About the author

47 Comments

 1. 1

  katonadani

  csak annyival vitatkoznék a cikk kapcsán, hogy szerintem tök mindegy a sorrend Cooks-Gurley-Donald kapcsán, ha mindegyik megkapja a szezon előtt (még jobb esetben edzőtábor előtt, de az már necc), szal szerintem ezt nem rontották el, egyszerűen úgy látom, hogy Donalddal nehezebb megegyezni (ami nem feltétlen meglepő)

 2. 2

  Leonidasz007

  Én olyan vagyok, hogy ami a legfontosabb mindig azt akarom legelőször lezárni, még akkor is ha nehezebb. Egyébként szerintem Sem olyna gáz ez, de nem tudom Donaldnak hogyan esik az, hogy mindenki más megkapja amit akar, ő pedig még nem.

 3. 3

  Fetyke

  Én pedig annyiban vitatkoznék (amit már Daninak is írtam), hogy mind elit, mind pedig “csak” nagyon jó futókkal tele van a liga jelenleg. Rogyásig. Nem vagyok benne biztos, hogy ez 1-2 átmeneti év után nem lesz jelentős árcsökkentő hatású, hiszen mindenki játszani szeretne majd.
  Ahol mégis megértem valamelyest a Ramst így kicsit jobban utánagondolva, az az, hogy nem azonnal kapja a nagy pénzt Gurley, hanem a jelenlegi szerződését toldották meg még 4 évvel. Ez pedig pont az az időszak, amikorra újra kell majd már tárgyalni a kollektív szerződést. Ami egyrészt nem lesz egyszerű, másrészt biztosan nagyobb százalékban részesednek majd a bevételekből a játékosok, ami egy jelentős ugrást jelent majd mind a sapka, mind pedig a játékosok fizetése terén. Szerintem a Rams már ezt árazza be. És akkor lehet nem is jönnek majd ki rosszul középtávon a dologból.

  ui.: a nagy veszteshez beírnám a Vikingses Murray-t is, aki elit szezont futott tavaly csereként beugorva, mégis csökkentették a fizuját.

 4. 4

  mm27

  Én nem mondanám hogy tele van a liga elit futókkal. Az hogy 8-10, vagy akár 15 elit futó van pont hogy ezeknek ajátékosoknak az értékét növeli, hiszen mindenkinek ez a tizenpár játékos fog kelleni. Látták mekkora impactje volt Gurleynek, Kamaranak, Bellnen vagy DJ-nek a csapatai teljesítményére. Amíg nem tartunk ott, hogy legalább 20 olyan futóról beszélünk akik konzisztensen tudnak hozni RB1/WR2 szintet egyszerre, addig ez csak nőni fog az egyes szerződések lejártával. Úgy ahogy 20 igazán jó irányító sincs, nem hiszem hogy hamarosan eljön az az idő amikor 20 ilyen stílusú RB lesz.

 5. 5

  katonadani

  írok épp egy RB fizus cikket, ott majd bővebben beszélek arról, hogy _ilyen_ futó nagyon kevés van. Korrekt futókkal tényleg tele van, ilyenekkel nincs.

 6. 6

  Hurrá Torpedó

  Nem tudjuk, hogy mindenki megkapta e amit akart, vagy kompromisszumképesek voltak e. Lehet hogy az eredeti igény itt is más volt, majd mindegyik fél engedett, és lett ez. Donalddal is biztos megy már az ennyit kérek – annyit adok tárgyalás, így nem gondolnám hogy besértődne, hogy neki még nincs szerződése, lehet hogy úgy van vele, hogy még egy kicsit akar igazítani a terveken.

 7. 7

  Fetyke

  12-15 ilyen elit szintű futót már most felsorolok. és az idei draftról még nem is jöttek elő a meglepi emberek, onnan csak Barkley-t veszem ide. 1-2 éven beül meglesz az a 20-is.

 8. 8

  katonadani

  12-15-öt??? Olyanokat akik elkapni is tudnak?

