

A cikk Danny Kelly a TheRingeren megjelentetett írásának zanzásított változata. 

San Francisco 49ers: Nem az idei évről szól…

A 49ers rengeteg pénzzel rendelkezett az idei évre, így vártuk, hogy majd nagy halakat akasztanak le a piacon. Ez nem teljesen jött össze és a szerződések összeállításából látszik, hogy még nem az idei évre terveznek elsősorban, hanem 2019-re és 2020-ra. A legnagyobb szerződéseiket nagyon durván “frontload”-olták, azaz a szerződés elejére tették a nagyobb összegeket a megszokott “backloaded” struktúrákkal ellentétben.

Ugyebár általában azért rakják a nagyobb cap hiteket későbbre a csapatok, mert nőni fog a fizetési sapka, most azonnal még több játékost akarnak igazolni, aztán majd kivágják őket később. A 49ersnél nem ez a helyzet, hiszen például Jimmy Garoppolo 137,5 millió dolláros szerződéséből már az első évben benyelnek $37 milliót. Ez olyannyira a legnagyobb cap hit idén, hogy a második Stafford több, mint $10 millióval foglal kevesebbet a Lions sapkájából. Így tett a 49ers Jerrick McKinnon szerződésével is, a futó első évében $10,5 milliót foglal a sapkából, majd jövőre már csak $4,5 milliót.

Ez azt mutatja nekünk, hogy nem látja még Super Bowl esélyesnek magát a csapat és hosszabb távon gondolkodnak.

Los Angeles Rams: Ez az idei évről szól

A Ramsnél pont fordított a helyzet, ők teljes win now módban vannak, amíg még sok elkölthető zöldhasújuk van Jared Goff olcsó újoncszerződése miatt. A holtszezonban mutatott tevékenységükkel (Cooks, Peters, Talib, Suh) azt mondják a többieknek, hogy “majd gondolkodunk a jövőről később, most nyerni akarunk”. Suh 14 millió dollárba, Talib 11 millióba, Cooks 8,5 millióba, a center Sullivan 6,3 millióba, a franchise tagelt Joyner 11,3 millióba kerül csak idén, és akkor nem beszéltünk még Donald lehetséges megaszerződéséről, amit lehet tető alá hoznak idén.

 

 

A következő két évben egyébként lejár a szerződése Aaron Donaldnak, Todd Gurley-nek, Marcus Petersnek, Ndamukong Suh-nak, Aqib Talibnak, Lamarcus Joynernek, Brandin Cooksnak és Jared Goffnak is, így nehéz döntéseket kell majd meghozniuk a közeljövőben. Lesz azért $60 millió dollárjuk jövőre, de az látszik, hogy mindenkit nem fognak tudni megtartani.

Most viszont egyértelműen a Super Bowl a cél.

Oakland Raiders: Fontos a tapasztalat

A Raidersé a második legdrágább támadósor az idei cap hiteket figyelembe véve (a 49ers mögött), ez pedig annak köszönhető, hogy nem nagyon van első szerződéses játékosuk, aki sokat segítene az offense-en (Amari Cooperen kívül). Derek Carré az idei év harmadik legnagyobb cap hitje ($25 millió), illetve a megvédésébe is sokat fektettek. Penn $8,4 milliót keres, a két guard, Osemele és Jackson fejenként $10,5 milliót. Rajtuk kívül több 30 pluszos játékosba is befektettek, Jordy Nelson 32 évesen $7,4 milliót fog keresni, a 32 éves Marshawn Lynch $4,5 milliót, a 31 éves tight end, Jared Cooks pedig $5,8 milliót.

Gruden nem csak játékstílusban akar a ’90-es évekre hasonlítani, hanem oda való játékosokat is igazol.

Atlanta Falcons: Több pontot teszünk fel a táblára, mint ti

Ez az egy, ami nem feltétlen igaz a valóságban, inkább csak a fizetési sapkát tekintve. Ez annak köszönhető, hogy a Falcons védelme tele van fiatal, újonc szerződéssel rendelkező játékosokkal és a támadók vannak megfizetve. Övék a harmadik legnagyobb offense-ráfordítás ($111,1 millió) és a 31. legnagyobb defense-ráfordítás ($61,5 millió), mindössze a Coltsnál van nagyobb pénzbeli különbség a két csapategység közt.

Matt Ryan a rekordszerződése ellenére idén csak a 16. legnagyobb helyet foglalja el a fizetési sapkában az irányítók közt, így a Falcons nagyban tudja őt segíteni. Az övé a legdrágább támadófal a ligában: Jake Matthews $12,5 milliót foglal, Ryan Schreader $6,5 milliót, Alex Mack $11,1 milliót, Andy Levitre $5,7 milliót. Ryan jól kereső elkapóknak dobál majd (Julio Jones $12,9 millió, Mohamed Sanu $7,5 millió), illetve az egyik legjobban fizetett futó és az övé (Devonta Freeman $5 millió).

Jacksonville Jaguars: A védelem nyeri a bajnokságot

A Jaguars az utóbbi évek áthozott keretét is felhasználja arra, hogy a valaha volt legdrágább védelmet rakja össze – $119,6 milliót foglalnak a védők idén a sapkájukból. Hárman is $15 millió felett keresnek (Calais Campbell, AJ Bouye, Malik Jackson), Marcell Dareus $10 millió felett és vannak még öten $5 millió felett (Jalen Ramsey, Barry Church, Dante Fowler, Tashaun Gipson, Telvin Smith). Tavaly a Jaguars védelme első volt a DVOA mutatóban, ami a teljesítményt méri és semmit sem gyengültek, ráadásul olyan fiatal és tehetséges ez a védelem, hogy sok évig együtt maradhatnak még.

 

 

Seattle Seahawks: Fontos az egyensúly

A Seahawksé a legkiegyensúlyozottabb roster, már ami a fizetési sapka eloszlását illeti, hiszen mindössze 300 ezer dollár különbség van a támadókra és a védőkre költött keret közt – mindkettő $79 millió körül van. Ez is mutatja Pete Carroll holtszezonbeli célját, ami a védelem fiatalítását és a támadókra helyezett nagyobb fókuszt jelenti, hogy a játék minden szegmensében versenyképesek legyenek.

Baltimore Ravens: A speciális egység is fontos

A Ravens sokra értékeli a játék harmadik elemét, a speciális egységet. Justin Tucker $5 milliót foglal az idei sapkából, a punter Sam Koch $3,5 milliót és még a long snapper is átlépi az egymilliós határt ($1,14 millió). Ezzel természetesen a hollók fizetik a legtöbbet a special team játékosaiknak.

Legfrissebb cikkeink

Legutóbbi hozzászólások

Közelgő cikkek, podcastek

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!