Connect with us

Hír

Nagy: A Bears offense a tavalyi Chiefs hasonmása lesz

Óriási reményekel várják a 2018-as esztendőt a Bears fanatikusai, miután a hőn áhított franchise irányító mellé megkapták azt a főedzőt, aki ki tudja belőle hozni a legjobbat. Matt Nagy tavaly csodát tett a Chiefs támadósorával, és hasonlóra készül új állomáshelyén is.

 

 

Igazi “edzőkánaán” lehet a John Fox utáni éra Chicagóban. Megtartották a védőkoordinátor Vic Fangiót, aki már tavaly is megmutatta, hogy egy nem-elit névsorból is össze tud ácsolni egy használható védelmet, ráadásul ő teljes egészében felügyeli a defense munkásságát. Ez megkönnyíti Nagy helyzetét, aki így csak a támadókkal foglalkozhat, az ellenfelek nagy bánatára. Természetesen a média akaratlanul is a Chiefs támadósorához kezdi mérni a Bearsét, és Nagy is megerősítette, hogy lesznek átfedések.

 

Néhány különbség biztos lesz, ami már csak abból is adódik, hogy más stáb van Chicagóban, és én nem szabom meg senkinek, hogy eltérjen a saját filozófiájától. Az alapok és a cél viszont szinte ugyanaz mint Kansas Cityben. Még csak a tervezés stádiumban vagyunk, de nagyon élvezzük. A Chiefsnél mindenki ötletét meghallgatták, de Andy [Reid] végső szava döntött. Fura lesz megszokni, hogy most én vagyok ilyen döntési helyzetben, de bízom a stábomban, biztos kreatív playbookunk lesz.

– mondta az újdonsült főedző.

 

A hasonlóság nem csak a playbookban, de a pályán is látható lehet. Mitchell Trubisky képes lehet ellátni azt a feladatot, amit tavaly Alex Smith, egyedül az a kérdés, hogy a támadófal kellőképpen megvédi-e ahhoz, hogy ilyen pontossággal dobálja a labdákat. A fegyverarzenálban is találhatunk átfedéseket, még ha “minőségben” nem is feltétlen egyeznek. Allen Robinson személyében megvan az ideális WR1, ami tavaly hatalmas hiánycikk volt a fiatal irányítónak. Taylor Gabriel és Tarik Cohen a YAC mutatókban lehet erős, sebességüknek hála a rövidpasszokból is hozhatnak extra yardokat, ráadásul Nagy kreativitása is elszabadulhat ilyen playmaker játékosoktól. Jordan Howard a földön szorgoskodhatja majd a yardokat, míg Trey Burton és Adam Shaheen feladata a “Kelce-poszt” megoldása lesz.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!