 9. 9

  katonadani

  nálam ez a Gurley-Bell-DJ-Kamara-Elliott vonalon megáll jelenleg, és akkor jöhet ide Hunt, Cook, Barkley, Mixon

 10. 10

  Fetyke

  Ma már alapelvárás egy futótól, hogy elkapni is tudjon. Legyünk őszinték, hogy általában az ő dolguk nem is olyan nehéz, mert alig pár yardos odapöttyintett labdákat kell általában megfogni úgy, hogy még védő sem csimpaszkodik a nyakukon.
  Gurley tavalyi szezonja valóban fantasztikus. De ezt nem is fogja minden évben megismételni (lehet soha többé) annyira kiemelkedőre sikeredett (illetve annyi gyenge csapattal játszott a Rams). De ha az eddigi 3 szezonját átlagoljuk akkor egy korrekt elit futó szint jön ki. Minden második csapatnak van egy ilyen (van akinek több is) futója.

 11. 11

  Fetyke

  Ma már alap, hogy egy futó tudjon elkapni is. Illetve azért ne tévedjünk el. A futók elkapásai messze nem olyan szintűek, mint a valódi elkapók elkapásai.

 12. 12

  Leonidasz007

  Itt én ezt úgy értem, hogy mivel megköttetett a szerződés, ezért valamilyen szinten megkapták amit akartak. Hogy ez pont a rezervációs áruk volt-e, tehát ez alá már semmiképpen nem mentek volan vagy egy kicsit felette az már mindegy, mert elfogadták a szerződést, tehát megkapták ami jó Volt nekik. Donaldal pedig még nem érték el a megállapodási pontot.

 13. 13

  Fetyke

  + Gordon, Fournette, McCoy, Ingram, L.Murray, stb. (bocsi, ha kihagytam valakit).

  Ugye, hogy lesz az 15 a végére. :)

 14. 14

  katonadani

  akkor úgy mondom, hogy nem csak dumpoff labdákat tud elkapni, hanem passzjátékban is veszélyes.
  Dumpoff labdákat mindenki el tud kapni kvázi, de az nem olyan, mint amit Bell-Gurley-DJ csinál

 15. 15

  katonadani

  ugh, egyik sem.
  Illetve McCoyról beszélhetünk, de ő már túl van a zeniten.

 16. 16

  mm27

  Akkor más az elit szóról a véleményünk, ráadásul az elkapni is tudó 3 downos RB-kről van szó. Szerintem max 8 ilyet lehet felsorolni. Gurley, Kamara, Elliot, DJ, Bell. McCoy, talán Gordon, talán Hunt.

 17. 17

  mm27

  Pont ez a lényeg! Bell Route Runningja, Gurley Route Runningja van olyan szinten… Ők nem a checkdownokból és screenekből szerzik az elkapásaik nagyobb részét. Hanem a rájuk kitalált útvonalaikkal..

 18. 18

  katonadani

  hát, Gordon helyén nem véletlen volt fent Ekeler harmadik kísérleteken egyre többet.

 19. 19

  mm27

  Ezért nem mentem bele a nevekbe az elején mert az véleményes. Ezért is ott a “talán” szócska!

 20. 20

  Kacsa

  Fournette boven nem Bell/Gurley stb szint elkapasok teren.

 21. 21

  Bujdy Bujdy

  Ha becsukom az egyik szemem és elkezdek bicegni, akkor be tudtok protezsálni az egyik csapathoz? Szerintem én beérném bőven 10 millió alatt… ;) :D

 22. 22

  katonadani

  Q.B.ueen a Sparksnál intézhet valamit :)

 23. 23

  Debreceni József

  Egy kis jóslás belefért volna, érdekelne ti kit láttok lehetséges “Bell-csapatként”.

 24. 24

  katonadani

  tegnapi podcastünkben beszéltünk erről egyébként (röviden)

  Nekem Jets a tippem.

 25. 25

  Arnold Patsenegger

  49ers.

