Connect with us

Hír

A Jaguars rászabadítaná támadósorát a ligára

Olyan offseasonben vagyunk, ahol végre nem csak hiú ábránd lehet a Jaguars rájátszás esélye. A tavalyi évben egyenesen konferencia döntőig jutó floridaiak végre beigazolták a keretükben rejlő lehetőségeket, és idén is megragadnák ezt egy hasonló menetelés reményében. Ám ehhez a tavalyi csúcsszezont is felül kell múlniuk, leginkább támadóoldalon.

 

 

2017 a védelemről szólt Jacksonville-ben, akik olyan szintű nyomás alá helyezték az irányítókat a brutális védőfalnak és a labdaéhes secondarynek hála, hogy a támadósornak “csak” a minimumot kellett hoznia. Ebben kulcsszerep hárult az OC Nathaniel Hackettre, aki egy egyszerű, kockázatmentes, ám annál hatékonyabb sémát futtatott Blake Bortlesszel a pályán. Nem mondunk újat azzal, hogy a korábbi 1/3-as játékos nem az NFL irányítók királykategóriája, de a tavalyi minimumot egy-két rosszabb periódust leszámítva sikerült hoznia. A 2015 óta épülő gyümölcsöző kapcsolat edző és irányító között tovább erősödhet, miután Bortlesszel hosszabbított a Jaguars, de ezúttal jóval komolyabb tényezők akarnak lenni a pályán mint tavaly.

 

Tudjuk jól miben kell változtatnunk a sikeresebb szezonért, de sikerülni fog, és jobbak leszünk mint valaha. Blake a középppontja ennek irányító lévén, és érthető, ha többet várnak tőle. Ugyanakkor nem fogunk drámai változásokat hozni a játékunkban, és a sikerekhez nem is kell ehhez folyamodni, csak jobban kell csinálnunk azt, amit tavaly elkezdtünk.

– mondta Hackett.

 

Az offseason tevékenységeik Hackett szavait igazolják. Hogy továbbra is tényező legyen a Fournette vezette futójáték, elképesztő fizetésért leszerződtették Andrew Norwellt guard posztra, a passzjáték elősegítésére pedig elhozták Austin Seferian-Jenkinst (Jets) és Donte Moncriefet (Colts) a szabadügynök piacról, illetve a draft második körében D.J. Chark is érkezett mélyíteni a fegyverarzenált. Nem valószínű, hogy Bortles olyan passzolási mutatókat fog hozni, mint 2015-ben, amikor 35 TD passza is volt, ellenben a győzelemhez vezető úton nem is kell neki agyonvállalnia magát.

Minden jog fenntartva. © 2020 Fűzővel kifelé!