Connect with us

Minden ami NFL

NFC East álomcsapat

Hogy milyen jó csapatot lehet összerakni a regnáló SB-győztesből, a 2016-os NFC-alapszakasz legjobb és második legjobb csapatából, plusz a Redskinsből? Most megmutatjuk.

 

Offense

Irányító: Carson Wentz (PHI)

Csere: Alex Smith (WAS)

Nem gondolom, hogy bármi kétség férhet Wentz helyéhez a tavalyi kvázi MVP-éve után, különleges dolgokra képes és nagyot lépett előre első évéhez képest pontosságban (is), főleg a szűk résekbe való passzoknál. Egy olyan playmaker, akinek a vállára lehet helyezni a támadósort, ezt pedig nem látom egyik divízión belüli kihívójában sem. A cseréjét már nehezebb volt kiválasztani, potenciál Prescottban van a legtöbb, de ha Wentz megsérülne, akkor jelen pillanatban Folest Smitht szeretném a csapat élére, mert ő menedzselné le legjobban a meccset.

 

Futó: Ezekiel Elliott (DAL)

Csere: Saquon Barkley (NYG)

Nem tudom, hogy van-e ennél jobb páros másik divízióban (David Johnson – Todd Gurley lehet a legnagyobb kihívó), hiszen ez a két srác egyszerűen mindent tud. Kiemelkednek a passzjátékban, ami a mai NFL-ben nyilvánvalóan hatalmas pluszt jelent, nem véletlenül voltak top4 pickek. És akkor ha megsérülnének, még a dream team gyakorlócsapatból jöhetne Derrius Guice és Jay Ajayi. Brutál.

Elkapók: Odell Beckham Jr. (NYG), Alshon Jeffery (PHI), Nelson Agholor (PHI)

Cserék: Allen Hurns (DAL), Jamison Crowder (WAS)

Vicceskedhetnénk, hogy elég szar a helyzet, ha Agholor befér a kezdőbe egy divízióban, de úgy tűnik, hogy neki a slotban a helye, hiszen amint bemozgatták a szélről (emiatt volt utólag kiváló húzás Jordan Matthews elküldése), kiválóan játszott. Közte és Crowder között vacilláltam egy kicsit, de a tavalyi év alapján egyértelmű volt a döntés. Beckham természetesen különleges tehetség és Jeffery is a legjobbak közé tartozik, ők ketten nagyon jól egészítik ki egymást stílusilag. A cserékhez csak két játékost írtam, mert Sterling Shepard helyére inkább egy plusz tight endet nevezek a keretbe.

Tight end: Zach Ertz (PHI)

Cserék: Evan Engram (NYG), Jordan Reed (WAS)

Ertz jelenleg top3 (maximum top5) tight end a ligában, így a helye megkérdőjelezhetetlen, főleg hogy Jordan Reed folyton sérült. Engramben hatalmas a potenciál és ugyan blokkolni valószínűleg sosem fog, ez nem akkora probléma, viszont a dropjain még dolgoznia kell.

Támadófal: Tyron Smith (DAL) – Zack Martin (DAL) – Travis Frederick (DAL) – Brandon Brooks (PHI) – Lane Johnson (PHI)

Cseresor: Trent Williams (WAS) – Brandon Scherff (WAS) – Jason Kelce (PHI) – Will Hernandez (NYG) – Morgan Moses (WAS)