 26. 26

  katonadani

  McKinnon mellé? :O

 27. 27

  Arnold Patsenegger

  Donald szerintem inkább nyertese ennek mint nem. ?

 28. 28

  katonadani

  szerintem semleges leginkább, de miért gondolod nyertesnek?

 29. 29

  Leonidasz007

  Most fizették meg Mckinnont.Nekem Jets, Bills, Texans talán. Nekik pénzük is van.

 30. 30

  katonadani

  Texans fun lenne. De kéne egy fal előbb oda
  (Jetsbe is, de ott annyi pénz van h bárki elfér :D )

 31. 31

  Arnold Patsenegger

  Szerintem Ő mindenképpen nyer (kivéve ha valami brutál sérülés éri de ebbe most ne gondoljunk bele), mert ha nem a Ramsnál akkor máshol megkapja a giga szerződést.

  De még ha a Rams is belemegy egy ilyen zsíros szerződésbe, akkor Donald Gurley szerződése után még jobb alkupozicióban van szerintem. Hisz Gurley egy kibaszott jó RB de nem Ő a liga legjobb RBje. Így Donald simán mondhatja hogy ha nekik megadták ezt a pénzt akkor Ő mégtöbbet akar (a posztján) hisz Ő viszont tényleg a liga legjobb DTje.

  Így ha nem is egy poszton játszanak Gurley szerződése csak jót tett Donaldnak.

 32. 32

  Leonidasz007

  Van a Texansnál is pénz. Am azért gondoltam, mert jól épül a csapat, de kéne egy futó és Bell is szívesebben írna alá.

 33. 33

  Leonidasz007

  Ebben van valami, csak ha Gurley mostani szerződése azt jelenti hogy Donaldal csuszik a megállapodás, akár jövő évre is, akkor neki ott az a plusz év risk h megsérül, ami már annyira nem fun.

 34. 34

  Arnold Patsenegger

  Bell > McKinnon de!
  Bell + McKinnon = halálcsillag.
  És a 49ersnél is van lé bőven.
  + 49ers hype van most mindenek felett szóval szerintem még Bell is 49rs lázban ég :D

 35. 35

  katonadani

  azért Bellt és McKinnont együtt megfizetni 23 millióért túlzás lenne :D meg akkor McKinnonnak hol lenne helye? csak kétfutós felállásoknál. És van még egy topfizus Juszczykjuk is a backfieldre!

 36. 36

  Arnold Patsenegger

  Picsbe azt gondoltam a hypeos elméletemmel meggyőztelek :)

 37. 37

  katonadani

  akkor menjen a Ramsbe

 38. 38

  Arnold Patsenegger

  Most miért mondod? Szerintem most a 49rs hype > Rams hype. Gyakorlatilag amint komondod azt,hogy JG+Sanahan+49rs az emberek már mennek is friss alsógatyáért.

  A Ramsot meg hát nem is értem mire hypeolják hisz tavaly is csak rájátszásban voltak +most még bőven erősödtek is. Miközben a 49rs meg ugye csak belenézett egy jó negatív évbe megint csak és az építkezéssel is kb félúton lehetnek. Nekem ez sima 49rs Super Bowl ????

 39. 39

  Arnold Patsenegger

  Hát azért szerintem csak azon lesznek,hogy minél előbb legyen szerződése. Később még jobban fog fájni, ha meg FA lesz akkor meg aztán a világ pénze nem lesz elég mert még a licit háború is megindul.
  Szerintem az egyetlen esélye a Ramsnek ha olcsóbban meg akarják úszni Donaldot ,ha gyorsan leülnek vele egyezkedni pont az miatt amit te is írsz.

 40. 40

  Debreceni József

  Ah, szuper, a podcast holnapra van betervezve, elöbb nem fér be (ma Dameshek+Around the nfl van:)

 41. 41

  Debreceni József

  A Texans az nagyon funky lenne, stoppolnám. Lenne egy jól futó irányító meg egy mégjobban futó futó :D
  Minek oda fal?!

