Connect with us

Hír

Nick Foles szeretne még egy esélyt kezdőként

A legutóbbi Super Bowl MVP-jének nincs egyszerű dolga. Hiába vezette győzelemig a Philadelphia Eagles csapatát a kezdőirányító Carson Wentz sérülése után, Nick Foles csapaton belüli szerepe nem változott. És ezzel nincs is problémája – egyelőre.

 

 

Foles a nemrég megjelent könyve kapcsán nyilatkozott a különböző médiumok tucatjának, ahol többek között elmondta, hogy nagyon várja a 2018-as szezont Eagles játékosként, annak ellenére is, hogy tudja, nem ő a legény a philadelphiai gáton.

 

2018-ra ideköt a szerződésem, amit módosítottak is a kedvemért, ezzel jelezték, hogy akarnak engem, és én hálás vagyok. Szeretek az Eaglesben játszani, hiszen egy remek szervezet remek stábbal, remek játékosokkal. Ugyanakkor mindenki, köztük én is tisztában vagyok azzal, hogy mi a dörgés, mégsem vagyok csalódott. Még erre az évre örömmel viselem majd a mezüket, aztán utána kiderül mit hoz a jövő számomra.

– mondta Foles.

 

Az irányító szerződését áprilisban alakította át Howie Roseman general manager, ahol bőséges jutalmat kaphat a téli szolgálataiért cserébe – egyben egy lehetőséget is, hogyha van kérője, akkor távozhasson oda. Carson Wentz tavalyi térdszalag szakadásából lábadozik, és bár optimisták a rehabilitációját illetően, fel kell készülniük arra a lehetőségre is, ha az első héten nem tud még pályára lépni. Foles jó csapattárshoz hűen Wentz felépüléséért szorít, aki nagy dolgokra hivatott a profi ligában.

 

Carson egy zseniális játékos, aki hosszú évekig lesz meghatározó játékosa a ligának. Hiába vagyunk riválisok, megvan köztünk a baráti hangnem, és ez nem csak ránk, az egész csapatra igaz. Pontosan tudja, hogy nem kívánok neki semmi rosszat amikor pályára lép, sőt, én vagyok a legnagyobb rajongója ilyenkor. Szerentém, ha egészséges maradna, ha sikereket érne el, hogy remek karriert tudjon magáénak, még ha ennek az az ára, hogy én nem játszom. Félre kell tenni az egót, és a csapat sikerére kell konentrálni.

 

Bár imádja a csapatot, nem tagadja, hogy szeretne egy offense vezére lenni a jövőben, és ez minden jel szerint nem az Eaglesé lesz. Papíron erre 2019-ben lehetne először lehetősége, de addig még sok víz lefolyik a Schuylkill folyón.

 

Hálás lennék egy újabb lehetőségért, hogy vezére legyek egy csapatnak. Persze ezt ki kell érdemelni, de ha jó időben leszek jó helyen, akkor akár ki is foghatok egy olyan jó csapatot, mint az Eagles. Ők a mintapéldája egy tökéletes szervezetnek, és szeretnék a jövőben is egy hasonló franchise tagja lenni.

 

Foles legutóbb a Ramsbe érkezett első számú irányítóként, de annak nem lett gyümölcsöző vége. Doug Pedersonnal azonban a Chiefsnél és az Eaglesnél is sikerült összehangolódnia, és egy hasonló coachinggal lehet még egy utolsó szalmaszál az ő karrierjében kezdőként.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!