Ennél jobb és mélyebb falat egyik divízió sem fog tudni összerakni, ezt előre borítékolhatom. Sokat elmond egy csoport erősségéről, ha a legjobban fizetett tackle csak a 4-5. legjobb tackle a divízióban. Nate Solderrel ugyanis ez a helyzet, hiszen a bal oldalon Tyron Smith és Trent Williams egyértelműen megelőzi, ahogy a túloldalon Lane Johnson is, és akkor a nagy öreg Jason Peterst még nem is számoltam. A center személyén nagyon sokat gondolkodtam, mert imádom Kelcet és amit ő tud, az igazán különleges és talán senki más nem képes olyan dolgokra, mint ő (és a Wentzcel való kapcsolat sem mindegy), de Frederick egy konzisztensebben elit játékos, így most ő került be a kezdőbe. Az újonc Will Hernandez helye lehet még érdekes a cseresorban, de szerintem jobb játékos lesz nagyon hamar, mint mondjuk Wisniewski, akit be lehetett volna tenni a helyére. Zack Martint nem kell bemutatni senkinek, viszont annyit csaltam az összerakásnál, hogy átmozgattam bal oldalra.

 

Defense

Edge defenders: Brandon Graham (PHI), Demarcus Lawrence (DAL)

Cserék: Ryan Kerrigan (WAS), Olivier Vernon (NYG)

Érdekes módon minden csapatból egy került be a keretbe. Graham helye teljesen biztos volt, a liga top5-10 edge defendereinek egyike, viszont tavaly ilyenkor nem lett volna kezdő Lawrence, de lerakott egy olyan szezont, amivel nem lehetett kihagyni.

Belső védőfal: Fletcher Cox (PHI), Damon Harrison (NYG)

Cserék: Timmy Jernigan (PHI), Michael Bennett (PHI)

A kezdő tök egyértelmű, a liga legjobb futás elleni védője és a liga all-around legjobb belső védőfalembereinek egyike van a divízióban. A cseresort nagyon nehéz volt összerakni, hiszen Irving is beférhetett volna, de a fiatal Tomlinsonban is van potenciál. Bennett lehet elsőre talán meglepő, hiszen ő hagyományosan DE, viszont úgyis több passzszituációt látunk az NFL-ben és ezeknél be szokott húzódni középre, így fogom én is használni a képzeletbeli csapatomban.

Linebackerek: Sean Lee (DAL), Nigel Bradham (PHI)

Cserék: Jordan Hicks (PHI), Zach Brown (WAS)

Lee egy top linebacker lehetne, ha nem lenne üvegből a teste. Ettől függetlenül természetesen vele kezdeném a szezont, aztán bírja ameddig bírja. Bradham Schwartz rendszerében a liga legjobbjai közé tartozik, így ő is bekerült a kezdőmbe. Hicks egy igazi playmaker, Brown pedig egy tackle-gyáros, korai downoknál fent lehet a pályán.

Cornerbackek: Josh Norman (WAS), Janoris Jenkins (NYG), Jourdan Lewis (DAL)

Cserék: Ronald Darby (PHI), Chidobe Awuzie (DAL), Jalen Mills (PHI)

Norman és Jenkins helye a szélen elég egyértelmű, a slotba kellett keressek valakit, aki a fiatal Jourdan Lewis lett. Érdekes, hogy a Cowboysból két másodéves is bekerült a keretbe, Awuzie mellé pedig két eaglesös került még a padra. Jövőre egyébként könnyen elképzelhető, hogy Sidney Jones nevét látjuk majd ezen a listán.

Safetyk: Landon Collins (NYG), Malcolm Jenkins (PHI)

Cserék: Byron Jones (DAL), Rodney McLeod (PHI)

Ha Collinsnak nem kell single high safetyként játszania, hanem a box körül tud tevékenykedni, akkor a legjobbak közt van a ligában. Jenkins sokoldalúsága pedig egy elképesztően egyedi fegyver lehet. Byron Jones helye is megkérdőjelezhetetlen volt számomra a keretben, igazán különleges az ő skill setje is. Az utolsó helyre McLeod maradt, de akár Swearinger is bekerülhetett volna.

Special Teams

Kicker: Dan Bailey (DAL)

Punter: Chris Jones (DAL)

Edzők

Támadókért felelős koordinátor: Doug Pederson (PHI)

Védőkért felelős koordinátor: Jim Schwartz (PHI)

 

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!