 42. 42

  utonium

  Azért a még szerződésre váró RB1-WR2 játékosok lehetnek ennek nagyon nagy vesztesei is.
  Ő az első, akit kvázi megfizetnek erre a “hibrid” pozícióra, a többieknek ez egyelőre csak egy majdani lehetőség. Valószínűleg ennek a következménye lesz az is, hogy a játékban még nagyobb szerepet fog kapni WR-ként (ugye nagyobb pénz, nagyobb felelősség).
  Viszont, ha sikerül lesérülnie a következő szezon során (amire azért a tovább növő szerepe miatt nagyobb esélye van), mondjuk még az elején (nem kívánom, még mielőtt…csak hipotetikusan), akkor elindíthat egy olyan gondolkodás módot a csapatok részéről, aminek hosszú távon lehet az a következménye, hogy nem erőltetik ezt a szerepkört nagyban (pénz-sérülésveszély egyensúly). Ez nyílván nem egy példa alapján, egy év alatt fog megtörténni (mondjuk Bell jövőre még megkaphatja a nagy pénzt), de nagyon hamar ki fog derülni, hogy ez hosszú távon működni fog-e vagy sem.
  Ha viszont hosszú távon ez nem működőképes, akkor a mostani RB1-WR2 jelöltek meg vannak lőve, mert őket limitáltan fogják WR-ként használni es csak tisztán RB1-ként fogják megfizetni. Úgyhogy az is lehet, hogy ez csak egy 1-2 éves időablak, ami utána záródik.

 43. 43

  shagi

  A mondandód elejéhez azt hozzáfűzném, hogy a Rams eléggé vigyázott Gurleyre (ami nem mondható el mindenkire, illetve Gurleyre sem, Ő sem igazán vigyáz magára a hurdlejeivel, abban elég nagy a rizikó). Ha úgy állt a meccs, a 2. félidőben már alig kapott labdát.

 44. 44

  Fetyke

  Fournette tavaly első évesként 302 yardot kapott el 13 mérkőzésen, bokasérüléssel bajlódva. Bell első évében ugyanennyi mérkőzés alatt 399 yardot, Gurney pedig 12 meccs alatt csak 188 yardot kapott el (Gurley másodévesként is “csak” 327-ig jutott, de már 16 mérkőzés alatt). Miről beszélgetünk?

 45. 45

  Fetyke

  Egyetértek Patseneggerrel. Már tegnap is pedzegettük, hogy ha Gurley ekkora pénzt kapott, akkor értelemszerűen ehhez (is) fogja magát árazni mind Donald, mind pedig majd Goff is.
  Azaz alsó hangon Donaldot eddig sem nagyon úszták volna meg évi 20 milla alatt, ez most már szerintem inkább 25 lesz. Goff esetében pedig bele se merjünk gondolni, hogy akkor mennyit fog elkérni (minimum 30 milla évenként, de lehet az még több is).
  És itt kanyarodhatunk vissza Leonidaszhoz, hogy szerintem is elrontották a sorrendet, mert fordítva valószínűleg sok milliót megspórolhattak volna.

 46. 46

  utonium

  Vigyázott. Lehet, hogy ezzel a szerződéssel már ez a fajta figyelem egy picit lankadni fog. Mondjuk, a Ramsnek pont nincs rá szüksége, hogy túlerőltesse.
  A nagyobb gondot abban látom, ha valahol olyan helyen osztanak ki egy ilyen szerződést, ahol már muszáj lesz végig erőltetni ezt a fajta szerepkört, cserébe viszont a játékos védelmét nem fogják tudni kellő képpen megoldani.

 47. 47

  Kacsa

  Arrol h kozel sem fut ugy route-ot mint az emlitett 2 jatekos? De ha mar megemlitetted Fournette boka problemait, megemlithetjuk azt is h Gurley milyen kivalo tamadoszekcioban hozta a szamait.

Comments are closed.

2014 Powered By Wordpress, Goodnews Theme By Momizat Team